Defenders Serisi Geliyor



Uzun süredir beklenen haber geldi. Marvel Defenders'ın izleyiciyle buluşmasıyla beraber çizgi roman serisini de yayın hayatına geçirecek. Seri de Defenders ekibi Netflix dizisindekilerin aynısından oluşacak, yani Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist'ten. Serinin yazarları ve çizerleriyse son dönemlerin bir çizgi romanından tanıdık. Civil War II'yi yapan ekip bu çizgi romanı da hayata geçirecekler. Yani yazar olarak Bendis, çizer olarak David Marquez ve renklendirici olarak Justin Ponsor.

Marquez ve Ponsor eminiz ki çok güzel işler çıkaracaklardır. Zaten Civil War II'yi biraz olsun okunabilir kılan tek şey onların görsel olarak yaptıklarıydı. Bendis kararıysa üzücü, Marvel hala nasıl bu adama çizgi roman yazdırıyor anlamıyorum. Civil War II'yle vakit çalmaktan başka hiçbir şey yapmayan Bendis neden hala çizgi roman yazıyor?

Bu kapakla bile çizgi romanın diziden dolayı çıkacağı net belli.

Bu asla beni Bendis'in yazmasına ikna edebilecek bir durum olmasa da Bendis'in bu karakterin hepsiyle geçmişte önemli işler yapmışlığı var (Ah... Nerde o eski Bendis?). Daredevil'ı uzun bir dönem boyunca yazmıştı, Jessica Jones bizzat onun elinden çıkmış bir karakter, Luke Cage ve Iron Fist'e de New Avengers'da o yer vermişti. Hepsi de en azından okunabilir çizgi romanlardı hatta güzellerdi ama bunları geçersek ve günümüze dönersek gerçekten Bendis'in yazacağı bir dergiye şans dahi verir miyim bilmiyorum.

Neyse bu kadar Bendis kötüleme yeter. Serinin diziden dolayı çıkacağı ortada, zaten Marvel çizgi romanlarda son birkaç yıldır sinematik evreni takip etmekten çok çekinmiyor, bu da o şekilde çıkacak dergilerden birisi. Derginin ne zaman başlayacağıysa henüz belli değil ama tahminimce yaza veya yazın sonuna doğru raflardaki yerini alır. İnanmayarak da olsa umarız Bendis 180 derece bir dönüş yapar ve kendini tekrar bulur diyelim biz. Umarız Bendis yanıltır beni...

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget