En İyi 5 Elseworld JLA Macerası


 
5 Numara : Secret Society of Superheroes



Superman’in kurduğu Kryptic adlı gizli örgüt, suçluları yakalamakta ve Hayalet Bölge benzeri bir yere sürgün ederek, J’onn J’onzz rehberliğinde rehabilite etmeye çalışmaktadır. Bruce Wayne’i FBI ajanı olarak gördüğümüz hikayede, Bart Allen da önemli bir konuma sahip ve ayrıca sizlere Flashpoint hikayesini hatırlatacak bir sürpriz de var. İki sayılık hikayemizin yazarları Howard Chaykin, David Tischman ve çizeri ise Mike Mckone olup, 2000 yılında yayınlanmıştır.

 





4 Numara : Age of Wonder



Günümüzün kahramanları bu kez de Sanayi Devrimi’nin başlarında, yani 19. yüzyıldalar. Tabii çizgi roman ve Sanayi Devrimi bir arada olunca, işin içine mucitler de katılınca genellikle karşımıza Steampunk Akımı da çıkar, ki bu çizgi romanda da değişen bir şey yok. Superman güçleriyle mucitlere gerekli yardımlar yaparken, Bruce Wayne de bu konularda bilim adamlarına destek sağlamaktadır, ancak makine karşıtları kendi deyimlerince ‘’sahte tanrıların’’ karşısında olacaklardır. Birinci Dünya Savaşına dek sürecek  hikayemiz belki de listenin en sıradışı olanı. İki sayılık hikayemizin yazarı Adisakdi Tantimedhve çizerleriyse P. Craig Russell, Galen Showman olup, 2003 yılında yayınlanmıştır.

 


3 Numara : Justice Riders
 

Hikayemiz Vahşi Batı’da geçiyor. Paradise’ın şerifi ve Diana Prince’nin akıl hocası olan Şerif Oberon’un öldürülmesi ve şehrin yerle bir edilmesiyle intikam almak için yola çıkan Diana’ya Ted Kord, Wally West, Booster Gold ve Hawkman da katılıyor. Tabii hikayemizin baş kahramanı Diana, baş kötüsü de Maxwell Lord olunca, daha bir anlamlı oluyor. Tek sayılık bir hikayeye sahip olan Justice Riders, 1997 yılında yayınlanmış, Chuck Dixontarafından  yazılıp, J. H. Williams III tarafından da çizilmiştir.

 
 
 
 
 

2 Numara : The Nail
 

Superman olmadan Dünya ve kahramanlarımız ne durumda olurlardı? Küçücük bir şey, bir çivi, Kent ailesinin Kal-el’i bulmasına mani  olsaydı? Bir şekilde kahramanımız yine Kent ailesiyle karşılaşır, taşlar yine bir şekilde yerli yerine oturur muydu? Yokluğunda kahramanlarımız neleri kaybederdi? İşte bütün bu sorulara cevap arıyorsanız, yazarlığını ve çizerliğini Alan Davis’inyaptığı, 1998 yılında yayınlanan üç sayılık bu hikayede bulabilirsiniz.

 






1 Numara: Created Equal



Dünyadan geçen bir kozmik fırtına sonrasında gezegendeki tüm erkekler ölür, Superman ve Lex Luthor dışında. Superman’i Kriptonlu olması, Luthor’u ise giydiği savaş zırhı korumuştur. Ve Dünya’nın yeni merkezi ise artık Themyscira’dır. Peki artık Dünya’da hiç erkek nesil yetişmeyecek midir? İşte bunu ancak kitabı okuduğunuzda öğreneceksiniz. İki sayılık bu hikayenin yazarı Fabian Nicieza, çizeri ise Kevin Maguire’dirve 2000 yılında yayınlanmıştır.


Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget