İnceleme: Legends of Tomorrow S02E01 - Out of Time


"Nazis. I hate Nazis"
-Mick Rory

Bölümün Konusu:

Dr. Nate Heywood, Oliver Queen'in yanına gelir ve Legends ekibinin başının belada olduğunu söyler. Birlikte ekibin gemisi Waverider'ı bulurlar ama içinde sadece Mick Rory vardır. Mick başlarından geçeni anlatır. 1942 yılında Naziler atom bombası atmaya hazırlanmaktadır. Bunun için de ekip onlardan önce davranıp Albert Einstein'ı kaçırıp saklamaya kalkışır. Ancak zaman değişmez, bomba yine de patlayacaktır.

Artıları

  • Tarihi çizimdeki Ray Palmer, Doctor Who'nun 50. yıl bölümde 10. Doktorun Kraliçe Elizabeth'le birlikte yapılmış çizimine benzemiyor mu? Heh.
  • Mick Rory süper kötülük işini bırakıp hikaye anlatıcılığı yaparak para kazanmalı. Sesine ve anlatım tarzına yazık oluyor.
  • "Kostümü çıkardıktan sonra zengin bir çocuksun sadece", hmm, yani Tony Stark?
  • Sara'nın flörtlerinden, insanları baştan çıkarmasından asla usanmayacağız sanırım. Salem'de cadı olarak yakılması güzel bir detaydı. Ayrıca Sara'nın, "zamanda ziyaret ettiğim her senede birisiyle yatacağım" şeklinde bir iddiası mı var, kadın durduramıyor kendini. Yazarların Sara'nın karakterine seksualitesinin de ötesinde eğilmeleri gerekiyor yine de.
  • Reverse Flash! Thawne'ı adam akıllı izleyecek olmak gerçekten güzel. Ve, Reverse Flash'ın maskesini çıkardığı anda, arkasında bir de Nazi bayrağı görüyoruz. Kahramanların, arkalarında ABD bayrağıyla verdikleri pozun tam "zıttı"(Reverse) değil mi? Ayrıca kendisi zamanda değişikliklere sebep olan sıkıntılı sezon düşmanı olacak muhtemelen. MÜKEMMEL!
  • JSA! Ekibi haftaya takımı yakından gördükten sonra tanıtacağız.
  • Sara, Damien Darhk'ı, Laurel'ı öldürmeden önce ortadan kaldırmak istiyor. Bu durumda Arrow sezon 4 hiç yaşanmamış sayılacak değil mi? Biz varız Sara! Ancak şunu da belirtmem gerek ki Sara, bu bölümde kendi başına buyruk hareket ederek bana daha çok X-Men filmlerinin Mystique'ini hatırlattı. Days of Future Past'ta herkes onu durdurmaya çalışsa da Trask'ı öldürmeye gidiyordu ya, Sara'nın Darhk'ın peşine düşmesi de pek farklı bir hikaye değil. Hey, ikisinde de zaman yolculuğu var ayrıca!
  • Rip Hunter zaman yolculuğu yapan bir James Bond gibi değil mi? Kaosun ortasında, Einsten'ın kaçırılması esnasında, durup bir bardak şarabını içmeyi biliyor.
  • Herkes zamanda dağıldıktan sonra bir bölüm içinde bulunması doğru bir hareketti. Her üyeyi arayacakları sıra sıra bölümler izlemek istemezdik.

    Eksileri

    • Albert Einstein'a bu kadar benzemeyen bir Albert Einstein görebilirdik, tebrikler. Ayrıca dizinin yazarları Einstein'a ait sadece tek bir kural mı biliyorlar? Geçmişte Einstein ziyareti bu olmamalıydı.
    • Damien Darhk'ı Arrow'un 4. sezonundan kaynaklı mı sevmiyorum yoksa karakter olarak mı kötü yazılmış bilmiyorum ancak kendisini yine hiç sevemedim. 
    • "I didn't sign up for this" klişesi.
    • "We are the Justice Society of America" şeklinde JSA'in gelmesi çok ucuzcaydı. Kabul, JSA hep JLA'in ucuz bir versiyonu olarak görüldü ancak sahneye böyle girmeleri can sıkıcı.

    Göndermeler

    • Conway and Fifth: DC Comics'de bir dünya çizgi roman yazan Gerry Conway'e bir gönderme.
    • Katana: Waverider'ın içinde, Ray, Sara'nın Damian Darhk'ı öldüreceğini söylediği tartışma esnasında Rip Hunter'ın arkasındaki dolapta Katana maskesi var.
    • Nate Heywood: Kendisi çizgi romanlarda Citizen Steel ismini almış bir arkadaş. Commander Steel'in, yani bölümün sonunda elinde tüfekle Captain America benzeri bizimkileri durduran arkadaşın torunu olur. 
    • Out of Time: Bölümün adıyla ilgili şöyle ilginç bir durum var. New52 döneminde Brian Buccellato ve Francis Manapul, Flash dergisinden tamamen ayrıldıklarında, yeni gelen ekibin yazdığı ilk hikayenin adı Out of Time'dı. Bu hikayede Barry, dinozorlar tarafından kovalandığı bir geçmişte, güçleri olmadan kalakalıyordu. Ve o cildin sonunda Reverse Flash sahneye çıkıyordu. Ayrıca Out of Time ismi Flash'ın 1. sezonu 15. bölümünün de adıydı. Orada tsunamiyi durdurmak için zamanda geriye gidiyordu Barry.
    • Sakallı Ray Palmer: Sakallı, elinde mızrakla bir dinozorla yüzleşen Atom. Frank Miller'ın The Dark Knight Strikes Again serisinde, Atom, yine sakallarıyla ve mızrağıyla bir devin karşısındaydı.

        Görüş


        Sezon başlangıcı gerçekten güzeldi ve güçlüydü. Aksiyon sahneleri oldukça eğlenceliydi. Dizinin, kendisini çok da ciddiye almadığını fark edebiliyorsunuz ve bu da diziyi eğlenceli kılan şeylerden birisiydi. Mick ve Sara bölümün yıldızlarıydı. Her karakter, dışarıda kalmadan kendilerini güzel bir şekilde hissettirdi. Sezonun kötüleri güzel bir şekilde tanıtıldı. JSA'i ilk kez gördük. Bazı noktalarda eksikleri olsa da Legends of Tomorrow yeni sezona gayet güzel başladı.
        7.5
        GÜZEL

        S02E02: The Justice Society of America Fragmanı:


        Yorum Gönder

        [disqus]

        İletişim Formu

        Ad

        E-posta *

        Mesaj *

        Blogger tarafından desteklenmektedir.
        Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget