İnceleme: Suicide Squad Rebirth #1



[update title="Künye" icon="info-circle"] Suicide Squad
Çizgi Romanın Adı: 
Yayınlandığı Tarih: 03.08.2016
İçerdiği Sayı: Suicide Squad Rebirth #1
Yazar: Rob Williams
Çizer: Philip Tan
Yayıncı: DC Comics[/update]
Suicide Squad çizgi romanlarını New52'da yeniden başlatıldığından beri takip etmiyorum. Ekibin yaratıcı John Ostrander'ın yazdığı seriyi çok sevdiğimden olsa gerek, New52'daki ekibi ziyadesiyle gevşek ve boş buldum. Tabii, filme dayanarak ekibi yeniden şekillendireceklerinden hiç şüphemiz yoktu. Bu yüzden ben de birçok okur gibi, seriyi ilk defa elime alacağım. Daha sonra devam edip etmeyeceğimden emin değilim ancak en azından Rebirth sayısına bir göz atmamız gerektiğini düşünerek bu sayıyı incelemeye alıyorum. Eğer Suicide Squad'ın eski çizgi romanlarını merak ediyorsanız, Suicide Squad okuma rehberimize buradan ulaşabilirsiniz. Öte yandan Gail Simone'un yazdığı Secret Six serilerini okumanızı daha çok öneririm, modern dönem Suicide Squad karakterlerinin çoğunu birlikte çalışırken görmek için.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayıya, Beyaz Saray'da, Amanda Waller ile başkan Obama'yı konuşurken görerek başlıyoruz. Obama, Waller'a, Suicide Squad denen ekibin derhal kapatılması gerektiğini, bunun Amerikan değerlerine aykırı bir örgüt olduğunu söylüyor. Waller ise, dünyanın pis bir yer olduğunu, bu dünyada pis işleri yapabilecek, Amerika'nın resmi olarak yapamayacaklarını yapabilecek bir ekibe ihtiyaç olduğunu söylüyor. Daha sonra da bu ekibi kontrol altında tutabilmek için, bir savaş kahramanı olan Rick Flag'i ekibin başına geçirmek için Obama'dan zorla da olsa iznini alıyor. Daha sonra öğreniyoruz ki Rick Flag, Guantanamo hapishanesinde daha önce bir emre karşı geldiği için hapis yatıyormuş. Waller, Suicide Squad'ın başına geçtiği taktirde onu serbest bırakacağını söylüyor. Flag, dengesiz, ahlaksız bir ekibi yönetmeyeceğini söylüyor. Gözlerimizi ise Amerika'nın girmesinin politik sorunlara yol açacağı bir yere çeviriyoruz. Harley Quinn, Deadshot ve Captain Boomerang'dan oluşan ekip, kötülere süper güç verebilmesi için bir bomba hazırlayan bilim adamını kurtarıyorlar. Daha sonra adam, onlara sığındığında ekibe güveniyor ama kötüler, adamı yakaladığında, elindeki çantayı teslim etmemek için Boomerang adamı öldürüyor, Deadshot da bilgileri çekmesinler diye adamı alnından vuruyor. Harley, çantadaki düğmeye basınca da kötüler tekrar güçlerini kaybediyor. Sonunda da Waller'dan görevi kabul etmiş Flag, gelerek ekibi topluyor ve gidiyorlar.[/error]

Görüş


Öncelikle ekibimiz, filmdeki ekibin aynısı. İlk sayıda Harley, Deadshot, Boomerang ve Flag'i gördük. Kapaktaki görsele bakarak da ilerleyen sayılarda Killer Croc ile Katana'nın da geleceğini anlıyoruz. El Diablo ve Slipknot'u da ilerleyen sayılarda görürüz muhtemelen. Amanda Waller ise sonunda orijinal haliyle geri döndü. New52 döneminde kendisini 0 beden bir manken gibi tasvir ettiklerinde okurlardan sağlam bir ters tepki görmüşlerdi. En azından kendilerine gelmeleri güzel. Obama olaya dahil oluyor. Suicide Squad'ın hiçbir zaman sessiz sakin çalışmayıp ortalığı kana buladığını, büyük gürültü patırdı çıkardığını düşünürsek-bu sayıdaki gibi- şimdiye kadar hiç duymamış olması daha ilginç. Suicide Squad'ın kuruluşunu da birçok kere, tıpkı buna benzer şekilde gördüğümüzü de düşünürsek, bu serinin filmin izleyicileri için hazırlandığı fikrine kesinlikle sadık kalıyorum. Obama-Waller konuşmasından, Rick Flag-Amanda Waller çatışmasına, sert söylemlerine kadar John Ostrander dönemiyle paralellik çizilmeye çalışıldığını görmemek mümkün değil. Ancak şu an için neden bilmiyorum ama bana biraz zorlama geldi. Özetlemek gerekirse, eğer filmi, filmin karakterlerini seviyorsanız, bu seri sizin için. Ostrander dönemi hayranıysanız, en azından birkaç sayı daha şans verin. Benim gibi Gail Simone'un eğlenceli kötü adam ekibi ruhunu arıyorsanız, geçin, okumayın.  
7.0
İYİ

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget