Daredevil Sezon 2 - Çizgi Roman Göndermeleri 7-13


Netflix'in dezavantajı da bu olsa gerek. Mecburi olarak ara vermek zorunda kalıyoruz, haliyle göndermelerimizi de iki parça halinde yayınlıyoruz.

İlk 6 bölümün göndermelerine şuradan ulaşabilirsiniz:

http://www.cizgikafe.com/2016/03/daredevil-sezon-2-cizgi-roman.html

Devam edelim!

S02E07 - Semper Fidelis

1986: Frank'in dava numarasının ilk kısmı bu sayı. 1986, Punisher'ın kendi serisine kavuştuğu ilk yıl.

Elektra'nın babası: Bu bölümde Elektra'nın babasının bir diplomat olduğunu öğreniyoruz. Çizgi romanlarda babası Yunan konsolosudur.

S02E08 - Guilty as Sin

Albay Schoonover: Punisher lehine tanıklık yapan albay, The Punisher War Journal serisinde, Frank'in, Vietnam zamanlarından keskin nişancı bir arkadaşıydı. Daha sonra yine aynı seride Frank'le karşı karşıya gelip Punisher'ın düşmanlarından birisi oldu.

Hapishane: Punisher'ın elleri kelepçeli bir şekilde hapishane koridorlarında yürümesini ilk defa görmedik. Punisher: Circle of Blood'dan bir kare:




S02E09 - Seven Minutes in Heaven

Benjamin Donovan: Wilson Fisk'in avukatı Donovan, çizgi romanlarda da yer alan bir karakter. Kendisine Big Ben diyor, zira dizidekinin aksine kendisi devasa bir adam ama gerçekten de hukuk diploması olan birisi. Harlem bölgesinde yerel avukatlık yapıyor ama Luke Cage'in düşmanlarından birisi. Luke Cage dizisinde kendisini görebiliriz.


The Blacksmith: Çizgi romanlarda bu isimde önemli bir karakter yok ancak, Avengers Initiative serisinde, İntikamcılar'a sızmaya çalışan bu isimde bir skrull (şekil değiştirebilen uzaylılar) bulunmakta.

S02E10 -  The Man in the Box

Matt'in İmzası: Matt, Fisk'i sorgulamaya girdiğinde kendisine uzatılan kağıdı sağ eliyle imzalıyordu. Çizgi romanlarda Matt solaktır.


Cell Block D: Wilson Fisk ve Frank'in hapis tutulduğu hapishane kısmının adı bu. Ed Brubaker'ın yazdığı Michael Lark'ın çizdiği "The Devil in Cell Block D" hikayesinde, Matt bu kısma hapsediliyor ve aralarında Wilson Fisk'in de bulunduğu birçok suçluya karşı, Matt'e yardım etmek için kendini içeri attıran Frank Castle ile güçlerini birleştiriyor.

Fisk'in tehdidi: Matt'le karşılıklı oturduklarında Wilson Fisk, dışarı çıktığında Matt'in bütün hayatını ve bütün sevdiklerini mahvedeceğini söylüyor. Bunun aynısını Frank Miller'ın yazdığı Born Again hikayesinde görmüştük.

Jacques Duchamp: Elektra'yı öldürmeye gelen adamın adı buydu. Her ne kadar çizgi romanlarda bu isimde birisi olmasa da buna yakın olarak elimizde Jean-Paul Duchamp var. Bu Fransız arkadaş, dizisinin çıkacağı söylentisi dolaşan Moon Knight, Marc Spector'un yakın dostlarından birisi. Belki de bu ikili kardeş falandır?

Bölge savcısı Reyes ve diğerlerinin ölümü: Bu ölümlerin sorumlusu olarak Frank Castle görülüyor ve herkes onun peşinde. The Trial of Punisher çizgi romanında Frank, bir bölge savcısını öldürdüğü iddiasıyla mahkemeye çıkarılıyor, ancak daha sonra birisinin ona tuzak kurduğunu öğreniyorduk.

S02E11 - .380

İlginç bir şekilde, bu bölümde pek bir gönderme yakalayamadık. Elimizde sadece şu var:

Claire Temple'ın istifası: Hastanedeki işinden istifa eden Claire, resmi işini komple bırakıyor. Kendisini Eylül'ün 30'unda başlayacak Luke Cage dizisinde bolca göreceğiz. Çizgi romanlarda da Claire, Harlem'de Luke'a yardım eden birisi.

S02E12 -   The Dark at the End of the Tunnel

Black Sky: Elektra'nın, 2 sezondur bahsi geçen Black Sky olduğunu ve Hand örgütünü yönetmesi gerektiğini öğrendik. Çizgi romanlarda Elektra, uzun bir müddet Hand'in liderliğini yaptı.

Kızıl saçlı Hand üyesi: Pekala, bu kadın için biraz fazla uçuk bir tahmin olabilir ama kendisi, Kingpin'in Daredevil'ın üzerine saldığı belalardan Typhoid Mary olabilir.

"Our greatest living weapon": Nobu, bu cümleyi Elektra için söylüyor. Çizgi romanlarda "living weapon" lakaplı çok önemli bir tanıdığımız var: Iron Fist!

"Daredevil Must Die!": Bölümün sonunda Nobu bu sözleri söyleyerek bölümü bitiriyordu. her ne kadar bu isimde bir Daredevil çizgi romanı olmasa da elimizde buna yakın olarak, "The Kingpin must die" bulunmakta:



S02E13 -  A Cold Day in Hell's Kitchen

Jeri Hogarth: Bölümün başında Foggy'e iş teklif eden kadın, Jessica Jones izleyenlerin oldukça yakından tanıdığı avukat. Özellikle "son zamanlarda yaşananlardan sonra senin gibi avukatlara ihtiyacımız olacak" muhabbeti, doğrudan Jessica Jones'un 1. sezonuna atıf.

Turk'ün bacağı: Takip cihazı fark edildiğinde Hand, Turk'ün bacağını kesmeye başladı. İlk 6 bölüm incelemesinde Turk'ün, Stlit Man zırhını çalan adam olduğunu söylemiştik. Kim bilir, belki de kariyerinin başlangıcını da böyle öğrenmiş olduk.

Micro: Frank'in, evindeki fotoğraf çerçevesinden çıkardığı cdnin üzerinde Micro yazıyordu. Çizgi romanlarda Frank'e yıllarca teknik ve dijital destek sağlayan kişinin adı Microchip'ti. Belki de kendisini Punisher dizisinde görebiliriz.

Not: Ayrıca Agents of SHIELD 2. sezon 7. bölümde Skye'ın tanıdığı bir hacker olarak da bahsi geçiyor diye duyum aldık.

Gladiator: Melvin Potter ile yeniden karşılaştık. Bu sefer daha büyük bir bombası var. Şu alttaki görsellerde, Matt'in arkasındaki posterlere bakın:



Şimdi de Gladiator'un çizgi romanlarındaki ilk kostümüne bakalım:


Posterin bire bir aynısı değil mi? Başka sorum yok, sayın yargıç!

Elektra'nın ölümü: Çizgi romanlarda Elektra, tıpkı Nobu'nun öldürdüğü şekilde ölüyordu. Tek fark, öldüren kişi Bullseye'dı.

Elektra'nın çizgi romanlardaki ölümüyle ilgili oldukça ilginç bir haber içinse şuraya tıklayabilirsiniz.

Bu arada ilginç gelebilir ama 2003'teki Daredevil filminde ciddi sayıda çizgi roman göndermesi var, başlı başına incelenesi bir konu. Örneğin şu sahne gibi:


Elektra'nın ölmemesi (?): Finalde, kırmızı kıyafetler içinde Elektra'nın mezardan çıkarıldığını görüyoruz. Giydirilen kıyafetlerinin, çizgi romanlardaki kostümü olmasının yanı sıra, çizgi romanlarda öldükten sonra Hand tarafından diriltilerek liderleri yapılmıştı.

Böylelikle 2. sezona ait çizgi roman göndermelerini tamamlamış olduk. Kaçırdığımız bir gönderme varsa yorumlarda bize bildirebilirsiniz!


Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget