İnceleme: Action Comics #962


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 24.08.2016
İçerdiği Sayı: Action Comics #962
Hikaye: Path of Doom - Conclusion
Yazar: Dan Jurgens
Çizer: Stephen Segovia
Yayıncı: DC Comics[/update]
Superman'in aksiyon dolu serisi Action Comics'te ilk hikayenin sonuna geldik. 6. sayısına gelen dergimizin geçtiği sayısında bolca aksiyon görmüştük. Superman, Doomsday'le artık daha sert bir şekilde savaşıyordu. Bu sırada Doomsday'in hedefindeki oğlu Jon'u ve karısı Lois'i, Wonder Woman yardımıyla Justice League uydusuna göndermişti. Tüm bu olayları, monitöründen izleyen Mr. Oz, adamlarına kapıyı açmalarını söylemiş ve açılan kapıdan giren yüksek teknolojili askerler, Superman'in karşısındaki Doomsday'i sımsıkı yakalayarak elemanı etkisiz hale getirmişlerdi. Öte yanda ise Lex Luthor, Metropolis'i korumakla uğraşırken, Superman olmadığını iddia eden Clark Kent'i de tanımaya çalışıyordu. Ve Clark hala durumla hiçbir ilgisi olmadığını anlatmaya çalışıyordu.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Wonder Woman, kulede Jon ve Lois'e göz kulak olurken Dünya'da, Doomsday'i tutmaya çalışan Mr. Oz'un adamları başarısız olurlar ve çoğu ölür. Serbest kalan Doomsday tekrar Superman'le dövüşmeye başlar. Superman, Doomsday'i kendi istediği yere çekmeye başlar. Bu sırada olayları izleyen Lois sonunda dayanamaz ve Diana'dan, Clark'a yardım etmeye gitmesini ister. Diana Dünya'ya indiğinde, Clark, Doomsday'i kendi başına inşa ettiği yalnızlık kalesine sokmuştur. Wonder Woman canavarı oyalarken Superman bir silah yapar ve yaratığa ateşler. Dediğine göre Doomsday'i Phantom Zone'a hapsetmiştir. Daha sonra Metropolis'te halka yardım etmeye çalışan Luthor'un yanına gider ve onunla konuşmak ister. Neden bu sembolü taşıdığını sorduğunda ise Luthor, Superman'in herkese ilham kaynağı olduğunu, artık ondan daha da iyi olması gerektiğini söyler. Clark ailesinin yanına gider ve onları eve götürür. Bu sırada bir başka yerde Mr. Oz, planının başarıya ulaştığını söyler. Superman, Phantom Zone cihazını çalıştırdığında müdahale etmiş ve Doomsday'i ayağına getirmiştir. Sonunda Doomsday'in kendisine ait olduğunu söyler ve sayıyı bitirir. [/error]

Görüş


Eh, sayı aksiyon dolu olsa da önceki sayıların altında biraz ezilmeye başladı. Sanki Rebirth'ün getirdiği taze kan bitmeye başlamış gibi hissediyorum. Çünkü neredeyse 4 sayıdır Superman, Doomsday'i pataklayıp duruyor. Sayı 2 haftada bir çıktığı için 3 sayıda tamamlanacak hikayeyi 6 sayıda okumuşuz gibi hissetmemek elde değil. Bu aceleye getirmenin etkisini çizimlerden kaligrafiye kadar her yerde görebiliyoruz. Sayının bazı yerlerinde kullanılan fontlar bile farklı. Bir yerde fontun büyük harf versiyonu kullanırken öte yerde küçük kullanılmış mesela. Tabii, bu sayıyı okunmaz yapan bir şey değil ama sadece buradan bile sayının biraz aceleye getirildiğini anlayabiliyorsunuz. Mr. Oz 6 sayıdır ekranından olayları izlemek dışında hiçbir şey yapmadı. Bu sayıda da Doomsday'i yanına alıp, Superman'i uğraştırmasını "gücünü test etmek" olarak açıkladı. Daha ne yapacağını bilmiyoruz. Önümüzdeki sayıda insan Clark Kent'e odaklanacağız. 2 sayı sürecek hikaye. En azından ilginç olacak gibi duruyor. Ancak Action Comics dergisi, ilk 6 sayısını kapsayan Path of Doom hikayesiyle çok büyük bir başarı yakalayamadı diyebiliriz. 
6.5
FENA DEĞİL

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget