Deathstroke Okuma Rehberi


Geçtiğimiz günlerde önce Justice League filminde ve Batman solo filminde Deathstroke karakterinin yer alacağını öğrendik. Daha sonra Deathstroke karakterini kimi oynayacağını öğrendik. Bunların üzerine sizler için Deathstroke'un kim olduğunu kısaca anlattığımız Kimlerdendir: Deathstroke yazısını hazırladık. Dolayısıyla şimdi de sıra karakteri kendi keşfetmek isteyen takipçilerimiz için Deathstroke okuma rehberinde!

Diğer DC Comics karakterlerinin okuma rehberlerine şuradan ulaşabilirsiniz:

DC Comics Okuma Rehberi

Nereden çizgi roman temin edebileceğinizi merak ediyorsanız da sizi şuraya alalım:

Nereden Çizgi Roman Okunur? Nasıl Çizgi Roman Temin Edilir?

DEATHSTROKE OKUMA REHBERİ

1. Today...The Terminator
Yazar: Marv Wolfman ve George Perez
Çizer: George Perez
Bulunduğu Sayılar: The New Teen Titans #2
Listemize Deathstroke'un gözüktüğü ilk sayıdan başlıyoruz. Bu sayıyı ayrıca almamın sebebi, eski çizimli, eski tarihli diye bu çizgi romanları görmezden gelmemeniz gerektiğini belirtebilmek içindi aslında. Şu konuda kesinlikle anlaşalım, Deathstroke'un en mükemmel hikayeleri, bu dönemde yazılmış hikayelerdir. Bu yüzden atlamamanızı rica ediyorum. Bu 2. sayıdan önce Raven'ın yeni Teen Titans'ı topladığı ve Grant Wilson'la karşılaştığı, en az bu 2. sayı kadar önemli The New Teen Titans #1'i de okuyabilirsiniz.


2. Judas Contract
Yazar: Marv Wolfman 
Çizer: George Perez ve Dick Giordano
Bulunduğu Sayılar: Tales of the Teen Titans #41-44 ve Annual #1
Eğer bu liste bir okuma rehberi değil de "En iyi Deathstroke hikayeleri" listesi olsaydı, kesinlikle tartışmasız bir şekilde listenin liderliğini bu seri alırdı. Deathstroke'un HIVE örgütü ile olan kontratını incelememizin yanı sıra, Dick Grayson'un Nightwing adıyla girdiği ilk macerası, Slade'in oğlu Jericho'nun tanıtıldığı, eski karısı Adeline Kane'in ortaya çıktığı, Markovialı süper kahraman Geo-Force'un kız kardeşi Terra'nın, Deathstroke ile olan ilişkisinin detaylandırıldığı ve Deathstroke'un kökeninin anlatıldığı bir seri. Yani bu kadar dolu bir seri, başka bir yerde daha karşınıza çıkmaz!


3. Titans Hunt
Yazar: Marv Wolfman 
Çizer: Tom Grummett
Bulunduğu Sayılar: The New Titans #71-85
Titanlar, Wildbeests isimli bir örgüt tarafından esir alınırlar. Deathstroke da Titanları- ama asıl olarak oğlu Jericho'yu- örgütten almak için can düşmanı Nightwing ile işbirliği yapmaya karar verir. Ama aslında örgütün başındaki kötü adam bambaşka birisi çıkar. Deathstroke, bu seriye gelene kadar yıllarca Titanları öldürmeye çalışmıştı, sonunda bunu başardığındaysa hiç istemeyeceği bir sonuca doğru yönelmiş oldu. Yine enfes bir hikayedir bu da. Jericho için dönüş noktalarından birisi olduğunu da aklımızdan çıkarmayalım.


4. Trial of the Terminator
Yazar: Marv Wolfman 
Çizer: Rich Buckler
Bulunduğu Sayılar: Tales of the Teen Titans #53-55
DC Comics nedense Judas Contract'ı toplayıp pazarladığı zaman, serinin devamı olan bu 3 sayıyı nedense bir kenara fırlatıp atıyor, gereken önemi vermiyor. Deathstroke, Judas Contract'ta aklınızı başınızdan almış olabilir ancak yaptıklarının hesabını ödemek zorunda ve bu seride, çektirdiği acıların cezasıyla yüzleşiyor. Bu üç sayı ayrıca, Teen Titans ekibinde Beast Boy olarak da tanıdığımız Changeling'in, Garfield Logan'ın karakteri için de çok önemli sayılar. Slade'ten hesap sormak isteyen tek yer mahkeme değil sonuçta!


5. Full Cycle
Yazar: Marv Wolfman
Çizer: Steve Erwing
Bulunduğu Sayılar: Deathstroke the Terminator #1-5
Marv Wolfman ve George Perez ikilisi o kadar muhteşem bir karakter yarattık ki DC Comics bu enfes arkadaş için kendine has bir seri verdi. Deathstroke the Terminator serisi, Slade'in kendisine ait ilk çizgi roman serisi olmakta. Serinin ilk hikayesinde ise, yine geçmişle bağımızı koparmıyoruz. Slade'in öyle yaptığı her şeyden kaçamayacağını bir önceki seride görmüştük. Bu ilk hikayede Deathstroke, Titans Hunt serisinde yaptığı şeylerin bedelini ödemeye çağrılıyor. Kendisine Ravager diyen birisi var ve Slade'in eski karısının peşinde!


6. City of Assassins
Yazar: Marv Wolfman
Çizer: Steve Erwing
Bulunduğu Sayılar: Deathstroke the Terminator #6-9
Deathstroke'un kendi serisine ara vermeden devam ediyoruz. İşte uzun zamandır beklediğimiz an geldi: Batman vs. Deathstroke! Deathstroke'un yolu Gotham şehrine düşer ve bilin bakalım bu şehirde olan biten her şeyden haberdar olan kişi kimdir: Batman! Ancak ortada daha önemli bir tehlike vardır, maskeli katil Vigilante. İkili, birbirlerini ortak olmaya zorlamak durumunda kalacaktır. Ayrıca bu hikayede, daha sonra Slade'in, eğitimi altına alıp yetiştireceği Patricia Trayce karakteri ile de tanışma fırsatı buluyoruz. 


7. The Hunted
Yazar: Marv Wolfman
Çizer: Sergio Cariello
Bulunduğu Sayılar: Deathstroke The Hunted #0 ve #41-47/Deathstroke #48-50
Şimdi, Deathstroke The Hunted adında dergileri bulamazsanız, merak etmeyin çünkü sadece bu maceraya özel Deathstroke the Terminator dergisinin adında oynama yapılmış. Ana seride yer alan bir macera. Konusu ise, kendisine Crimelord diyen yeni bir kötü, Slade Wilson'ı bir ABD Senatörünün cinayetiyle kumpasa düşürür ve suçu Slade'e yükler. Süper kahramanlar Deathstroke'un peşine düşerler. Slade bu sırada hem adını temizlemeye çalışır hem de kendisini avlamaya kalkanlara karşı koymayı deneyip onlarla savaşır.


8. Immortal Coil
Yazar: Devin Grayson
Çizer: Mark Buckingham
Bulunduğu Sayılar: The Titans #10-12
Burada artık Deathstroke'un kendi dergilerinden biraz ayrılıp, baş belası olduğu Titanlara yeniden dönüyoruz. Slade Wilson bu noktaya kadar çok şeyle uğraşmıştı. Ancak artık eski karısı Adeline ve dostu Wintergreen de olmayınca kendisine ahlaki bir pusula bulmakta zorlanarak paralı askerlik günlerine geri dönmüştü. Bu sırada Titanların kötücül bir versiyonu olan, Tartarus ismindeki bir örgüt Vandal Savage tarafından kurulmuştu ve ellerinde Slade'in eski karısı da vardı. Slade, Nightwing ve ekibiyle bir kez daha ortaklık yapmaya niyetlendi.


9. Titans: A Kid's Game
Yazar: Geoff Johns
Çizer: Mike McKone
Bulunduğu Sayılar: Teen Titans vol.3 #1-7
Marv Wolfman'ın efsane hikayelerini burada bitiriyoruz. Tabii ki kesinlikle kendisinin tüm Deathstroke serisini ve Titans serilerini okumanızı şiddetle önerip yine tamamını okumanızı önerdiğimiz Geoff Johns'un pek güzel Teen Titans serisine dönüyoruz. Aslında bu seri biraz daha Cyborg'un, yeni nesil genç kahramanların eğitilmesi için yeni bir ekip kurmasına odaklansa da karşılaştıkları ilk düşmanlardan birisi Deathstroke. Ayrıca Arrow'dan tanıdığımız Brother Blood da konuğumuz oluyor.


10. Titans: Family Lost
Yazar: Geoff Johns
Çizer: Mike McKone
Bulunduğu Sayılar: Teen Titans vol.3 #8-12
Titanların Deathstroke ile yollarının kesiştiği maceramıza devam ediyoruz. Deathstroke, kızı Rose Wilson'ı, üvey ailesi aradan çıktığında yanına alır ve ona babalık yapmaya karar verir. Ama Slade Wilson'ın babalığı güzel bir aile ortamına sebep olmaz tabii ki de. Rose'u yanına Ravager olarak almaya karar verir ve görevlerinde yanında götüreceğini söyler. Bu seride ayrıca Raven'ın yeniden Titans ekibine döndüğünü görürken Brother Blood da serinin kötü adamı olarak biraz daha ön plana çıkıyor.


11. Serial Killer
Yazar: Brad Meltzer
Çizer: Rags Morales
Bulunduğu Sayılar: Identity Crisis #3
Bütün Identity Crisis serisini okuyabilirsiniz ancak Deathstroke'u görmek istiyorsanız sadece 3. sayıya bakmak bile yeterli olacaktır. Ralph Dibny'nin karısının cinayetini araştıran Justice League ekibi, Doctor Light'tan şüphelenir ve izini sürerler. Ancak Light kendisi için geldiklerini öğrenince parayı bastırır ve dünyanın en tehlikeli katillerinden birisini kendisine koruma olarak tutar. Slade Wilson bu noktadan sonra Justice League'e karşı tek başına savaşacaktır. Ayrıca Green Arrow ile olan husumeti de bu seride başlıyor.


12. Infinite Crisis
Yazar: Gail Simone ve Geoff Johns
Çizer: Dale Eaglesham ve Phil Jimenez
Bulunduğu Sayılar: Countdown to Infinite Crisis, Infinite Crisis #1-7, Villains United #1-6 
Infinite Crisis, Slade Wilson'ın hayatında birçok değişikliğe sebep olan serilerden birisidir. Ana seride Slade'i sadece birkaç yerde azar azar görsek de Villains United serisinde, Lex Luthor'un kurduğu Secret Society of Super Villains örgütünün de liderliğini yapmaktadır. Tüm bu kriz dönemi içinde önemli kişileri öldürmeye kalkmış, kimilerini öldürmüş, kimileriyle sadece savaşıp geçmiştir. Batman ve Nightwing'le de bire bir bu serilerde dövüşmüştü.


13. Nightwing: Renegade
Yazar: Devin Grayson
Çizer: Phil Hester
Bulunduğu Sayılar: Nightwing #112-117
Infinite Crisis'in etkileri hala sürüyor. Hem Dick Grayson hem de Slade Wilson için. Bu seride Dick, Slade'in kızını kendi yanına alıp eğitmeye başlamıştır ama Slade bunu öğrendiğinde bu durumdan hiç hoşnut kalmaz. Dick ile Slade arasında büyük bir çatışma başlar. Bu çatışmaya Deathstroke'un kızı Rose da dahil olunca üçlü arasında gerçekten bir çapraz ateş yükselir. Slade'in babalığını görmek için de ideal maceralardan birisi. Ayrıca Lex Luthor ve Oracle konuk oyuncu olarak seriye şöyle bir uğruyor.

14. Last Will and Testament
Yazar: Brad Meltzer
Çizer: Adam Kubert
Bulunduğu Sayılar: DC Universe Last Will and Testament #1
Deathstroke ile ilgili serilerin çoğunda Slade birilerinin peşinde olsa da neredeyse hiçbir zaman yaptıklarının sorumluluğundan kaçamadı. Daha önce Geo-Force'a yaptığı şeylerden ve Geo-Force'un kız kardeşi Terra'ya yaptıklarından sonra Markovialı süper kahraman Geo-Force, Slade Wilson'a yaptıklarının bedelini ağır bir şekilde ödetmek ister. Final Crisis öncesinde geçen bu tek sayılık hikayeyi okumanız tavsiyemizdir.


15. Villains for Hire
Yazar: Eric Wallace
Çizer: Fabrizio Fiorentino
Bulunduğu Sayılar: Titans #24-27 ve Titans: Villains for Hire Special #1
Bu serimiz, DC evrenini etkileyen Blackest Night eventinden sonra başlayan Brightest Day döneminde geçmekte. Dağılan Titans ekibinden sonra bir yenisi kurulur. Ancak bu seferki Titanlar, kötülerden oluşmaktadır. Deathstroke'un kurduğu ve içine Cheshire ve Tattooed Man gibilerini dahil ettiği takımın ilk çıkacağı görev Atom'a suikast düzenlemektedir. Fena olmayan bir hikaye olsa da çok da elzem bir macera değil. Bu yüzden atlayıp atlamamak tamamen size kalmış.


16. Legacy
Yazar: Kyle Higgins
Çizer: Joe Bennett
Bulunduğu Sayılar: Deathstroke New 52 #1-6
Deathstroke'un New52 dönemi içinde açıkçası talihi pek yaver gitmedi. New52 serisinin ilk hikayesi oldukça iyi başlmış olsa da devamında gerçekten de biraz kötüleşmeye başladı. Eğer dilerseniz bu maceradan sonra, Lobo'yu öldürmek için aradığı serinin devamındaki Lobo Hunt macerasını okuyabilirsiniz. Daha sonra seri yeniden başlatıldı ve Tony Daniel'ın elinin altında 1. sayısından Gods of War hikayesi ile başladı. O seri de 16 sayı sürerek Rebirth döneminde yeniden başa sarıldı. Kısacası, Legacy sonrasında direk Rebirth'e atlarsanız sıkıntı çekmezsiniz.

****
Tebrikler, Deathstroke the Terminator hakkında okunacak neredeyse gerekli her şeyi okumuş oldunuz. Bu noktadan sonra Deathstroke hikayelerinden seçip okumalar yapabilirsiniz, Rebirth serisine başlayabilirsiniz. Filme de tam bir şekilde gidip son derece keyif alarak çıkabilirsiniz!

Deathstroke Rebirth serisinin incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Eğer elinizde Deathstroke çizgi romanları varsa ve hangi sırayla okuyacağınızı bilmiyorsanız, bu listeye de uyduramamışsanız, yorumlara bırakın, sizin için sıralayalım!

Bu listedeki çizgi romanlardan birisini incelemek, kurcalamak ve masaya yatırmak ister misiniz? İnceleyin, inceleme@cizgikafe.com adresine gönderin ve bu rehberde sizin incelemenizi yayınlayalım!

Çizgiyle kalın!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget