Batman v Superman'deki Flash sahnesi ya rüya değilse?

Batman v Superman'i izlemiş herkesin en etkilendiği 5 sahneye Flash'ın Bruce Wayne ile konuşması girer herhalde? Hepimizin Flash'ın ''Onun hakkında haklıydın, onun hakkında her zaman haklıydın.'' derken kimi kastettiği hakkında bir fikri vardır. Tabii ki Superman! Çok başarılı olan ve büyük ses getiren Injustice serisine altyapı mı oluşturdular fikri dönüp duruyor. Peki bu sahne Bruce Wayne'in rüyası mıydı yoksa gerçekten yaşandı mı?

Filmin konsept sanatçısı Jay Oliva bu sahnede aslında neler olduğunu kendine göre açıkladı:
Cevabı mı bilmek istiyorsunuz? Peki... hepiniz Justice League: The Flashpoint Paradox'u izlediniz değil mi? DC çizgi roman evreninde geçmişe gidip kötü olayları yaşanmadan önleme gibi bir olay var ama bunlar yüzünden zamanımızdaki birçok şey de değişiyor, buna ''Zaman Patlaması'' deniyor. Zack Snyder bunu mu düşünüyordu bilmiyorum ama bence o sahne ya rüya değilse? Ya bir Zaman Patlaması izlediysek? Flash'ın gelecekten geldiği bir ansa? Eğer bütün sahneyi bir daha izlerseniz Bruce Wayne'in uykuya dalmadığını görürsünüz... Lex Corp dosyalarının yüklenmesini bekliyor ve bir anda Superman'in Bruce öldürdüğü sahneye geçip kendi ölümünü görüyor! İzleyicilerin rüya sanmaları istenmiş. Hani çizgi romanlarda hep perde arkasında bir olur da serinin sonuna gelene kadar kim olduğunu bilemezsiniz ya... Bruce Wayne gördüklerinden sonra Superman'in kötü olduğunu düşünmeye başlıyor. Hatırlarsanız Flash ''Onun hakkında haklıydın.'' diyor. Ama ''onun'' derken kimi kastettiğini söylemiyor. Bütün izleyiciler ve Bruce başkasına gönderme yapıldığı halde bunu tabii ki Superman sanacaktır. 

Tabii bunlar Jay Oliva'nın kendine ait fikirleri, ortada kesin bir durum yok. Flash sahnesinin rüya olup olmadığını anlamak için Justice League Part 1'i bekleyecekmişiz gibi duruyor...

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget