Eskilere Saygı Kuşağı: Zamanında Gönlümüze Yer Etmiş 5 Marvel Oyunu


Merhaba sayın Çizgi Kafe okuyucuları, bugün işi biraz nostaljiye vurup zamanında gönlümüze yer etmiş Marvel oyunlarıyla tanıştırmak istedik sizleri. Bu listedeki oyunlar çıktıkları dönem büyük olay yaratmış oyunlar. Bazılarını oynama şansına sahip olduğum için fazlasıyla mutluyum. Lafı uzatmayalım ve başlayalım!

Not: Olur da bilmiyorsanız diye kısaltmalar:
  • GBC: Game boy color
  • PS:Playstation 1
  • PC: Bilgisayar

[next]

SPIDER-MAN (PS,PC,GBC -2000)

Listemize bir efsane ile başlamak istedim. Hayatımda oynadığım ilk oyunlardandı kendisi, o zamanlar fanatik bir Spider-Man tutkunu olmamı sağlamış bu oyun çıktığı zaman ortalığı kasıp kavurmuştu. Metacritic notu 87 olan yapımda Doctor Octopus'tan Mysterio'ya, Rhino'dan Venom'a kadar ne kadar çirkin ve tipsiz karakter varsa( tamam, Venom hariç) alayını pataklıyoruz. Çıkış trailerı aşağıda bulabileceğiniz oyun, belki şu an size çöp geliyor ama içinde bulundurduğu detaylar ve easter eggleriyle o zamanlar gündemi meşgul etmeyi başarmıştı.


[next]

X MEN- MUTANT ACADEMY (PS, GBC-2000)

Dövüş oyunu dediğimde aklıma gelen ilk oyun buydu sanırım. 3D desen değil, 2D desen alakası olmayan hangi boyutta olduğunu anlamadığım ama oynamaktan zevk aldığım bir diğer oyun. Oyunda toplamda 12 oynanabilir karakter vardı. Bunların ikisi GBC ye özeldi bir tanesi ise GBC de yoktu. Tabi o zamanlar alırdık Gambit'i alırdık Wolverine'i patada kütede girişirdik. Ne günlerdi be.. ehm. Neyse buyurun introsuna efenim!

[next]

THE INCREDIBLE HULK: ULTIMATE DESTRUCTION (PS2,XBOX 2005)

 Cidden bir şeyler yazmama gerek var mı? Hadi ama.. HULK SMASH!


[next]

THE PUNISHER (PS2,XBOX,PC) 

Kanatsız intikam meleğimizin oyunu olmaz mı sandınız? Yanıldınız, evet var hem de fazlasıyla şiddet dolu. Hatta öylesine şiddet dolu ki çıktığı zamanlar Amerika başta olmak üzere bir çok ülkede tartışma konusu oldu. İçerisindeki işkence yöntemleri, küfür gibi bir sürü +18 içerik nedeniyle çok tartışıldı, çok üstüne konuşuldu. Ancak bugün bile indirip oynarsanız gerçekten güzel bir oynanış,hikaye ve orijinal işkence yöntemleri görebilirsiniz.




[next]

MARVEL vs CAPCOM: CLASH OF SUPER HEROES ( PS,DREAMCAST - 1999)

Listemizin en yaşlı oyununa geldi sıra! O bir efsane, o ki Marvel vs Capcom serisinin başlangıcı , o ki atari salonlarının, play stationların göz nuru. O ki şu an bile saatlerce arkadaşlarınızla doyasıya vs atacağınız bir oyun! Sadece bir kere oynama fırsatım olan bu oyunu hiçbir zaman unutamam sanırım. Hani her oyun bir şekilde yer eder sizde, bu oyun da o zamanlar parlak renkleri, ses efektleri ve süper güçlere sahip kahramanların varlığıyla cezbetmişti beni. Bu oyunu oynadığım sıralar yalan olmasın 5-6 yaşındayım. Ne Marvel bilirim ne DC, anca taso. O zamanlar da Spider-man'e tkıntılıydım. Sonra kendisinin solo oyunuyla bu perçinlenmiş oldu. Eeeh yeter bu kadar çocukluğumdan bahsettiğim, siz trailerı izleye durun ben köşede ağlıyorum...

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget