Arrow Sezon 3 - Çizgi Roman Göndermeleri


Geçtiğimiz sezonda Arrow'da mistik güçleri izlemeye başladık. Daha önce 2. sezonun bütün bölümlerini tek tek incelemiştik. Geçtiğimiz günlerde de 1. sezonun bütün çizgi roman göndermelerini sıraladık.

Tamamına ulaşmak için şuraya tıklayabilirsiniz. 3. sezonun bütün bölümlerindeki çizgi roman göndermeleri de karşınızda!

Not: Sürpriz özelliği kalmamış ya da artık ilginç olmayan göndermeleri burada listelemeyeceğiz.

S03E01 - The Calm



1. 52. Sokak: İncelemelerimizi 3. sezondan itibaren okuyanlar için söyleyelim. 52 sayısı DC Comics'in  3 sene önce tüm dergilerini yenileyip başlattığı serilerine verdiği toplu isimden alınma: New 52. Ayrıca DC evreninde 52 adet evren bulunmakta.


2. Vincent Steelgraves: Büyük ihtimalle Profesör Steelgraves'e olan bir gönderme bu. Roy ve Oliver'ın ele geçirdikleri Steelgraves bombalarında yapılan göndermede karşımıza çıkan bu adam ilk defa 70li yıllarda çizgi romanlara girmiş küçük çaplı bir Green Arrow düşmanı.

3. Channel 52: Yine DC Comics çizgi romanlarının son sayfalarında evrende neler olduğunu anlatan bu kurgusal kanalı ilk sezondan beri görmekteyiz.

4. Maseo Yamashiro: Oliver'ı Hong Kong'ta mahsur tutmak zorunda kalan bu abimiz çizgi romanlarda Tatsu Yamashiro'nun ya da daha bilinen adıyla Katana'nın kocasıdır. Kısaca hikayesini anlatalım.

Maseo ve kardeşi Takeo, aynı zamanda Tatsu'ya evlenme teklif ederler ancak Tatsu, Maseo'yu seçer. Takeo da öfkeyle mafya babasına, Yakuza'ya katılır. Daha sonra Maseo'nun evine Soultaker isminde mistik bir kılıçla saldırır ve Maseo'yu Tatsu için düelloya çağırır. Maseo ölür ve ruhu Soultaker içine hapsolur. Tatsu daha sonra kılıcı alıp Takeo'yu yendikten sonra fark eder ki kılıç aracılığıyla kocası Maseo ile konuşabilmektedir. Böylece Katana ismiyle suç savaşçılığı kariyerine başlar.



5. Werner Zytle: Dizideki önceki Kont Vertigo'nun aksine bu sefer çizgi romanlardaki gerçek Kont'la tanışıyoruz. Ailesi Vlatava ismindeki kurgusal ülkeye hükmeden Kont oradan sürülüp yıllarca yetimhanelerde kaldıktan sonra hakkını arayıp hükümdarlığını geri alır ve Shado'yu yıllarca esir tutup ona işkence yapar. Arrow'la tanışmasının nedeni de budur zaten. Werner Zytle nam-ı diğer Count Vertigo için daha detaylı şeyler öğrenmek ve Oliver ile karşılaşmasını merak ediyorsanız doğrudan yayınladığımız Green Arrow serisine yönlendireyim.

6. Greg Osborne: Zytle'ın çete üyelerinden birisinin ismi Greg Osborne. Çizgi romanlarda yozlaşmış bir CIA ajanı olan Osborne, Oliver'a suikast düzenlemeye çalışan bir karakterdir. Hatta Roy'un beynini yıkayıp emelini gerçekleştirmek istese de Shado ve Oliver'ın yardımıyla Roy tarafından öldürülür.

7. Dr. Lockhart: Dizide toplamda 6 bölümde gözüken doktorumuz kendi başına bir gönderme resmen.


8. Ray Palmer: Bu sezona eklenen yeni karakterlerimizden birisi de Ray Palmer yani çizgi roman dünyasında bilinen adıyla The Atom. Bir Beyaz Cüce Yıldızının parçalarını kullanan Ray Palmer, bu sayede küçülüp eski boyutuna dönebilen birisi. Kariyerine uzaylılarla savaşarak başlayan The Atom daha sonra Deathstroke'a karşı bile savaşarak Dünya'da da bol bol faaliyet gösterdi. Tüm bu zamanlar boyunca Jean Loring isminde bir kadınla evlenip boşanmışlığı da bulunmakta.

9. "Oh, Frak!": Felicity'nin Ray Palmer'ı görünce ağzından kaçan bu isyan bazılarımıza tanıdık gelmiş olabilir. Battlestar Galactica dizisinin meşhur küfür kelimesi. İnsan duygulanıyor. So say we all! diyerek diğer BSG hayranı dostları da selamlayalım.



10. Palmer'ın kemer tokası: Sunumu yapmak için kemer tokasını çıkaran Palmer, çizgi romanda kemer tokası aracılığıyla küçülebiliyordu.

11. Star City: Starling City'nin çizgi romanlardaki gerçek ismi. Yazarlar bu ismi diziyi daha gerçekçi kılmak için kullanmadıklarını söylemişlerdi.

12. Team Wildcat: Boks arenasındaki takım amblemlerinden bir tanesi Team Wildcat'e aitti. Wildcat, çizgi roman dünyasında eski bir boksör olan bir süper kahramandır. 

13. Ferris Air: Yine arenadaki logolardan birisi Ferris Air'e aitti. Ferris Air, Green Lantern olan Hal Jordan'ın pilotluk yaptığı havacılık şirketinin ismi. Asıl ilginç olan nokta ise gösterilen logo 2011'deki Green Lantern filmindeki Ferris Air logosu ile aynı olması. 

14. Ostrander Rum: Yine arenadaki bir sponsor ismi. DC'nin önemli yazarlarından John Ostander'a bir atıf bu tabi ki.

15. "İsim her zaman devredecektir!": Zytle, yakalandığı zaman Oliver'a "Vertigo'nun ölebileceğini ama Vertigo isminin başka bir kişide yaşamaya devam edeceğini" söylemişti. Hem Oliver hem de Ray kariyerlerinin belli dönemlerinde kendi isimlerini devam ettiren varislere sahip. Bir nevi buna gönderme yapılmış olabilir. Eh, olmayabilir de tabi.

S03E02 - Sara



Amazon Savaşçısı: Felicity, Sara'yı Amazon savaşçılarına benzetiyor. Eh, Amazon savaşçısı dendi mi aklımıza Wonder Woman geliyor değil mi?

3rd and Lemire: Tim Kauffman'ın öldürüldüğü yer bu iki sokağın birleştiği yer. Jeff Lemire, New52 döneminde Green Arrow dergisini 17. sayısından 34. sayısına kadar götüren bir yazardı. Mükemmel yazdı, Komodo karakterini yarattı.

Komodo: Bu bölümde, güncel bir kötü adamı dizide görüyoruz. Komodo, Simon LaCroix adında, Steelmoore isminde, ikinci sezonda Isabel Rochev'in çalıştığı yer olarak bildiğimiz bir şirketin sahibi ve New52 döneminde Robert Queen'i öldüren kişi kendisi.

AmerTek Endüstrisi: Petrol boru hatları döşemesiyle adı anılan bu şirket, çizgi romanlarda Steel adıyla bildiğimiz John Henry Irons'ın silah tasarladığı, daha sonra da istifa edip tasarımlarını yanına aldığı şirkettir.

Tom Weston: Komodo'nun peşine düştüğü adam çizgi romanlarda da AmerTek'in CEO'su.

S03E03 - Corto Maltese


Corto Maltese: Her ne kadar Hugo Pratt'in bir karakteri olsa da Corto Maltese, Frank Miller'ın yazdığı The Dark Knight Returns serisinde Superman ile Rusların savaştığı bir adaydı. Önceki sezonlarda da Diggle bu adadan, "Deadshot'ın çalıştığı yerlerden birisi" diye bahsetmişti.

Mark Shaw: Çizgi romanlarda adaleti kendisi sağlamaya çalışan Manhunter karakteriydi. Daha sonra Manhunter ismini, ilk sezonda bolca gördüğümüz Kate Spencer üstlendi.

Ted Grant: Bu bölümde Wildcat, Ted Grant'ı ilk kez gördük. Ted, çizgi romanlarda çok geçmişe dayanan bir karakter. Kendisi  Justice Society of America'nın bir üyesidir ve hakikaten de kedi gibi 9 canlıdır. Cidden. En son 2 hakkı kalmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Tom Bronson: Laurel, Ted'in yanına bu arkadaşı soruşturmak için geliyor. Bronson, çizgi romanlarda Ted'in oğludur.

Mia: Corto Maltese'de Thea'nın kullandığı takma ad Mia idi. Dizide Thea'nın orta adının Dearden olduğunu öğrenmiştik. Mia Dearden Oliver'ın, uyuşturucu batağından kurtarıp Speedy yaptığı bir kızdır.

Gerry Conway: Felicity'nin asistanının adı efsane çizgi roman yazarlarından olan ve hatta Felicity Smoak karakterinin yaratıcısı olan Gerry Conway'den doğruca alınma.


OMAC: Ray Palmer'ın şemaları içinde OMAC ismini de görüyoruz. One Man Army Corps kısaltması olan bu askeri ürün, Brother Eye ismindeki bir uydunun kontrolüdür. Batman tarafından yaratılan Brother Eye, efendisine isyan ederek masum insanları OMAC ismindeki makine askerlere çevirmişti.

S03E04 - The Magician


The Magician: Merlyn'in League of Assassins'in içindeki kod adı bu. Eh, doğrudan Kral Arthur efsanesinin büyücüsü Merlin'e gönderme olsa gerek.

Ken Zhi Jensen: Oliver'ın peşine düştüğü bu adam, çizgi romanlarda Oliver'ı ve daha sonrasında oğlu Connor Hawke'ı okçuluk konusunda eğiten kişidir.

Ferris Air Uçuş 637: Amanda Waller'ın düşürdüğü uçak, Green Lantern Hal Jordan'ın çalıştığı yere ait Ferris Air'e aitti.

S03E05 - The Secret Origin of Felicity Smoak



Felicity'nin gençliği: Biz susalım, Sandman'in Death'i konuşsun:


Brother Eye: Birkaç bölüm önce OMAC'ı yaratıp kontrol eden uydunun adının Brother Eye olduğunu söylemiştik. Bu bölümdeki düşmanımızın da adı Brother Eye'dı ve ekranlara göz imajları gönderen bir delikanlı hackerdı.

Santa Prisca: Diggle, Lyla'nın Santa Prisca'da görevde olduğunu söyledi. Bu ada, Batman'in hayvani düşmanı Bane'in doğduğu ve büyüdüğü adadır.

Coast City: Yüzbaşı Lance, Laurel'ın patronunun Coast City'de olduğunu söylüyor. Green Lantern Hal Jordan'ın yurdu.

Myron Forest: Felicity'nin oda arkadaşının adı. Jack Kirby'nin OMAC hikayesini yarattığı zamanda, Brother Eye'ın yaratıcısı Batman değil, Myron Forest'tı.

Starro: Felicity'nin eski sevgilisinin giydiği tişört doğrudan Justice League'in ilk düşmanlarından Starro.


S03E06 - Guilty


9 ve Hasen: Ted Grant'ın salonu bu adreste. Irwin Hasen, Wildcat'in yaratıcısıdır.

Boks eldivenli ok: Arkadaşlar, boks eldivenli ok. Bundan daha net bir gönderme olamazdı sanırım.



S03E07 - Draw Back Your Bow


Draw Back Your Bow: Bölümün adı, Sam Cooke'un Cupid ismindeki bir şarkısının sözlerinden geliyormuş.

Cupid: Bölümümüzün kötüsü Cupid, çizgi romanlarda askeri bir deneye girerek korku hissini kaybetmek ister, kaybetmesine rağmen delirir de. Daha sonra Star City'e gelerek kocasını arar ve gördüğü yerde ona saldırır. Olayı uzaktan gören Olliver, saldıranın erkek olduğunu sanarak Cupid'i kurtardığını sanar. Cupid de Ollie'ye aşık olur, onun için ufak tefek düşmanlarını öldürmeye başlar. En son, Ollie'yi Merlyn'i öldürmeye zorlamasıyla bardağı iyice taşırır.

Sherwood Florist: Ollie ve Roy, Cupid'i burada buluyor. Bu Sherwood Florist dükkanı çizgi romanlarda Laurel'a ait. Üst katında da Oliver ile birlikte yaşarlar.

"Gaijin": Oliver, Tatsu'ya bu kelimenin anlamını sorduğunda aldığı cevap "Outsider" olur. Outsiders, çizgi romanlarda hem Green Arrow'un hem de Katana'nın üyesi olduğu gizli bir topluluktur.

"Squad'a aldıkları son kadından bile daha manyak": 2. sezonda dizide küçük bir Harley Quinn göndermesi olduğunu kesinlikle hatırlıyorsunuz değil mi? İşte Cupid'le karşılaştırılan kişi o.

Bay ve Bayan Gardner: Ray Palmer, bu çiftten bir maden alıyor. Gardner Fox, Atom'un yaratıcısıdır.

Cüce Yıldızı alaşımı: Palmer, bu madeni bu alaşım için kullanacağını söylüyor. Çizgi romanlarda Atom'un kemeri, cüce yıldızından yapılmıştır.

S03E08 - The Brave and the Bold


The Brave and the Bold: Bölümün ismi, DC Comics'in, farklı kahramanları tek hikayelere soktuğu bir derginin adından gelmekte. Hatırlarsanız Batman: The Animated Series sonrası Batman animasyonunun adı da Batman: The Brave and the Bold idi.

Arrowmobile ve ArrowCave: Cisco bu ikisi var mı diye soruyordu. Dizide yok ama çizgi romanlarda gerçekten de Oliver'ın mağarası Arrow Cave, arabası Arrowmobile. Ve evet, Batmobile ve Bat Cave'den çarpma.

Digger Harkness: Bölümümüzün kötü adamı Captain Boomerang, orijinalinde bir Flash düşmanı. Ayrıca Amanda Waller'ın Suicide Squad ekibinde de uzun süre çalıştı. Kendisiyle ilginç bir bilgi olarak şunu söyleyebiliriz: 3. Robin olan Tim Drake'in babası tarafından öldürülmüştür. Tim'in babası ise, Boomerang'ın oğlu tarafından intikam almak için öldürüldü.

Bart Allen: Yüzbaşı Lance, Barry'nin adını karıştırarak "Bart Allen" diyordu. Bart Allen, Barry'nin gelecekten gelen torunu. Yine bir koşucu. Impulse takma adını almıştı ve sonra da Kid Flash ismiyle koşmaya devam etti.

Infantino ve Adams: Harkness'ın muhtemel adreslerinden birisi buydu. Carmine Infantino, Barry Allen'ın yaratıcılarından birisiyken Neal Adams, efsane Green Lantern/Green Arrow serisinin çizeridir.

Supermax: Oliver, Boomerang'ın da Supermax bir hapishaneye tıkıldığını söylüyor. Supermax, diziden önce yapılması planlanan Green Arrow filminin adı olacaktı.

S03E09 - The Climb



Minyatürleşmiş Silahlar: Ray Palmer, Atom kıyafetine minyatür silahlar yerleştirmek istiyor. Tabii ki de çizgi romanlardaki küçülebilme özelliğine gönderme.

OMAC/ATOM: Ray, Atom zırhını, Queen şirketlerinin OMAC tasarımından etkilenerek yaptığını söylüyor. OMAC'ı daha önce görmüştük.

Çıplak düello: Oliver ve Ra's Al Ghul, üstleri çıplak şekilde dövüşüyorlar. Aşağıdaki sahneye gönderme olduğu su götürmez:



S03E10 - Left Behind


"Start Small": Ray Palmer, kostümündeki bir arızadan dolayı Felicity'i cesaretlendirirken bunu söylüyordu. Tabii ki de küçük başla derken çizgi romanlardaki küçülebilme özelliğine gönderme yapıyordu.

Danny Brickwell: Bu bölümümüzün kötü adamı Brick lakabı ile de bilinen Danny, çizgi romanlarda hatırı sayılır bir Green Arrow düşmanıdır. Oliver ile şehrin kontrolü uğruna savaşan Brick'i, Cupid öldürmüştür.

Bu noktada söylemesi ne kadar uygun olur bilemiyorum ama Green Arrow'un düşmanlarına az da olsa aşina olmak için Jeff Lemire'in yazdığı Green Arrow 17-34 arasını ve Longbow Hunters serisini şöyle bir okuyun derim.

S03E11 - Midnight City



Belle Reve: Laurel, sokak serserisini Belle Reve'e tıkmakla tehdit ediyor. Daha önce hapishane olarak sadece Iron Heights ya da Blackgate'in isimlerini duymuştuk. Belle Reve de süper kötülerin içeriye tıkıldığı bir yer. Hatta bir dönem Suicide Squad üyeleri de burada tutuluyordu.

Red Arrow: Channel 52, Roy'dan bahsederken "Red Arrow" diyor. İlginç bir şekilde Roy gerçekten de Red Arrow ismini almıştı. Justice League serisinde Hal Jordan, kazara Roy'un adını söylememek için savaş anında ona Red Arrow diye seslenince isim yapışmıştı. Ayrıca Earth-2'da Oliver'ın oğlu Connor Hawke şu an için Red Arrow ismiyle dolaşmakta.

Brad Meltzer: Thea'nın okuduğu Book of Lies kitabı, Identity Crisis serisinin ve 6 sayılık bir Green Arrow döneminin yazarlığını yapmış Brad Meltzer'a ait. Kitabın konusu, Jerry Siegel ve Joe Schuster'ın, Superman'i yaratırken Habil ile Kabil mitinden ne kadar etkilendiği üzerine kurulu.

Kent sokağı: Eh, Coca Cola CEO'su Muhtar Kent'e bir gönderme. (Şaka şaka, kim olduğunu anladınız siz.)

S03E12 - Uprising



Red Streak: Suçlulardan bir tanesi Roy'a, haberlerde çıkan kırmızı bulanıklığın kendisi olup olmadığını soruyor. Doğrudan The Flash dizisine bir gönderme.

Orchid Bay Kasapları: Brick'in, Rebecca'yı, Orchid Bay Kasapları çetesiyle bağı yüzünden öldürdüğünü öğreniyoruz. Çizgi romanlarda Orchid Bay, Star City'nin bir bölgesinin adı.

Bludhaven: Ollie, yokluğunu Thea'ya açıklarken, Bludhaven'de tutuklandığını söylüyor. Bludhaven şehri ise artık hepimizin yakından bildiği üzere Nightwing'in şehri.

S03E13 - Canaries


3. sezon, Arrow'un çizgi roman göndermelerini bolca azalttığı bir sezon olmadı mı sizce de? 13. bölümde 1 adet bile çizgi roman göndermesi bulunmamakta!

S03E14 - The Return


Andy Diggle: Sonunda Diggle'ın erkek kardeşini bu bölümle resmi olarak görmüş olduk. Andy Diggle ismi Green Arrow: Year One serisinin yazarı Andy Diggle'a doğrudan bir gönderme.

Matthew Shrieve: Amanda Waller'ın üstünün bu abi olduğunu öğrendik. Kendisi Frankenstein, bir vampir ve kurtadamın olduğu Creature Commandos ismindeki saçma sapan bir askeri birliğin başıydı. Daha sonra bu ekibi New52 döneminde süper kahraman tehditlerine karşı sert çalışan SHADE organizasyonuna aldılar. O da kesmedi, son olarak hepsi Frankenstein: Agnet of SHADE serisine geçiş yaptılar hep beraber.

S03E15 - Nanda Parbat



Şeytanın Varisi: Her ne kadar R'as, Oliver'a yerini teklif etse de bunu ilk defa yapmıyor. Ve birçok çizgi roman okurunun düştüğü yanlışa düşmeyin, bu teklifi sadece Batman'e etmedi. R'as, Bane'e de kendi yerine geçmeye layık olduğunu söylemişti. Zira kendi oğlu Dusan Al Ghul ya da diğer adıyla White Ghost, bir albino olduğu için R'as'a layık değildi ve kızları Nyssa ve Talia da kadındı.

S03E16 - The Offer


Lazarus Pit: Her şeyin değiştiği bölüm tam olarak bu. Tamı tamına bu bölümde Arrow evreninde büyünün yeri olduğunu öğrendik.

Murmur: Bölümümüzün kötüsü ise Flash'ın düşmanlarından biri olan, öldürmeye aşırı tutkulu, dudakları mühürlü Murmur'du. Manyağın tekidir. Iron Hights'ta kendi dilini kesip ağzını dikmişti.

S03E17 - Suicidal Tendencies


Senatör Joseph Cray: Bu politikacı 80lerdeki Suicide Squad çizgi romanlarında da yer alıyordu ve Amanda Waller ile Suicide Squad ekibini karşısına almıştı. En sonunda da Deadshot tarafından suikaste kurban gitti.

Rick: Diggle, Lyla'nın arkadaşı Rick'ten bahsetmişti. Suicide Squad'ın önemli üyelerinden Rick Flagg olabilir.

Meltzer Elektrik Santrali: Roy ve Ollie'nin dövüştüğü bu santral, Identity Crisis serisinin yazarı Brad Meltzer'e bir gönderme.

S03E18 - Public Enemy


Küçültme teknolojisi: Ray ilk defa bu bölümde bir şeyleri küçültmeyi başarabildi.

Maskenin çıkması: Her ne kadar maskesini çıkaran kişi Roy olsa da çizgi romanlarda kimliğini açıklayan kişi Oliver'dı. Bu arada, Stephen Amell de uzun zamandır kendisinin "I am Iron Man" diyeceği anı bekliyormuş.

S03E19 - Broken Arrow


Deathbolt: Bu bölümdeki kötü adamımız, CW evreni içinde ilginç bir dönüm noktası oldu. Zira ilk defa büyü ya da STAR Labs patlamasıyla açıklanmayan bir meta insanımız oldu. Çizgi romanda güçlerini bir uçağa yıldırım düşmesi sonucu almıştı ve tıpkı dizideki gibi elektrik üzerinde kontrolü vardı.

4116 Dixon Canyon: Verilen adres doğrudan çok çok önemli çizgi roman yazarlarından Chuck Dixon'a bir gönderme.

Opal City: Star City patlaması olduğunda Deathbolt'un, Opal City'de olduğunu öğrendik. Opal City, eski yıldız kahramanlardan Starman'in şehridir.

S03E20 - The Fallen


Oliver'ın teslimiyeti: Ra's, Oliver'ı kendi tarafına çekmek için Thea'nın ölümünü ona karşı kullandı. Çizgi romanlardaysa Talia'nın ve doğmamış bebeğinin ölümünü Batman'e karşı kullanmıştı. Tek fark, Oliver teslim olurken Batman olmamıştı. Ve evet, R'as Al Ghul rahatsız adamın teki.

S03E21 - Al Sah-Him


Damien Darhk: Darhk'ın bahsi ilk defa bu bölümde geçiyor. Darhk çizgi romanlarda H.I.V.E. isimli bir örgütün lideridir, yer altından çalışır ve muhteşem ötesi teknolojik imkanlara sahiptir.

Kanarya Çığlığı: Eh, Laurel sonunda boğazdan gelen bir çığlık attı. Hepinize 5 puan!

Kızımla evlen: Ra's Al Ghul, mükemmel varisi yaratmak için daha önce de Batman'e bu teklifi yapmıştı. Batman kabul etmese de mükemmel varis doğdu: Damian Wayne.

Bride of the Demon: Ra's bölümün sonunda Nyssa'ya şeytanın gelini olacağını söylüyordu. Eh, tabii ki de doğrudan bir Batman çizgi romanına gönderme.


S03E22 - This is Your Sword



Jason: Roy'un yeni adı artık Jason. Jason çizgi romanlardan, Batman'in 2. Robin'i Jason Todd'a gönderme. Jason Todd ve Roy Harper birlikte çok zaman geçirip kanka oldular.

Amina Raatko: Nyssa'nın annesinin adını öğrendik. Nyssa'nın çizgi romanlardaki tam adı Nyssa Raatko'dur. Ra's, Nyssa'yı öz çocuğu gibi görmediği için Al Ghul soyadını vermemiştir.

Ölümden dönenler: Malcolm, Thea'ya ölümden dönen başkalarının da olduğunu söylüyor. Lazarus Pit sayesinde hayata dönen çok ünlü sadece bir isim biliyoruz: Red Hood, diğer adıyla Jason Todd.

Ferris Air: Hal Jordan'ın çalıştığı uçak şirketine bir gönderme daha.

S03E23 - My Name is Oliver Queen


Adams & O'Neil: Ra's'ı ararken baktıkları sokaklar bunlardı. Daha önce birçok kez dedik ama yineleyelim. Neal Adams ve Dennis O'Neil, efsane Green Lantern/Green Arrow serisinin yaratıcı ekibidir.

Damien Darhk: Darhk'ı ilk defa bu bölümde görmüş olduk.

"Sen başka birisi oldun, başka bir şey oldun.": Evet Felicity, her bölümün başında duyduk bunları zaten.

Speedy: Thea sonunda ismindeki Dearden'in hakkını verdi Speedy lakabını üstlendi.

Ray Palmer: Ray'in ölmediğini biliyoruz ama çizgi romanlarda Ray'in küçüldükten sonraki halinden kurtulamadığını bolca görmüştük.

***

Ve böylelikle Arrow'un 3. sezonundaki bütün incelemeleri tamamlamış olduk. Her ne kadar güzel başlasa da git gide dibi gören bir sezon oldu 3.

1. sezonun tüm çizgi roman göndermelerini, 2. sezonun bütün bölümlerinin incelemelerini şu linkten Arrow seçeneğini açarak okuyabilirsiniz:

TV İncelemeleri

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget