İnceleme: All Star Batman #2


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 14.09.2016
İçerdiği Sayı: All Star Batman #2
Hikaye: My Own Worst Enemy - Part 2
Yazar: Scott Snyder
Çizer: John Romita Jr.
Yayıncı: DC Comics[/update]
Scott Snyder'ın Rebirth döneminde yazarlığını aldığı bomba serisi All-Star Batman'de ikinci bölüme geçtik. Two-Face'in baş kötümüz olduğu serinin ilk sayısında, Batman, Two-Face'i yakalamış ve götürmesi gereken bir eve doğru, bir tırın içinde taşımaya başlamıştı. Ancak, gidecekleri yere varmadan önce Batman'i durdurmaları için, Two-Face, Batman'in başına bir ödül koymuştu. Eğer Batman'i öldüren olursa, Gotham'daki bütün yeraltı mafyalarının tüm malvarlıklarından pay verecekti Batman'in katiline. Bu sebeple Batman önce Firefly ve Killer Moth ikilisini halletmiş, daha sonra sığındıkları bir restoranın çalışanlarını pataklamıştı. Sonunda Harvey'i tırın içine bağlamış ve yola koyulmuştu. Ancak tırın arkasında Gentlemen Ghost, saldırıya hazır şekilde bekliyordu.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayı çok karmaşık gelebilir, toparlayalım. Sayının başında Jim Gordon ve Harvey Bullock, Wayne malikanesine, Bruce'u tutuklamaya gidiyorlar. Bu, günümüzden iki gün sonrası. Günümüze geldiğimizdeyse, Batman, Harvey Dent'i her şeye karşı korumaya devam ediyor. İlk başta karşılarına Waylon Jones a.k.a. Killer Croc geliyor. Ancak yanında kendisi gibi iki canavarı daha, Killer Shark ve Amygdala'yı da getirmiş. Bruce üçünü de haklıyor hareket eden bir trenin üzerindeyken. Tam gevşek gevşek konuşan Two-Face'i pataklarken, iki zehirli ok yiyor. Birisi Cheshire'dan, diğeriyse Copperhead'den. İkisi de zehir konusunda dünyanın en iyileri. Batman, Croc ve adamlarıyla dövüşürken trene düzenek yerleştirmiş ve düzeneği patlatarak kendi vagonlarını koparıp suya düşüyor. Gotham şehrinde ise Penguin, Black Mask ve Great White, yani Gotham şehrinin üç suç patronu, gizemli bir adamı ziyaret ediyorlar. Batman'in boyundan büyük bir işe kalkıştığını, Harvey Dent'i bu bahsi geçen yere götürmeden önce ölmesi gerektiğini söylüyorlar. Gizemli adamımız ise eskinin KGBeast'i, şimdinin Beast'i Anatoli Knyazev'den başkası değil. Yıllardır bu işi beklediğini ve ortaya çıkacak karmaşayı ve pisliği temizlemeleri karşılığında yapacağını söylüyor. Tekrar Bruce ve Harvey'deyiz. Bruce kafadan vuruluyor, içine düştükleri sudan çıkınca. Gözünü açtığında, Harvey'nin emrindeki polislerin olduğu bir arabanın arkasında elleri bağlı oturduğunu görüyor. Harvey, Batman'e, gerçek kişiliğinin ne olduğunu yakında herkesin öğreneceğini söylüyor, delilin de valinin masasında olduğunu söylüyor. Batman kurtuluyor ve içeridekilerle dövüşmeye başlıyor. Bat-Cave'de Duke Thomas ve Alfred, Batman'in zihninde kimyasal bir sorun olduğunu görür görmez mağaradan fırlıyor. Batman ve Two-Face'in içinde oldukları arabanın yolu kesiliyor ve tam takım giyinmiş olan Beast, arabayı tarayıp yoluna devam ediyor. Arabanın içini görmüyoruz. 2 gün sonrasına yeniden atlıyoruz. Jim Gordon ve Harvey Bullock, Wayne malikanesine girip, Bat-Cave'e inen saati kırıyorlar ve Jim içeri ışık tuttuğunda sadece "tanrım, sen ne yaptın Bruce" diyor ve ana hikaye bitiyor. Arka hikayede ise Duke ve Batman, geçen sayıda buldukları Zsasz kurbanını takip ederken Duke yalnız başına Zsasz'a yakalanıyor ve Zsasz'ın döner bıçağını yiyor. [/error]


Görüş


Çok ama çok fazla şeyler oluyor arkadaşlar! Scott Snyder, sanki yarınlar yokmuş gibi yazıyor. Muhtemelen yazacağı son Batman hikayesi bu olacağı için artık cephanesindeki bütün silahları hiç acımadan boşaltıyor. Yani, irili ufaklı bütün kötülere bir sahne ayırmış adam. İlk sayıdan itibaren sayacak olursak, Killer Moth, Firefly, Black Spider, Gentlemen Ghost, Zsasz, Killer Croc, Amygdala, Killer Shark, Copperhead, Cheshire, Penguin, Black Mask, Great White, KGBeast, Zsasz ve tabii ki Two-Face! Buna, ilk sayıda ihanetini gördüğümüz Alfred'i, bu sayıda dostluğunu kaybettiğimiz Jim Gordon'u da eklersek, 2 sayıda toplam 18 kötü görmüş oluyoruz! ON SEKİZ! Arkadaşım biraz sakin ol, leblebi gibi kötü harcanır mı yahu? Yani, başka maceralarda Batman'in yenmesi 4-5 sayı süren karakterlerin sadece tek bir karede harcanmasını gerçekten sevmiyorum. Kaldı ki Gentlemen Ghost'un aksiyonunu görmedik de. Ama sayı hayvani ölçüde aksiyon dolu, resmen nefessiz okunuyor hikaye. Ancak çok karmaşıklaşabiliyor, bu da serinin hızının biraz fazla olmasından kaynaklı. Aynı anda sindirmemizi bekleyen bir tır dolusu bilgiyle karşılaşıyoruz. Nedense bu sayıda, Batman'in dilinin biraz fazla gevşediğini düşünmeye başladım. İlk sayıda da bu vardı ama bu sayıda Batman'in dövüş sırasında çok fazla konuşuyor olması, Two-Face'in söylediği her şeye alaylı cevap vermesi biraz fazla gözüme battı. Sayın Snyder, sen Dick Grayson'un Batman dönemini Black Mirror zamanında yazmıştın, o kostüm yeniden Bruce'da artık, biraz dikkat edelim. Ne dersem diyeyim, sayının aksiyonundan o kadar fena bir haz alıyorum ki, kusurlar, hatalar gözüme batmıyorlar hiç. Yine de ilk sayı incelemesinde de dediğim gibi, kötülerin sırf para kazanmak uğruna yılların Batman'ine topyekün saldırmaları fikrini hala sıcak bulmuyorum. Arkham Origins oyununda da sonuçta aynı konu vardı ama orada en azından Bruce gençti. Bu minik detayın rahatsız ediciliğini geçersek, seri git gide güzelleşiyor diyebiliriz.
9.0
HARİKA

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget