İnceleme: Arrow S02E03 - Broken Dolls


 
Yönetmen: Glen Winter

Senaryo: Mark Guggenheim & Keto Shimizu

Oyuncular: Stephen Amell (Oliver Queen/Arrow), Katie Cassidy (Laurel Lance), David Ramsey (John Diggle), Willa Holland (Thea Queen), Emily Bett Rickards (Felicity Smoak), Colton Haynes (Roy Harper), Manu Bennett (Slade Wilson),  Celina Jade (Shado), Susanna Thompson (Moira Queen), Caity Lotz (Black Canary), Bex Taylor-Klaus (Sin), Michael Eklund (Dollmaker)

Yayın Tarihi: 23 Ekim 2013

İzlenme (ABD):  2,89 Milyon


Bu noktadan sonrası bölüm ile ilgili spoiler içermektedir. Uzak durmanızı, şöyle bir göz atacaksanız nükleer sızıntı kostümünüzü giymenizi tavsiye ederiz.



"Vigilante", "Hood" lakaplı kahramanımızın Quentin Lance'in söylediği "The Arrow" ismiyle kimliğine büründüğü 3. bölüm, bu sezonun en iyi bölümü kesinlikle. İlk sezonu resmen ikiye katlamış oldu bu sezon. Umarız bu tempoyu daha da devam ettirirler -ki ettirecekleri kesin zaten. Ayrıca bu bölüm resmen easter egg ve gönderme kaynıyordu. İzlerken yerimde duramadım resmen. 

Öncelikle sezonun en adam akıllı düşmanını gördük: Dollmaker! DC'nin Yeni 52 dalgası başladığında Detective Comics'in ilk sayısında Joker'in yüzünü yüzen kişi Barton Mathis, yani Dollmaker'dır. Michael Eklund rolünü çok güzel oynamış ancak karakterde biraz iki boyutluluk var. Bunu örtmenin en iyi yanı karakteri ileride de görecek olabilmemizdi ama senaristler Dollmaker'ı öldürmeyi tercih etmişler, doğrusunu söylemek gerekirse gayet yerinde bir hareket olmuş. Bölümlük düşmanlar içinde en iyilerinden biri oldu Dollmaker. Barton Mathis'in kaldığı otelin numarasını hatırlıyor muyuz? 52! 

Dahası Dollmaker'ın avukatını hatırlıyorsunuzdur. DC'nin, Yeni 52 düzeninde Dollmaker'ı yaratan kişi Detective Comics dergisinin o zamanki yazarı Tony Daniel'dir. Dollmaker'ın avukatının ismi de Tony Daniel'di!

Memur Quentin Lance ve kızı Laurel'i kaçırdığı arabanın üzerinde Metamorpho Chemicals yazmakta. Metamorpho, Rex Mason'ın süper kahraman ismidir ve Element-Man olarak da bilinir. Justice League'de de yer almıştır zamanında. 

Gelelim bu sezonun büyük oyuncularından Black Canary'e. Tanıdığımız Canary'nin sonik çığlığını alıp bunu bir cihaza dönüştürmüşler. İlk başta biraz olumsuz yaklaşsam da kadının kalkıp gerçekten çığlık atması cidden aşırı sırıtırdı. Bu konuda diziye hak vermek lazım. Buldukları çözüm ise gayet yerinde. Bunlardan öte Black Canary'i gerçekten de düzgün işleyecekler. Geçen bölüm, Slade Oliver'a 160 civarı ada olduğunu söylemişti. Canary yani Sara Lance, denize düştükten sonra bu adalardan birinde bulunan Leauge of Assassins üyelerinden birkaçı tarafından bulunmuş ve sonra da onlar tarafından eğitilmiş olabilir. Ve R'as Al Ghul'un gözdelerinden biri olmuş olabilir.

Ne? R'as Al Ghul mü?!!

Evvvvet, Batman'in en büyük düşmanının bahsi Arrow'da geçmekte ve League of Assassins'in başında da o var! Bu sezon League of Assassins olacağını biliyordum ancak başlarında büyük ihtimal Lady Shiva olacağını tahmin etmekteydim. O yüzden cidden hiç beklemediğim bir yerden vurdular. Dahası Black Canary'nin öldürdüğü habercinin giysisinin tıpa tıp Malcolm Merlyn'in giysisi olduğunu fark ettiniz mi? Pekiiii, ya o adada bir Lazarus Çukuru varsa? Merlyn geri dönebilir mi? Deathstroke, League of Assassins'e katılır mı? Moira Queen'in asla bahsedilmemesi gereken sırlarından ve ölümden korkmamasından onun da League of Assassins ile bir bağlantısı olduğunu kurabilir miyiz? Dizi, ilk sezonunu daha şimdiden ikiye katladı derken şaka yapmıyorum.

Gelelim Black Canary'nin yanındaki arkadaşı Sin'e... Sin'in, League of Assassins'in en büyük savaşçılarından olan Lady Shiva'nın varisi olduğunu söylesem ne dersiniz? Hatta durun, çizgi romanlarda Black Canary'nin Sin'i korumasına aldığı ve ilerleyen zamanlarda Green Arrow ile birlikte Sin'i evlat edindiklerini söylesem? Daha da ekleyecek olursak, Sin Birds of Prey üyesidir. Birds of Prey'in en ön plandaki isimleri Black Canary, Huntress (Helena Bertinelli) ve Barbara Gordon (Oacle) daha sonra ekipte Sin'le birlikte de çalışırlar. Elimizde zaten Canary ve Huntress var. Bu üçlünün birlikte takıldıklarını görür müyüz? Dizide Black Canary ve Sin'in kaldığı yerin Birds of Prey'in karargahı olması da mı tesadüf ağalar?



Bu bölümün diğer güzel yanı, Dedektif Lance ile Arrow arasında çok iyi bir ilişki oluşmasıydı. Özellikle çatıda Dollmaker hakkında konuşurken resmen Gordon/Batman havası verdiler ve bu da gayet güzel oldu. Dedektif Lance'in neden Dollmaker'a karşı bu kadar hırslı olduğunu, aynı dönemde ölen (öyle biliyor tabi) kızına bağlamaları gayet yerinde bir hamle olmuş. İlişkiyi havada bırakmamışlar. Dedektif Lance'in tam adını yanılmıyorsam bu bölümde duyduk: Quentin Larry Lance! Neden mi ilginç? Larry Lance, 1. Black Canary'nin kocası, 2. Black Canary'nin babasıdır. Çizgi romanlarla mutlaka bağ kurmadan çekinmemeleri harika. Quentin Lance'in polis kodu da dikkat çekici: Delta Charlie 52 (DC 52). 

Oliver'a artık "The Arrow" diyen kişi de kendisi. Sezon sonuna kadar "Green Arrow" olursa çok güzel olur. 

Laurel açısından bu bölüm güzel bir adım oldu. Babasına ağladığı sahnede sonunda oyunculuğunu görebildik ve yüzünün botokslu olmadığını, gerilebildiğini sevinçle öğrendik. Arrow ile olan "Tommy" meselesini bu bölümde bitirmeleri kesinlikle nokta atışıydı. Daha fazla uzatmayarak iyi yaptılar. Aksi taktirde 1. sezondaki olayı tekrar edeceklerdi. İlk sezonda Quentin, Arrow'un peşindeydi, Laurel yanındaydı. Bu sezon tam tersi olacakmış gibi başladı ancak erken bitirip kendilerini tekrar etmemiş oldular. 

Oliver'ın Kanal 52'yi açın dediği yeri hatırlıyorsunuzdur umarım. Channel 52, Dc'nin New 52 dergilerinin hepsinin sonunda Bethany Snow isimli bir kadının sunduğu "diğer dergilerde ne oluyor" tarzında 2 sayfalık haber programı. Geçen bölüm de görmüştük. 




 Diggle ve Felicity'i bu bölüm çok görmedik. 

Oliver ve Roy için bu bölüm Black Canary arayışıyla geçti. Roy'un, Sin'i kovaladığı sahne güzeldi ama demirlerden atlarken Colton Haynes'in dublörü de ben de dizideyim diye bağırmasaydı daha güzel olurdu. Oliver'ı bile göremedik bu bölüm yeterince. O kadar doluydu bölüm.

Ada sahnelerine gelecek olursak....

İlk sezonun en iyi yanı ada sahnelerinin heyecanıydı. Ama 2. sezonun başında günümüz olayları o kadar iyi oldu ki 3 bölümdür ada sahneleri kendilerini aratmıyorlar. Ama bu bölüm gördüklerimiz de ada sahnelerinin yönünü değiştirecektir. Shado'yu patlamada kaybetme ihtimalimiz var. Ancak göremedik hiçbir türlü, o yüzden patlamadan önce oradan çıkmış olabilir. Kesin olarak bildiğimiz şey ise Slade'in yüzünün yandığı. Deathstroke gözünü böyle mi kaybedecek? Göreceğiz. Peki, adadakiler kim? Aşağı yukarı öğrendik gibi. Dizinin sonundaki geminin adı "Amazo":


Amazo, Justice League'i uğraştıran bir robottur ve yaratıcısı ise Profesör Ivo'dur. Profesörü, 8. ve 9. bölümlerde göreceğiz. Ayrıca 8 ve 9 Flash'ımız Barry Allen'ın da ilk bölümleri olacak. Young Justice dizisini izleyenler Profesör Ivo'yu hatırlayacaktır:


Özetlemek gerekirse; Broken Dolls muhteşem bir bölümdü. Eksi yanlarını bulmak çok zor. Dizinin en iyi bölümlerinden birisi şu an. Tabi bunda ileriki bölümlerde neler olacağını göstermesinin de etkisi büyük. Yani, R'as Al Ghul millet! 
 

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget