İnceleme: Green Arrow #4



[update title="Künye" icon="info-circle"] Green Arrow
Çizgi Romanın Adı: 
Yayınlandığı Tarih: 03.08.2016
İçerdiği Sayı: Green Arrow #4
Yazar: Benjamin Percy
Çizer: Juan Ferreyra
Yayıncı: DC Comics[/update]
İlk sayısından beri söylediğim gibi Green Arrow şu an Rebirth'ün yıldız çizgi romanlarından birisi durumunda ve kalitesini hiç düşürmeden de devam etti Geçtiğimiz sayılarda, Oliver şirketi tarafından ihanete uğramış, Shado ve üvey kardeşi Emiko tarafından oklanmış, ölüme terk edilmiş, teknik yardımcısı Fyff tarafından tek başına bırakılmıştı. Hiçbir mal varlığı, hiçbir dostu kalmamıştı. Sadece Oliver'ın ölmediğine inanan ve onu aramaya koyulan Black Canary  John Diggle da Ollie'nin intikamını almak için Seattle'a dönüyordu. onun yanındaydı. Son sayıda da Dinah, Ollie'nin izini sürmek için girdiği gemide, Emiko ve örgütün kendisi tarafından fark edilmiş, Emiko, Oliver'ı öldürmek için kendisini ve Dinah'ı yem olarak kullanıp gemiye çekme önerisini vermişti. Öte yandan şirketinden bir bilgisayar kaçıran Oliver ise polislere yakalanmıştı. Bu sayıda da hikaye bütün sürükleyiciliği ile devam ediyor.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayıya Oliver'ın polisler tarafından kuşatılması ile başlıyoruz. Ollie her ne kadar ben de sizdenim dese de polisler onun bir kanunsuz olduğunu söyleyerek kovalamaya başlıyorlar. Oliver kaçarken bir adam ortaya çıkıp polisleri postalıyor. Daha sonra bunun Diggle olduğunu görüyoruz. Diggle ile Ollie kısa bir süre Diggle'ın Ollie'ye öfkesi sebebiyle kavga etseler de sonunda barışıp birlikte hareket etmeye karar veriyorlar. Öte yandan Black Canary, girdiği geminin kontrolünü ele geçirmek üzereyken, Emiko ve adamları tarafından yakalanıp bayıltılıyor. Bu sırada kızına bir şey olacak diye mekana gelen Shado, Emi'nin iyi durumda olduğunu görüp rahatlıyor. Diğer tarafta Ollie ve Diggle, tekrar Fyff'in evine gidiyorlar ve bilgisayara bakmasını istiyorlar. Her ne kadar Fyff, parası olmadığını ve can güvenliğini önemsediğini söylese de Diggle, bizimkini ikna ediyor. Daha sonra bilgisayarı araştırırken, yayın bozuluyor ve Emiko ile Shado'nun hizmet ettiği Ninth Circle örgütünün lideri, Oliver'a baygın Dinah'ı gösterip sen kaşındın diyor, yayın kesiliyor. Bu sırada bilgisayara da su dökülünce alet bozuluyor ama Fyff son anda nerede olduklarını öğrendiğini söyleyerek ikiliyi, Ninth Circle'ın gemisine yolluyor. Sayı da böylece sona eriyor. [/error]

Görüş


Öncelikle bir durup Juan Ferreyra'nın muhteşem çizimlerini ve enfes renklendirmesini bir övebilir miyiz? Zten sabit karelerde, konuşma sahnelerinde bile enfes bir iş çıkarırken, bu adam aksiyon sahnelerinde resmen yıldızlaşıyor. Yukarıda, Black Canary'nin sahnesini koymamın asıl sebebi de bu. Ferreyra şu an için gözümde Rebirth'ün süper starı ve çizdiği her kareyi görmekten büyük zevk alıyorum. Hikaye ise gayet güzel bir şekilde gidiyor. Oliver ve Diggle'ın sancılı ama başarılı yeniden birleşimleri, Emiko'nun ustaca gizlenen çift taraflı ajanlığı, Black Canary'nin muhteşem aksiyon sahneleri sayıyı tek başlarına bile mükemmel kılacak şeylerden. En güzeli de seride bir tane bile boş sahne yok. Benjamin Percy, karakterlerin yaşayabilecekleri bütün olasılıklara tek tek değiniyor ve bunları yaparken de hikayenin ana temasını hiçbir zaman kaybetmiyor. Sayıyla ilgili tek sıkıntım, sayının başında Ollie ile polislerin "sen kanunsuzsun, maske takıyorsun, biz takmıyoruz, düşmanız" tartışması. Gerçekten de bunu 50. kez yeniden okumamız gerekiyor mu? Polisler artık evrenin ağzına kadar süper kahramanla ve süper kötüyle dolu olduğunu tam olarak ne zaman görecekler? Ancak bu ufak detayın dışında (umarım detay olarak kalır, hikayenin bu doğrultuya girmesini hiç istemiyorum) sayı, öncekiler kadar dopdolu ve müthişti, Bu seriyi bırakmayın!
9.0
HARİKA

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget