Bart Allen Az Daha Bir Villain Olacaktı!




Evet yalnış duymadınız yıllarca Kid Flash titrini taşıyan Bart Allen az daha bir villain olarak çizgi roman dünyasına girecekti. İsterseniz önce işin çıkış noktası olan Return of Barry Allen hikayesinden biraz da spoilerlı olarak bahsedelim.



Mark Waid'in 1993 yılında yazdığı bu 6 sayılık hikaye Return of Barry Allen en önemli Flash hikayeleri arasında gösteriliyor. Hikaye Crisis of Infinite Earth ile birlikte ölen Barry Allen'ın yerine kostümü Wally'nin giydiği dönemde geçiyor. Wally bu kostümü giyip Barry'i onurlandırmak için yıllarca Flash oldu. Ve bir gün ansızın ortaya Barry çıkıveriyor. Bir şekilde hayata dönmüş.Tam herkes onun gerçek Barry olduğuna emin olduğu sırada işler sarpa sarmaya başlıyor ve aslında öyle olmadığını anlıyoruz.

Peki bu o zaman bu gelen kimdi? Hikayeye göre kendisi Barry'nin en büyük düşmanı Eobard Thawne'ın ta kendisiydi. Ama az daha bambaşka birisi olacaktı. Mark Waid aslında Eobard Thawne yerine Bart Allen'ı koymayı düşünüyordu.Muhtemelen bu hikayeyi yazmayı düşündüğü dönemlerde kafasında Bart'ın hikayesini de oluşturmaya başladı. Ve bu hikayeyi yazacağı sırada ilk olarak oraya Bart'ı düşünse de, daha sonrasında Eobard Thawne'ı koymanın daha yararlı olacağını düşündü.


Ama Bart'ın hikayesinden de vazgeçmemişti. Bu hikayeden bir yıl sonra 1994 yılında Bart'ın hikayesini yazdı. Ve onu Kid Flash olarak kullanmaya karar verdi. Ama eğer işler öteki türlü gelişseydi, bir süreliğine Flash kostümünü de giymiş olan Barry'nin torunu Bart Allen, Wally West'in Flash'lık döneminde dedesine takıntılı bir villian olacaktı.

Eh, bana kalırsa böyle olması daha iyi olmuş. Bu sayede Impulse gibi güzel bir seri okumak şansını elde ettik. Ayrıca bana kalırsa Return of Barry Allen'in sonunda Barry'nin yerine geçen Bart olsaydı hikayenin şimdiki versiyonu kadar iyi bir etki bırakamazdı. Kısaca ucuz atlatılmış bir olay olarak görüyorum ben bunu.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget