İnceleme: Gotham S03E03 - Look Into My Eyes


Aşırı SPOILER içerir!

Değerlendirme

Sezon başından beri beklediğim olay gerçekleşti. Edward Nygma nihayet tekrar Gotham sokaklarında! Cory Michael Smith'in harika Nygma performansı beni üç sezondur büyülemeye yetiyor. Arada gidip gelen Fish Mooney'i saymazsak Oswald ile birlikte kendisi sürekliliği olan belki de tek Gotham kötüsü. Umuyorum ki bu sezon bolca Edward Nygma izleriz.

Diziye bir kötü daha katıldı. Mad Hatter! Kendisini ilk sezondaki Jason Lennon'a benzetebilirsiniz. Gerçek adı Jervis Tetch olan Mad Hatter'ı izlemek keyifliydi. Gotham'da fiziksel güçleriyle ön plana çıkan kötüler çok olduğu için Mad Hatter gibi zihin kontrolüne dayalı karakterler diziye yenilik katıyor. Mad Hatter'ın girişi hızlı oldu, Jim Gordon'ı neredeyse öldürüyor olmasını beklemiyorduk herhalde. Önümüzdeki bölümlerde kendisini görmeyi dört gözle bekliyorum. Kardeşi Alice ile aralarındaki problem merak uyandırıcı. Alice bölümün sonunda Jim'e kelepçelendiği için çatı katındaki üçlünün yolu tekrar kesişebilir.


Lee'nin nişanlısı Mario'nun Carmine Falcone'un oğlu olması beni baya şaşırttı. Falcone, Gotham'ın sağlam kötülerinden. Kapımız kendisine her zaman açık. Lee'nin dönmesiyle Gordon'ın hayatı bir kez daha acayip karışık bir hâle geldi.

Bu bölüm Valerie Vale olmasa da Selina Kyle'ı izleyebildik. Normalde başkalarını umursamadığını göstermeye çalışsa da Ivy'nin düşüşünden sonra bunu bir kenara bırakmış. Hatta yardım için Bruce'a kadar bile geldi. Bruce'un ikizinin villain yoluna gireceği zaten belliydi, saçlarını kesip görünüş olarak benzemeye çalışması da şaşırtmadı. Bu bölümdeki tek problemim, gerçi bu problem genel olarak bütün diziye de yayılıyor. Indian Hill dışında Gotham'ın hiçbir yerinde kalmamış biri nasıl oluyor da arabaya binip Selina'nın nerede olduğunu bulabilir? Gotham'ın karakterlerin erişilebilirliklerine bir ayar çekmesi lazım.

Suçlu kişilerin politikaya atılmasını Gotham'da daha önce Theo Galavan ile izledik fakat Oswald'ın belediye başkanlığa adaylığı çizgi romanlarda da olmuş bir olay. Geliyordu yani bu. Edward Nygma'yı da kendi tarafına çekti. Ben merakla Penguin & Riddler izlemeyi bekliyordum çünkü ikisi de Batman'in köklü düşmanlarından. İyi oldu bu ikilinin buluşması.


Görüş


Mad Hatter gibi karakterleri izlemek her zaman keyiflidir, bu bölüme yenilik kattı. Jim Gordon yine her zaman ki gibi aşk meselesinin ortasında. Lee'nin nişanlısının Falcone'un oğlu olması güzel oldu, Jim'in bunu öğrenirse neler olacağını merakla bekliyorum. Aranan kan Edward Nygma döndü, bizi daha güzel bölümler bekliyor.
7.0
GÜZEL

Çizgi Roman Göndermeleri

Mad Hatter: Karakter ilk olarak 1948'deki Batman #49'da yer aldı. Kendisini 1966 yılındaki Batman televizyon dizisinde de izlemiştik.

Selina Kyle: Bu bölümde Selina'nın Ivy için baya bir endişelendiğini gördük. Yıllar boyu çok yakın olan ikilinin gelecekteki Gotham City Sirens ekibine güzel bir gönderme.

Mario Falcone: Karakter ilk olarak 1999'daki Batman: Dark Victory #1'de yer aldı. Dizideki gibi doktor değil, babası emekli olduktan sonra işleri devam ettiren bir gangsterdi.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget