İnceleme: Luke Cage S01E02 - Code of the Streets

Luke Cage'in ilk bölümünün çizgi roman göndermeleriyle birlikte incelemesini dün paylaşmıştık, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Sırada SPOILERLI şekilde sezonun ikinci bölümü ''Code of the Streets'' var!


Dün ki incelemede her bölümün adının bir Harlem grubunun parçasından alındığından bahsetmiştim. Bu bölümün şarkısı da geçen bölüm ki gibi Gang Starr'a ait. Şarkı aşağıda!


Değerlendirme

İşler şimdi karıştı. Aksiyon açısından yavaş başlayan dizi bu bölümle birkaç vites birden arttırdı. Bu vites arttırışların sonuçları da hiç beklemediğimiz şekilde oldu. Genel olarak Pops üzerine yoğunlaşan bölüm beni kendisinin ölümüyle şok etti ve baya baya gözlerimi alamadım ekrandan. Tabii Pops'ın ölümü tamamen Luke'u oyuna iyice dahil etmek ve Cottonmouth ile işleri karıştırmak içindi. Dizi asıl şimdi başlıyor, Luke Cage'in dünyası iyice alt üst oldu ve artık saklanmaktan vazgeçtiği için de etrafı yıkıp geçecektir ama Pops hamlesi sanki biraz erken oldu.

Sonuçta Luke kafasına koyduğu takdirde Cottonmouth'u tek bölümde indirebilir, biri de önüne çıkıp ''Dur aslanım senin yolun buraya kadar!'' diyemez yani. Diğer bölümleri daha izlemediğim için olayların ne şekilde gelişeceğini gerçekten merak ediyorum. Belki Cottonmouth'a erken veda edip işin içine ilk bölümde sadece adı geçen Diamondback dahil olur?

Aslında böylesi sanki daha iyi olur. Kingpin ve Kilgrave'den sonra Cottonmouth açık şekilde yeterli bir villain değil. Motivasyonu tamamen Harlem'in kralı olmak üzerine kurulu ve bunun gerçekleşmesi kendisinin ellerinde değil. Her şey kuzeni Mariah Dillard'a bağlı ama bölümün sonundaki çatı katı sahnesinde Dillard için işler rengi biraz değişmiş gibiydi. Cottonmouth'ın gözlerinin önünde birini öldürmesi sanırım kendisiyle ilişkisini sorgulamaya itti. Ha bu arada, çatı katı sahnesi sırasında dükkanı tarayan Tone'ı biri öldürsün diye resmen bağırdım. Gangster olmanın da bir adabı var yahu! Bu hamle için Cottonmouth'ın tamamen arkasındayım. Tekrar gelelim Dillard'a, zaten iki bölümdür Cottonmouth'ın gangster hayatına laf sokup duruyor, eleştiriyor. Bunun etkilerini ilerleyen bölümlerde görebiliriz.

Code of the Streets'te çok fazla bir olay görmedik, Claire Temple veya bir flashback sahnesi de yoktu. Kısaca Pops'ın ölümü ve Chico'daki paranın Dillard'a ulaşması anlatıldı. Luke'un savaşı da bu bölümde start aldı tabii ki. İlk olarak Daredevil'ın ilk sezonunda izlediğimiz Turk Barrett de Luke Cage'de ilk kez belki de son kez yer aldı. ''Ben Hell's Kitchen'a dönüyorum. Orası daha güvenli.'' cümlesi büyük ihtimalle kendisini The Defenders veya Daredevil üçüncü sezonunda göreceğimizin mesajıydı.

Bölüm içindeki göndermelerle bunun bir Harlem dizisi olduğu izleyiciye yine vurgulandı. Açılış sahnesine Luke'un okuduğu kitabı farkettiniz mi? Little Green okuyordu. Kitapta Ezekiel Rawlins isimli dedektif bir trafik kazası geçiriyor ve komaya giriyor. Uyandıktan sonra Los Angeles'ta kayıp bir çocuğun peşine düşüyor. Luke Cage'in orijin hikayesiyle ne kadar benzer, değil mi? Ayrıca yine aynı sahnelerde Chester Himes'ın da adı bolca geçti. Kendisi Harlem Detective isimli roman serisinin yazarı.

Geçen bölümde Raphael Saadiq ''Good Man'' performansı ile kulaklarımızın pasını silmişti, bu bölümde Harlem's Paradise sahnesinde Faith Evans var!

Görüş


Yavaş başladık derken vites arttırmanın etkileri büyük oldu. Önümüzde daha 11 bölüm var. Ha eğer Luke birkaç bölüm sonra Cottonmouth'ı indirip sezona Diamondback dahil olursa eyvallah! Ama kalan bütün bölümlerde Luke - Cottonmouth çatışmasını izleyeceksek ona ben yokum. Misty Knight parladı, soundtrack yine gönlümüzü fethetti, bölüm yine buram buram Harlem koktu.
6.0
POTANSİYEL




Çizgi Roman Göndermeleri

Savannah: Pops, Luke'a nereli olduğunu sorduğunda Luke cevap olarak ''Savannah, Georgia'' diyor. Çizgi romanlarda Luke Cage'in kütüğünde Harlem yazar, orada doğup büyümüştür. Savannah Georgia ise Luke Cage'in güçlerini kazandığı Seagate Hapishanesinin olduğu yer. Belki de orada yeniden doğduğuna bir gönderme yapmıştır.

Rafael Scarfe: Misty Knight'in partneri Rafael, çizgi romanlarda da aynı görevde. Misty dışında zaman zaman Daredevil ve Iron Fist ile de çalışmıştır. 2010 yılındaki bir çizgi roman serisinde birkaç polis memuru ile birlikte bir çete üyesini öldürüp suçu Daredevil'a atmışlardır ama Misty Knight olayı çözüp kendisini tutuklamıştır.



''Her zaman... ileri.'' - Saygıyla anıyoruz...

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget