İnceleme: Justice League vs. Suicide Squad #4





[update title="Künye" icon="info-circle"] Yayınlandığı Tarih: 11.01.2017
İçerdiği Sayı: Justice League vs. Suicide Squad #4
Hikaye: -
Yazar: Joshua Williamson
Çizer: Fernando Pasarin
Yayıncı: DC Comics​[/update]
DC Rebirth'ün beklenen crossoverı yavaş yavaş sona yaklaşıyor ve biz de incelemede dördüncü sayıya geldik. Batman ve ekibinin, Amanda Waller'ın yarattığı Task Force X'in varlığını keşfetmeleriyle başlayan altı sayılık serinin asıl olayı, Max Lord'un hikayesi artık ortaya çıktı. Gelin devam eden serinin dördüncü sayısında bu gelişmelere ve kahramanlarımızın akıbetlerine bir göz atalım.

[error title="Spoiler Bölgesi​" icon="exclamation-circle"]
Sayı, Lord'un peşinde olduğu şeyin tutulduğu Belle Reve'e girmesiyle başlıyor. Yanında takımını da getirmiş ve karşılarına tabii bizim kahramanlarımız League ve Waller'ın takımı Squad birlikte çıkıyorlar. Kısa bir konuşmadan sonra Lord istediği şeyi almak için League ve Squad'ı meşgul etmesi adına kendi takımını ileri sürüyor.



Bir yandan takımlarımız düşmanları ile savaşırken bir yandan da Lord aradığı şey için Belle Reve içinde ilerlemeye devam ediyor. Lobo'yu da Waller'ın peşinde ve ona engel olmak için Waller'ın yanında da Batman ve Deadshot'ı görüyoruz. Kahramanlarımız düşmanlarını teker teker yenerken Max de Frost'u yanına almış hedefine varmış durumda. Batman bu sırada Waller'ı Lobo'dan kurtarmış ve kendisine Lord'un neyin peşinde olduğunu sormakta. Meğersek peşinde olduğu şey "Heart of Darkness" imiş. Ve ele geçirir geçirmez yaptığı ilk şey sadece League'i etkisi altına almak oluyor. Çünkü planı için onlara da ihtiyacı var. Squad ise niye kendilerine bir şey olmadığını sorduğunda Lord cevabı basitçe veriyor.
"Because why would I want to control a group of losers when I can use the greatest powers in the universe?"  [/error]


GÖRÜŞ

Sonunda Maxwell Lord'un neyin peşinde olduğunu öğrendik ve dahası öğrenmekle kalmayıp ele geçirdiğini de gördük. Heart of Darkness'ın ne olduğunu bilmeyenler için kısaca açıklayayım. Bu obje, içinde Eclipso isimli öfke ruhunun vücut bulmuş ilk halini bulunduran bir elmastır. The New 52 döneminde Demon Knights, Catwoman ve Team 7 gibi birçok seride karşımıza çıkmıştı eğer hatırlarsanız. Eğer kendisinin bir hikayesini okumak isterseniz 92 senesinde çıkan 18 sayılık Eclipso isimli seriye göz atabilirsiniz.

Şimdi sayımıza dönelim. Öncelikle fark ettiniz mi bilmiyorum ama serinin çizeri geçen sayı değişmişti, bu sayı da tekrar değişti. Üçüncü sayıda bu çok belli olmasa da bu sayıda oldukça belli bir değişim vardı. Ben genelde bu değişimleri çok fazla desteklemediğimden dördüncü sayı içinde beni oldukça rahatsız etti bu değişim. Kalan son iki sayıda tekrar değişecek olması da beni daha çok endişelendirmekte üstelik. Umarım yine bu kadar rahatsız edici bir şekilde olmaz bu değişim.


Hikayeye gelecek olursak bu sayıda en çok sevdiğim şey ve zaten genel olarak buna yer ayrıldığı için çok memnun olduğum karşılaşmalardı. Ancak çok fazla karakter olduğu için karşılaşmalar içinde bazı karakterler çok etkisiz kaldı. Eh, bu da verilmesi gereken bir tavizdi diye düşünüyorum. Sayı tamamen Lord'un, elması ele geçirmesi üzerine olduğu için gelecek sayılarda ne olacak hiçbir fikrimiz yok. Belki bir ihtimal Eclipso'yu görebiliriz veya Maxwell'in sürekli akan kanı sonunda onu öldürecektir ya da eline aldığı gücü kontrol edemeyeceği kadar zayıflatacaktır diye düşünüyorum. Önümüzdeki kalan iki sayıda hep beraber göreceğiz.
7.0
GÜZEL

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget