İnceleme: Jessica Jones #3


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 14.12.2016
İçerdiği Sayı: Jessica Jones #3
Hikaye: -
Yazar: Brian Michael Bendis
Çizer: Michael Gaydos
Yayıncı: Marvel[/update]
Jessica ilk sayısında hapisten çıkmıştı ve nakit paraya ihtiyacı vardı. Bunun için de gördüğü ilk vakaya atlamıştı. Vakayı getiren kadın, kocasının farklı bir gerçeklikten geldiğini iddia etmekte olduğunu söylemişti. Jessica da adamı takibe alıyordu ancak kızını sakladığı Luke Cage, Jessica'yı bulup kızının yerini söylemekle zorluyordu. Jessica, Luke'tan uzaklaşırken, Luke Jessica'nın arabasını parçalıyor, birisi de bunu kayda alıyordu. Son olarak Jess, arabasına geri döndüğünde bir telefon aldı, vakayı aldığı kadın öldürülmüştü. Bu sırada görmediği birisi, Spot tarafından yıkılıp bir arabanın arka kısmına fırlatılıyordu.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayı, Jessica'nın bir depoda uyanıp Spot tarafından tartaklanmasıyla başlıyor. Daha sonra Jess, Spot'ı aşağıladıktan sonra bir kadın odaya giriyor ve Spot'ı kovalıyor. Sayının geri kalanı da bu gelen Alison ismindeki kadınla Jessica'nın konuşmalarıyla geçiyor. Alison, süper kahramanlardan nefret ettiğini, onlara dair bilgiler topladığını, bunun için de Jessica ile çalışmak istediğini söylüyor. Ayrıca Jessica'nın neden hapse girdiğini biliyor, dahası Jessica'yı hapisten çıkaranın da kendisi olduğunu söylüyor. Sonunda da düşünmesi için Jessica'yı serbest bıraktığında Jessica aslında başından beri kendi ofisinin karşısındaki bir binada tutulduğunu anlıyor. Bu esnada Jessica'yı arayan Luke, Jessica'dan haber alamayan dedektifle karşılaşıyor. Tam olayın derinine ineceklerken Jessica'nın karşı binadan çıktığını görüyorlar ama Jessica uçup gidiyor, sayı bitiyor. [/error]


Görüş


Sonunda 3. sayıda Jessica Jones kendisini buldu. Öncelikle Bendis sonunda güzel bir bağ kurarak en azından yazdığı bazı şeyleri ön plana aldı. Civil War II'da, bir kadın Hydra ajanı olabilme ihtimaline karşın Carol tarafından tutuklanmış, Tony tarafından serbest bırakılmıştı. İşte o kadar Alison, yani bu sayıda Jessica'yı kaçıran kadınmış. Anlaşılan o ki Carol'ın kendisini alıkoyduğu zamandan beri de süper kahraman dünyasından nefret ediyormuş. Bu yüzden bağlantının güzel olduğunu söyleyebilirim. Jessica'nın, sayının başında Spot'a yaptığı tehditler tam da bizim Alias'tan ağzımızın alıştığı tadı verdi. Küfürlü ve sert konuşmaları geri döndü, hiçbir şeyi umursamaz hali daha ön plana çıktı. En azından ilk iki sayıdaki tutukluğu üzerinden attı seri. Özellikle şu diyalog güldürdü:


Nedense bu sahne bana Wolverine'in, kendisine "Can I help?" sorusu gelince "Are you a beer?" cevabını vermesini hatırlattı. Bunun dışında Jessica'nın sayı içinde kurduğu her cümle güzeldi. Bendis'in mini konuşmalarda ne kadar başarılı olduğunu düşünürsek, Civil War II'da kavga esnasında böyle şeyleri görmektense bütün sayının bu tarz diyaloglara ayrılmasını tercih ederim. Luke cephesinde pek ilerleme görmedik. Jessica'nın hapisten nasıl çıktığını biliyoruz ama giriş sebebini henüz bilmiyoruz. Seri takip etmeye değer bir durumda. Umarız da böyle devam eder.
7.5
GÜZEL

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget