DC Earth-1'i yok mu sayıyor? Superman #14 kafamızı karıştırdı


Peter Tomasi Rebirth'le beraber Superman dergisini çok güzel bir seviyeye taşıdı ve bunu aynı şekilde sürdürmeye devam ediyor. 14. sayıyla beraber başladığı "Multiplicity" hikayesinde de farklı evrenlerin envai çeşit Superman'ini görme fırsatı bulduk. Sayıyı okumadıysanız bence okumalısınız çünkü ilginç bir hikaye başlıyor dergide. Okuduktan sonra şuradan incelememize de bakın hatta.

Sayıda kendilerine "Gatherers" diyen bir grup Supermanleri avlayıp, hapsediyorlar. Biz de burada sayının sonunda Earth-1'in ve Earth-2'nin Superman'inin hapsedildiğini gördük. Buyrun soldaki Earth-2'nin kafesi, sağdaki de Earth-1'in.


Şimdi soldaki Superman Val-Zod olmalı değil mi? Earth-2'nin meşhur siyahi Superman'i. Kostümü çok farklı değil, kemeri ve bilek kısmı özellikle onun kostümünün aynısı ama eline bakınca sanki siyahi bir insan eli değil gibi. Burada ben bir kafa karışıklığı yaşadım ama çok aldırmadım, o büyük ihtimalle Val-Zod'dur, ışık öyle gösteriyordur diyip geçtim.

Earth 2 Superman'i Val Zod
Sonra diğer kafeslere göz gezdirirken Earth-1'i gördüm. O evren bizim ülkemizde "Yeni Dünya" adında çevrilen çizgi romanların evreni bildiğiniz gibi. Ben tam sevinirken Earth 1'le ana evren arasında bir bağlantı oluştuğuna sevinirken, bir baktım bu adam Superman'e benzemiyor. Yani siz de dikkatlice bakarsanız görürsünüz, göğsündeki sembol Superman'in değil.

Multiversity'nin rehber kitabında Earth 1 evreni. Superman gayet net, değil mi?
Earth 1'in Superman'i hemen yukarıdaki resimdeki gibi, normal bir Superman. Şimdikinde farkı sadece iç çamaşırı giymesi ve daha canlı tonlarda renkler kullanması. Fakat Superman #14'teki sembol adeta Ultraman'in sembolü olan "U" harfi. Ultraman de Forever Evil'da gördüğümüz, Earth-3'ten ana evrene gelen "Crime Syndicate" takımının bir parçası. Superman'in kötü hali gibi düşünülebilir. Rebirth'ün ardından onlara ne oldu bilmiyoruz ama bundan daha önemlisi neden orada Earth-1 Superman'i yok. DC karakterlerle ilgili güzel ve geçmiştekilerden farklı hikayeleri grafik romanlarda anlatmak için öyle bir evren kurmadı mı? Sadece Superman'e şimdiye kadar üç adet kitap çıkarmadı mı? Peki şimdi DC bu evreni yok mu sayıyor, yoksa bu sadece sayı hazırlanırken dikkatsizlikle yapılmış bir hata mı? Bu sorunun cevabını öğrenmeyi umuyoruz, yetkililerden konuyla ilgili hemen açıklama bekliyoruz. Earth-1 Superman'ini de yedirmeyiz. Ne de olsa kaç tane Superman kaldı hala iç çamaşırını dışarı giyen.


Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget