İnceleme: Detective Comics #940


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 14.09.2016
İçerdiği Sayı: Detective Comics #940
Hikaye: Rise of the Batmen: Part Seven - Red Badge of Courage
Yazar: James Tynion IV
Çizer: Eddy Barrows
Yayıncı: DC Comics[/update]
Rebirth döneminin Detective Comics dergisinde ilk hikayenin sonuna geldik. Bu sayıdan sonra Rebirth evreninin ilk ortak macerası olacak olan Night of the Monster Men başlayacak. Bu son sayıya gelmeden önce ise Batman, izlendikleri düşüncesiyle Tim Drake, Stephanie Brown, Cassandra Cain ve Clayface'den oluşan bir takım kurmuş, başlarına da biriciğimiz Batwoman'ımız Kate Kane'i getirmişti. Daha sonra ekip, kendilerini izleyen kişinin, Kate'in babası Albay Kane olduğunu ve adamın, bir Batman ordusu kurmay çalıştığını öğrenmişti. Albayın askerlerini tamamen yenseler de albayın yanındaki Tim Drake hayranı Hacker genç Ulysses, Gotham'da League of Shadows üyesi olduğunu düşündükleri kişileri bombalayacak droneları harekete geçirmişti. Herkes ne yapacağını bilemezken Tim, tüm robotların hedeflerini değiştirmiş, kendisine yöneltmişti ve tek başına, kulesinde, binlerce robota karşı son duruşunu yapmaya hazırlanmıştı.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Tim, hazır bir şekilde kulede beklerken, Kate, babasının komuta merkezine girmişti. Ulysses hala Tim'in kendisini nasıl hacklediğine inanmıyordu. Bu sırada ARGUS ekipleri gelerek, Albay Kane'i tutuklamaya geldiklerini söylediler. Kane, Ulysses'e emir vererek son teknolojileriyle kendilerini ışınlamasını istedi ancak Kate, babasını tuttuğu gibi dışarı fırladı. Gemi ışınlanırken bir çatı katında Kate, babasının ağzını burnunu afiyetle kırıp bayılttı ve Batman'den komut bekledi. Öte tarafta Tim, ilk robot dalgasını, büyük zararlar görerek de olsa yenmişti. Ancak ikinci dalgayı beklemiyordu ve Batman'e, herkesi çok sevdiğini, onlardan özür dilediğini, her şey için teşekkür ettiğini söyledi. Stephanie'ye teşekkür edip onu sevdiğini söyledi ve droneların ateşi altında yok oldu. Herkes şok içinde kaldı. Batman yıkıldı. Daha sonra Stephanie, evinde ağlarken ziyaretine gelen Batman tam Spoiler'ı sakinleştiriyordu ki Tim'in, Ivy üniversitesine kabul mektubunu gördü ve daha da yıkıldı. Birbirlerine sarıldılar. Çok uzak bir yerde bir ışık patlaması daha oldu ve Tim Drake gözlerini açtı. Neler olduğunu anlayamadan, kukuletalı bir adam "sen çok seviliyordun ve inanılmaz şeyler başardın, seni bir müddet sahadan çekmemiz gerekiyordu" dedi. Tim, adamın arkasından "arkadaşlarım beni bulacak, bu iş burada bitmez" diye bağırırken gizemli arkadaş, "daha yeni başlıyoruz" minvalinde konuşarak sayıyı bitirdi. [/error]


Görüş


Sayı kesinlikle mükemmeldi. Tim'in son direnişi gerçekten çok güzeldi. Tek üzüntüm, Tim'in, ilk drone saldırısına karşı savaşmasını tamamen izleyememek oldu ancak dizleri üzerine çöküp Batman'e, Stephanie'ye, onları sevdiğini söylediğinde yıkıldım ben de. Tabii daha sonra Batman'in parça parça yıkılmasını görmek daha da üzücüydü. Sonraki sahnede gördüğümüz arkadaş Mr. OZ'du. Hani Superman dergilerinde Ozymandias olduğunu tahmin ettiğimiz, Dr. Manhattan'la birlikte ortalığı karıştıran kişi. Ancak bütün dünya şimdi Tim'in öldüğünü düşünüyor. Ne yazık ki önümüzdeki sayılar Night of the Monster Men hikayesine gireceği için karakterlerin, yas tutmaya zamanlarının kalmayacağını düşünmekteyim. Ama Tim'in yine sahneden çıkarılmasına biraz da kızgınım aslına bakarsanız. New52'da en sevdiğim robin, Tim Drake resmen ölü olsa da olurdu, o kadar kötü ve silik bir karakterdi. Şimdi tam adam akıllı görmeye başlamışken öldürmeleri biraz sinirimi bozuyor. Ben Red Robin serimi yeniden istiyorum! Tabii şimdi Tim'in aslında ölmediğini görünce ne yapacaklar, orası da bir muamma. Forever Evil serisinde Dick Grayson'u bütün dünya öldü sanıyorken, Batman Dick'i, Spyral örgütünün içine sokmuştu. Tim'i de bu bahsi geçen League of Shadows'un içine sokacakmış gibi hissetmekteyim. Ancak bu sayı bağlamında konuşacak olursak, Tynion ve Barrows, Tim'in son direnişini o kadar epik ve duygusal yapmışlar ki olayı bilseniz bile içinizde bir yerde bir şeyler paramparça oluyor. Aramıza çabuk dön kızıl kuş!
9.5
HARİKA

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget