İnceleme: Trinity #1


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 21.09.2016
İçerdiği Sayı: Trinity #1
Hikaye: Better Together: Part One - Family Dinner
Yazar: Francis Manapul
Çizer: Francis Manapul
Yayıncı: DC Comics[/update]
Rebirth serileri açıklandığından beri beni en çok heyecanlandıran dergi buydu. (Tamam Tom King'in Batman yazacağı haberine de çıldırmış olabilirim ama bu başka). Francis Manapul'un çizgilerine resmen hasta birisiyim. Bunun yanı sıra çok da sağlam bir yazar olduğunu düşünüyorum. Yani Francis Manapul benim için garanti güzel kitabın adı. Daha önce Brian Buccellato ile birlikte New52 döneminde yazdıkları Flash serisinin hastasıydım, sonra birlikte Detective Comics'in başına geçip Icarus ve Anarky isminde iki hikayeden oluşan hepi topu 7 sayı yazdılar. Daha sonra birliktelikleri devam etmedi her ne kadar deliler gibi bayılsam da bu ikiliye. Bağımsız olarak da sevdiğim insanlar oldukları için kendi yazdıkları serileri de büyük bir keyifle okuyorum. Bu yüzden Trinity serisi en merak ettiğim dergilerden birisiydi.



[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Superman'in oğlu Jon, eve annesinin yanına geldiğinde kapıları çalar. Jon, gizlice gelenlerin kim olduğuna bakmak isterken kazara gözlerinden ışın fırlar ve kapının önünde sivil kıyafetleriyle bekleyen Wonder Woman ve Batman'i vurur. Tam bu sırada, dışarıdaki bir görevinden denizin içinden ahıra kadar açtığı gizli bir tünelden gelen Superman olanı görür. Olanlara anlam veremez ama Lois'in ikiliyi davet ettiğini öğrenince biraz şaşırır. Daha sonra birlikte yemek yenir. Superman, yeni bir dünyada oldukları için ikiliye yeterince güvenmediğini belirtir. Batman de kendi Superman'ini kaybettiği için şimdi yeterince güvenmeyeceğini belirtir. Wonder Woman ise Lois'e kendi sevdiği Superman'in öldüğünü, birbirlerine rakip olmalarına gerek olmadığını söyler. Akşama doğru Clark ve Bruce birlikte vakit geçirerek samimileşir, Diana ile Lois'in arasında rekabet kalmaz. Birlikte üçlü olarak yeniden savaşabileceklerine ikna olurlar. Bu sırada Clark ahırdan bir "Clark" sesi duyuyor. Ahıra gittiklerinde bir aynanın içinde genç Clark'ın babasıyla konuştuğu bir görüntü görürler. Genç Clark "Ahırdan bir ses duydum sanırım" der ve sayı biter. [/error]



Görüş


Sayı çok ama çok güzeldi. Diana, Clark ve Bruce'un gerçekten de dost olduklarını, birlikte sadece vakit geçirdiklerini en son ne zaman görmüştüm hatırlamıyorum. Yukarıdaki hikayeden de gördüğünüz gibi doğru düzgün uzun bir macera okumadık. Sadece bir akşam yemeği ve yemek sohbeti gördük. Ama içimizi ısıtmaya yetti de arttı bile. Çok fazla güzel şey vardı. Bruce'un yemeğe gelme konusunda mızmızlanması ve bundan bir operasyonmuş gibi bahsedip durması, Diana'nın samimi olmak isterken yaban domuzunu sırtlayıp eve getirmesi. Lois'in, Diana'ya "kocama bakma oyarım" şeklinde bütün yemek boyunca dik dik bakması. Clark'ın tüm olanlara anlam veremeyen bakışları derken çok fazla mükemmel detay vardı. Superman'in evine gelmek için bir denize girip içeride açtığı bir çukurdan çıkarak ahıra girmesi, Clark'ın kimlik gizleme konusunda artık nasıl ilerlediğinin bir kanıtı. Ve yemek masasında Bruce'a anlattığı hikaye! Bildiğiniz üzere yeni Clark'ımız eski evrenden geliyor. Batman'le ilgili hatıraları da eski Batman'e ait. Bu yüzden, "Dick'i korumak için gökkuşağı Batman kostümünü giymeni unutamıyorum" dediğinde Bruce'un dumur olmasına gülmemek elde değil. Daha da güzeli, Francis Manapul, Rainbow Batman'in hikayesi olan Detective Comics #241'deki bahsi geçen sahneyi birebir uyarlamış, hem de farklı bir perspektiften bakarak. Yukarıya iliştirdiğim iki görselden karşılaştırın bana inanmıyorsanız. Ve tabii ki sayıyı mükemmel kılan şeylerden biri de Manapul'un efsane çizimleriydi. Hemen hemen derginin çoğu çift sayfaya yayılmış dev karelerle doluydu. Batman/Superman/Wonder Woman için ayrı ayrı, onlara has kareler çizmesi mükemmeldi. Yahu, Wonder Woman'ın bir yaban domuzunu sırtladığı bir kare nasıl efsane olmasın zaten?! Sayının eksik tek bir yanı bile yok. Bu seriyi takibe almazsanız çok üzülürsünüz.
10.0
MUHTEŞEM

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget