İnceleme: Superman #15


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 18.01.2017
İçerdiği Sayı: Superman #15
Hikaye: Multiplicity Part 2
Yazar: Peter J. Tomasi ve Patrick Gleason
Çizer: Ryan Sook, Ed Benes, Clay Mann ve Jorge Jimenez
Yayıncı: DC Comics[/update]
Superman dergisinin sıradaki büyük olayı Multiplicity'i incelemeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz sayıda Superman, Earth-30'dan Red Son Superman ile karşılaşmış, peşinde Gatherers adındaki, boyutlar ve evrenler arasında seyahat eden bir örgüt olduğunu söylemişti. Daha sonra onlara karşı savaşmış ve nihayetinde Justice League Incarnate ile karşılaşmış, örgütün peşine düşmenin yollarını düşünmeye başlamıştı. Örgütse kaçırdığı Superman versiyonlarından bir tavşan suretindeki Captain Carrot'ı, bir deney sonrası zararsız bir tavşana dönüştürmüştü.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayıya, gatherers ile savaşan bir Justice League ekibi ile başlıyoruz. Bütün düşmanlarını tamamen öldürdüklerinde bir ses onlara "Justice League of Assassin's, adamlarımı öldürmüş olabilirsiniz, ama sizin de işiniz bitti" diyerek, ekibin Superman'i dışındaki diğerlerini öldürüyor. Öte tarafta Justice League Incarnate ile konuşan bizim Superman'imiz, bu boyutlararası canavarlara ulaşmanın tek yolunun, diğer Supermanleri evrenlerinden toplayıp Gatherers'a bir yem atmak olduğunu söylüyor. Hepsi bunda anlaştıktan sonra diğer Supermanler zorlukla da olsa getiriliyor ve yem için gereken yer hazırlanıyor. Ancak makine çalıştığında Superman, diğerlerini uzaklaştırıyor, Gatherers'ın lideriyle karşı karşıya geliyor. Lider "diğerlerine ne yaptın? Kim sen?" diye sorduğundaysa "Ben Superman'im" diyerek sayıyı bitiriyor.[/error]


Görüş


Pekala, her şeyden once, Justice League of Assassins çok harika bir fikir değil mi? Bu ekibi çalışırken izlemeyi gerçekten isterdim. Ölümleri üzücü oldu. Öte yandan birçok evreni yeniden görmeye başladık. New52 döneminde Earth-2 dışındaki diğer evrenlerden habersiz yaşıyorduk. Forever Evil serisinde Earth-3'yi gördük ancak alabildiğimiz sadece bu kadarıydı. Daha sonra Grant Morrison Multiversity serisini yazdı ve bize DC evreninin tamamını dopdolu bir şekilde gösterdi. Ancak Multiversity'nin bilgilendirici kısımlarında bilerek 6 tane evren hakkında pek bilgi olmadığını yazmışlardı. İşte bunlardan birisi Earth-14'tü. Earth-14 ise bu sayının başında gördüğümüz Justice League of Assassins'in dünyasıymı. Tomasi ve Gleason, Morrison'un açtığı olasılıkları çok güzel bir şekilde dolduruyorlar. Multiplicity hikayesi bu yüzden şu anda DC'deki en önemli hikayelerden birisi olabilir. DC Multiverse'üne bundan daha yakın bir şekilde bakamazdık. İkili daha önce Morrison'un yarattığı Damian'ın da altyapısını Batman and Robin serilerinde çok güzel şekilde doldurmuşlardı. Okumak isterseniz, özellikle ilk 8 sayısında yer alan Born to Kill hikayesini çok şiddetle tavsiye ederim.

Öte yandan Ragman ve Etrigan'ın bir Justice League ekibinde yer aldığını gördük. Kyle Rayner dışında diğer üyelerinin eski JL kahramanlarının çocukları olduğu Legacy evrenini, Earth-16'yı gördük. Ayrıca Superman Beyond'u ve tüm Beyond evrenini gördük. Ancak burada benim kafama takılan bir şey var. Beyond evreni Earth-12 olarak gösteriliyordu. Ben Beyond'u bugüne kadar DC evreninin geleceği olarak düşünmüştüm. Tabii, New52 öncesi düzende ana evrenden ayrı bir evren olduğunu düşünüyordum ancak New52 döneminde çıkan Future's End hikayesinde, her şeyin ana evrenin 5 yıl sonrasında geçtiğini söylüyorlardı. Ve bunun sonucunda Tim Drake geleceğe giderek Terry Mcginnis'in yerine geçmiş, Batman Beyond olmuştu. Bu yüzden bu noktada biraz kafa karışıklığım var.


Baş düşmanımıza ise şöyle bir göz atabildik. Kendisi daha önce gördüğümüz birisi değil ancak çok büyük ihtimalle Mongul'un alternatif bir versiyonu gibi duruyor. Her ne kadar Justice League of Assassins'i tek bir ışık hüzmesinde yok edip, mavi balonlarla konuşmasından dolayı kendisini Dr. Manhattan sansam da tamamen bağımsız bir karaktermiş. Önümüzdeki sayıda Superman ile kapışacak. Ancak toplanan bu kadar çok Superman'i görünce ister istemez ufukta bir "Crisis" eventinin olma ihtimali gözümüze çarpıyor. Bütün Crisis serilerinde ön planda hep birden fazla Superman vardı. Yani bu seri ayrıca Rebirth dönemini devasa bir Crisis serisine bağlayıp New52'dan geriye kalan bütün pürüzleri temizleyebilir. Dikkatli olalım.

Genel olarak çok güzel bir sayıydı. Her sayısını büyük hevesle bekliyorum Superman dergisinin. Reddit'te gördüğüm bir yorumla incelemeyi bitirelim: "Bu bir 'S' değil. Benim gezegenimde bu 'S', HYPE demek!"
8.5
HARİKA

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget