İnceleme: Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. S01E05 - Girl In The Flower Dress


Yönetmen: Jesse Bochco

Senaryo: Brent Fletcher

Oyuncular: Clark Gregg (Phil Coulson), Ming-Na Wen (Melinda May), Brett Dalton (Grant Ward), Chloe Bennet (Skye), Iain De Caestecker (Leo Fitz), Elizabeth Henstridge (Jemma Simmons), Louis Ozawa Changchien (Chan Ho Yin), Ruth Negga (Raina)

Yayın Tarihi: 22 Ekim 2013

İzlenme (ABD):  7,39 Milyon

Bu noktadan sonrası bölüm ile ilgili spoiler içermektedir. Uzak durmanızı, şöyle bir göz atacaksanız nükleer sızıntı kostümünüzü giymenizi tavsiye ederiz.



Su. Toprak. Ateş. Hava... Sadece Avatar bu dört elementi ustaca kullanabilir! 

Chan Ho Yin'in Avatar olmadığını öğrenerek başlıyoruz 5. bölüme. Kendisi sadece ateş bükücü. Bir sokak performansçısı. Ucuz numaralar yapan ve zora düştü mü elinden ateş fışkırtan bir hokkabaz kendisi. Çiçek desenli elbise giyen bir bayanın cazibesine kapılıp peşinden gitmiştir. İyi niyetlerle gittiği kadın, üzerine A.I.M. ajanlarının kıyafetlerine benzer şeyler giymiş adamlar tarafından yakalanır ve denek olmak üzere götürülür. 

Agents of S.H.I.E.L.D. bu bölümde de önceki bölümlerde yükseltmeye başladığı çıtasını düşürmüyor ve azar azar da olsa bölümlerinin kalitesini arttırmaya devam ediyor. Bu bölümle aşağı yukarı çıkardığımız şey, sezon kötüsünün ne Graviton ne de başka biri olduğu. Büyük ihtimalle sezonun kötüsü bu bölümde gördüğümüz Extremis tacirleri olan Centipede örgütü. İlk bölümde tahminim HYDRA'dan yanaydı ama çok düşük bir ihtimal gibi Centipede'in HYDRA'ya bağlanması.

İlk bölümde gördüğümüz doktor hanımı bu bölüm de gördük. Kendisi ilk bölümde süper dayanıklı kahramanın camdan atlayarak kurtardığı ve daha sonra bunun hesabını sormak için peşine düşen kişi. Bu bölümde öğreniyoruz ki kendisi yaşadıklarından ders almamış, melun bir şekilde hain deneylerine devam etmekte. Extremis virüsünü stabil hale getirmeye çalışan ekibin başında görev alan bu bayan, bölümün ilerleyen dakikalarında deneklerinden birisi tarafından acı verici şekilde can vermekte. Karakter sezonun genelinde kullanılan bir karakter olsaydı daha ilginç olabilirdi ama erken öldürülmesi de cesur ve güzel bir adım olmuş her halükarda.


Deneğimiz ise Chan Ho Yin isminde bir gencimiz. S.H.I.E.L.D.'ın "yetenekli oldukları için korunacaklar" listesinden birisi ve Hong Kong'taki S.H.I.E.L.D. ajanları tarafından gözlenmekte ve bunu kendisi de bilmekte. İsminin Raina olduğunu öğrendiğimiz çiçekli elbiseli hanım, adamımızı meşhur olma vaatleriyle kendi dünyasına çeker. Hatta isim bile verir "Scorch" diye. Bu yakın tavırlarıyla kadının gerçekten de yardımcı olabileceği düşüncesi verildi başta. Kadının, çocuğu ikna etmek için Steve Rogers/Captain America örneğini de kullanmasıyla "eğer kötü biriyse de kendi adamı yapacaktır" diye düşündürttü. Ancak olayın bambaşka çıkması güzeldi. 

Chan Ho Yin'in çıkardığı ateşin vücuduna zarar vermemesinin sebebi vücudundaki trombositlermiş ve Extremis virüsünü sonraki aşamaya geçirmek için oldukça kullanışlı bir şeymiş. Böylelikle ilerleyen bölümlerde Age of Empires'ın varil taşıyan intihar bombacıları yerine ekstra güçlendirilmiş mutantlar/süper güçlüler izleyeceğiz. Diziyi daha da hareketlendireceği aşikar.

Vücudundaki trombositler çıkan Scorch önüne gelene saldırır çünkü hem kendisinin gücünü kullanmasına izin vermeyen S.H.I.E.L.D.'ın hem de kendisini kandıran Centipede'in ihanetine uğramıştır ve doktoru da burada öldürür. Sonra da Coulson ve May'e saldırır "Kimse Scorch'a karşı koyamaz" diye. Tabi Coulson'un verdiği cevap güzel "Oh, bir de isim vermişler". Joss Whedon tarzı zor anlarda espri patlatma olayına bayılıyoruz. 

Çiçekli bayan ise bölümün sonunda hapishanedeki bir adamla görüşüyor. Konuşmadan anladığımız gibi hapishane temiz iç çamaşır götürmeye gitmemiş. Mahkumdan Kahin ile görüşmesini istiyor. Kahin'in de dokunulması yasak biri olduğunu öğreniyoruz. Centipede vs. S.H.I.E.L.D. mücadelesinde bir düğümle daha devam ediyoruz sezona.


Bölümün diğer büyük olayı ise Skye'ın çifte ajanlık kariyerinin sonuna gelmiş olmamız. 2. bölümde Skye "İçerideyim" diye mesaj attığında devasa suç patronuyla konuşuyor sanmıştık ancak eski sevgilisine atıyormuş meğersem. S.H.I.E.L.D.'a sızmasının sebebi de anne babasını bulmak içinmiş. Ultimate Spider-Man çizgi dizisinde Luke Cage'in ailesi gibi artık kötü tarafa hizmet eden eski S.H.I.EL.D. ajanları çıkarsa en yakın binadan atlayabilirim. Altında çok büyük olayların yattığı bir şey olsun. Sonuçta S.H.I.EL.D.'ın gizlediği bir belge bu. 

Eski sevgilisiyle buluşmaya gittiğinde "fazla vaktim yok, hemen gitmem gerek" deyip adamlar yatmasının tuhaf olması bir yana, Melinda May'in olay bittikten sonra ortaya çıkması daha da ilginç. Melinda olayın başından beri orada mıydın? 

Coulson'un yine dizinin en iyi karakteri olduğunu gördük bir kez daha. Özellikle Skye'ın aslında kim olduğundan sonra ona karşı olan tavırları çok iyiydi. İhanete uğramışlık hissini tüm ekip içinde en iyi yansıtan da Coulson oldu. Skye'ın konuşmasına bile müsaade etmemesi, uçaktan atmak için fırsat kollaması ve Ajan Ward ve Ajan May'e "Alma demiştiniz, aldım. Hata ettim. Haklıydınız." demesi gerçekten güzeldi ve yine Coulson'un bizden biri olduğunu hissedebildik. 

Fitz-Simmons ikilisi hala aynı çizgide devam ederken Ajan Ward, klişe karakterinde azar azar sıyrılıyor. Skye yüzünden uğradığı hayal kırıklığı karakterin en iyi noktasıydı bu bölümde. Özellikle en başta Skye ile oynadığı Amiral Battı'daki tavırları ile ihtiyaç olduğu için Skye'ın kelepçelerini çözmeye geldiği zamanki tavrı çok zıt ve yerindeydi.

Skye'ın olayının erkenden bitirilip, 3-4 sezon boyunca gizlenmemesi dizinin hanesine artı bir puan olarak geldi. Bölüm boyunca Skye'ın da karakter gelişimini izleyebildik. Ekibe olan sevgisini az buçuk gösterebildi ve sonunda pişmanlığı yüzünden okunuyordu. İlerleyen bölümlerde ekibin, içlerindeki köstebeğe karşı tutunacakları tavırları izlemek güzel olacak. Dahası kendisine ikinci bir şansı veren Coulson bile "sana güvenmiyoruz" bilekliği taktı Skye'a. 

Ve Coulson, evet uzaylı istilasında vurulmuştun. Artık Coulson'un durumuna dair ipuçları verilmeye başlansa güzel olacak, adam papağana döndü.


Agents of S.H.I.E.L.D 5. bölümü itibariyle güzel yakaladığı havayı sürdürmeye devam ediyor. Dizi, ilk bölümlerindeki klişelikten azar azar sıyrılmaya başladı. Genel hikayesini oturtuyor ve karakterlerine farklı boyutlar katmaya başlıyor. Tek sıkıntısı, gönderme yaparken kör göze parmak sokar gibi yapması. Bu konuda Arrow tarzı göndermeler yapsa tadından yenmez. Sonuç olarak dizi rayına oturacak yavaş yavaş. Sezonun ilerleyen bölümleri için umut verici bir bölümdü Girl in the Flower Dress.
 

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget