New Yorklular Captain America Heykelinden Rahatsız


Bu haftanın ilginç haberlerinden birisi de Brooklynlilerin, önümüzdeki hafta Prospect Park'a geçici olarak dikilecek heykelden rahatsız olmaları.

Heykelin dikilmesine karşı çıkanlar ve durumdan rahatsız olanlar daha çok çevreci, yeşil dostu ve park gönüllüsü insanlar. New York Post'un haberine göre aktivistler, bu parkın yeşil bir alan olarak şehrin reklamsız olması gereken yerlerinin birkaç tanesinden sadece birisi olduğunu, Steve Rogers heykeli dikerek Marvel Entertainment'ın haksız bir reklam girişiminin ortaya çıktığını savunuyorlar.

Bunların yanı sıra, "Marvel'ın bu parkla ne alakası var da böyle bir şey dikebiliyorlar?", "Sırada ne var, McDonald's ya da Wallmart mı heykel dikecek?" şeklinde şikayetler de artmış.

Heykele Reddit'te yapılan yorumlarsa genel olarak şu şekilde:

"Birisinin kalkana Hydra logosu spreyleyeceğine dair bahisler açıldı mı?"

"En azından Chris Evans'ın suratını koymuyorlar."

"Heykel güzel ama saçma bir fikir. Aynısını Philedelphia'da da Rocky için yaptılar ama kurgusal bir karakterin heykelinin dikilmesi çok amaçsızca."

"Ülkemizin, utanmadan bir Hydra ajanının heykelini dikmesine inanamıyorum. TEŞEKKÜRLER OBAMA."

"Bizim Regina'ya Deadpool heykeli dikmemize izin vermiyolar ama." (Regina belediye başkanı, Deadpool heykeli için toplanan 2000 üzeri imzayı bu şubat ayında reddetmişti.)

"Hayır, işin komik yanı Cap, sadece filmde Brooklynli. Çizgi romanlarda bu adam Manhattan-Lower East Side'dan. Tabii, "ben sadece Brooklynli bir çocuğum" demesi daha kolay."

"Brooklyn'in onurlandıracak gerçek kahramanı kalmadı mı?"

"Resmen Prospect Park'ta utanmasız bir Disney reklamı. Üstelik karakter Brooklynli bile değil."

"Bu şey kalıcı olmayacak değil mi?"

"Vatandaşların, parklarına koyulacak şeyler için hiç mi söz hakkı yok?"

"İnsanlar bu durumdan memnun belki ama şunu kabul edin, bu bir reklam. Kamu alanlarında böyle yüzsüzce reklam yapılmamalı."

Heykel bugün parka getirilecek. 2 hafta sonra başka bir yere taşınacak. Eylül sonunda da yeniden yer değiştirerek 75. yıl turuna devam edecek.

Ayrıca change.org'da, heykele Captain America'nın yaratıcıları Jack Kirby ve Joe Simon'un da isimlerinin ekletilmesi için başlatılan bir kampanya başarıya ulaştı ve heykele iki efsanenin ismi de eklenecek.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Şehrinizde hala ticari olarak da kullanılan bir kurgusal karakterin heykelini görmeyi ister miydiniz?


Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget