İnceleme: Aquaman #4



[update title="Künye" icon="info-circle"] Çizgi Romanın Adı: Aquaman
Yayınlandığı Tarih: 03.08.2016
İçerdiği Sayı: Aquaman #4
Yazar: Dan Abnett
Çizer: Philippe Briones
Yayıncı: DC Comics[/update]
Aquaman serisi, Rebirth sayısında hayal kırıklığına uğratsa da sonraki sayılarda kendisini toparladı ve daha derli toplu bir hikaye sunmaya başladı. Her şey, Arthur'un, yeryüzünde bir elçilik açmaya karar vermesiyle başladı. Ancak Black Manta, elçiliği sabote ederek patlattı ve Aquaman ile savaşmaya başladı. Sonunda pes edip giderken de aktarma aracı N.E.M.O. isimli bir örgüt tarafından durduruldu ve Manta'yı aralarına almayı teklif ettiler. Manta da kabul etti. Bu sırada ilk sayıdan beri Atlantisliler adına terör eylemleri düzenleyen Deluge isimli örgüt, bir Amerikan gemisini batırınca, sorumlu olarak Aquaman yakalandı ve tutuklandı. Bu sayıda ise Atlantis kralının tutuklu hayatını izledik.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayıya, Arthur'u hücresine götürürlerken başlıyoruz. Diplomatlar, Arthur'a iyi niyetli olduklarını ama kendisinin ve ülkesinin, Amerika'ya karşı tehdit oluşturmaya başladığını söylüyorlar. Arthur'sa "istesem buradan çekip giderim, bir şey de yapamazsınız, insan gibi konuşalım diye geldim" diyor ancak dinlemiyorlar ve kralımızı içeri tıkıyorlar. Bu sırada Mera da başkan yardımcısı ile konuşuyor ve Arthur'u bırakmalarını söylüyor. Ancak yardımcı "arkadaşım, hem barış diyorsunuz, hem de saldırı düzenliyorsunuz, imzalamış olsanız size ceneve konvansiyonunu fırlatırdım ama siz ondan da anlamazsınız ki" diyerek Hababam Sınıfı'ndaki Ahmet'e bağlıyor. Mera da "ne olacak peki, bizi klasik amerikan diplomasinizi izleyerek bombalayacak mısınız?" diye kafa tutuyor. Öte yandan Black Manta, N.E.M.O. örgütünün lideri Black Jack ile konuşuyor. Örgütün, 1800lü yıllarda kurulduğunu ve 1980lerde okyanusları kullanarak dünyaya hakim olduğunu, ancak dünyanın tam hakimiyeti için Atlantis'in aradan çıkması gerektiğine inanıyor. Atlantis'te ise bahsi geçen batırılan gemiyi araştırmaya giden askeri birlik, Amerikan askerleriyle karşılaşıyor. Bu sırada da birilerinin, kasıtlı olarak geminin enkazının yanına Atlantis silahları bıraktıklarını tespit ediyorlar. Diğer tarafta ise Mera, sonunda Aquaman'i hücresinden kaçırıyor. Birkaç askeri yıktıktan sonra dışarı çıktıklarındaysa bütün ordunun kendilerini durdurmak için geldiğini görerek oldukları yerde kalıyorlar ve sayı bitiyor.[/error]

Görüş


Seri gerçekten güzel gidiyor. Birkaç farklı temaya rastlamak mümkün. Arthur artık biraz daha Charles Xavier kafasıyla, kendi halkıyla diğerlerini, kendilerini düşük görenleri birleştirmek istiyor. Karşısında bunun olmasını istemeyen bir iç terörist örgütü var. Diğer yandan seri daha çok politik bir ton almaya başladı. Zaten düşününce, Aquaman gibi uyum sıkıntıları yaşayan bir kralın, neden daha önce politik meselelere eğilmemiş olması bir soru işareti. Bu yüzden serinin cesur davranıp politik adımlar atmasını sevdim. Özellikle Mera'nın ve Arthur'un, karşılarındaki amerikalı diplomatlara "bize laf ediyorsunuz, eleştiriyorsunuz ama sizin yaptıklarınıza ne demeli, neden iki yüzlü davranıyorsunuz?" tarzında eleştiriler getirmeleri güzel detaylardı. Briones'İn çizimleri serinin parlayan yanlarından. Neden bilmiyorum ama bu serinin her sayısında, denizaltı hissini çok iyi bir şekilde aldım. Bir Aquaman çizgi romanı okuduğumu, her sahnesinde güzel bir şekilde hissettiriyor. Muhtemelen Atlantis ve ABD arasındaki bir savaşa doğru gidiyoruz. Arthur'un iyi niyetlerini kimsenin bu noktadan sonra dinleyeceğini sanmıyorum. Önümüzdeki sayıyı merakla bekliyorum!
8.0
GÜZEL

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget