İnceleme: Arrow S05E01: Legacy


Öncelikli Not: Flash, Arrow, Supergirl ve Legends of Tomorrow dörtlüsü bir aksilikleri olmadığı müddetçe bu kısa formatta incelenecek.

Bölümün Konusu:

Oliver Queen belediye başkanı olarak görevini yerine getirmeye çalışırken Green Arrow, artık daha sert çalışmakta ve yalnız kalmakta ısrarcı olmaktadır. Tobias Church isminde bir suç patronu ortaya çıkmış ve Oliver'ın da dahil olduğu bir grup politikacıyı kaçırmıştır. Oliver serbest kaldıktan sonra, diğerlerini de serbest bırakmak için harekete geçer. Bu sırada Felicity, yeni birilerini ekibe dahil etmeyi önerirken, Flashback sahnelerinde Oliver, ruslarla tanışır ve Bratva örgütünün kapılarını aralar.

Artıları

  • Giriş sahnesi dövüşü! Arrow geri döndü arkadaşlar, resmen ilk iki sezondakilerden daha başarılı bir dövüş sahnesi izledik. Oliver yumruklarını sakınmıyor, uçuyor, tekmeliyor. görmeyi özlediğimiz şeyleri yapıyor.
  • Oliver çok sert! Daha önce zamanında sadece karanlık diye adamı Batman'e benzetip ezdik ama sadece açılış sahnesinde Anarky'e sapladığı ok, Wild Dog'un bacağına fırlattığı ok, bizi şok etti ekranın başında. Hiç olmadığı kadar acımasız bir Green Arrow izliyoruz! 
  • West Wing! Heh, Oliver, bütün politika bilgisinin West Wing izlemekten geldiğini söyledi. Bence sevimli bir cümleydi. Biraz kavraması zor gelebilir ama West Wing çok sağlam dizidir, tavsiye ederim.
  • Flashback sahnesinde en başta Oliver Bratva'nın şampiyonunun boynunu kırdı. Geçtiğimiz sezon Flashback sahnelerinde bile bundan kaçınıyordu Ollie!
  • Çete savaşları! Sonunda dünyayı kurtarmaktan sokak seviyesine inebildik. Çeteler, yozlaşmış polisler, silah ticaretçileri derken düşmanlarımız da kendi seviyelerinde sertleşmeyi başardılar!
  • Oliver'ın sorguladığı adamı öldürdüğü sahne! Sahne güzeldi ama bu sahnenin bambaşka bir olayı var. 1. sezonun 1. bölümünde hemen hemen benzer bir sahne daha izlemiştik:


Gelin de bu sahneye mükemmel demeyin!
  • Beysbol sopasını okla uçurmak!
  • Tobias Church gerçekten mükemmel bir suç patronu, acımasız, kendi kuralları olan, saçma sapan kararlar vermeyen, doğru düzgün bir karakter. Üstelik tek bölümde harcanmadı. Gerçekten kendisinin karakter gelişimini adam akıllı göreceğiz.
  • Ayrıca Oliver bu bölümde neredeyse geçen sezon fırlattığından çok daha fazla ok attı. Hatta, CW'nin tanıtım videolarında bile fırlayan animasyon oklarından daha az atmıştı Oliver.
  • Arkadaşlar HELİKOPTER KAÇIŞ SAHNESİ! Biz en son ne zaman böyle muhteşem bir sahne izledik hatırlamıyorum. Oliver'ın patlamadan fırlaması değil sadece, içeride Church ile yumruk yumruğa dövüşmesini de diyorum. Böyle bir sahneyi belki ilk 2 sezonda bile izlememiş olabiliriz!
  • Bu sezonki kötü adamımız, Prometheus bomba bir şekilde giriş yaptı: "No, I am not Green Arrow!"
  • Oliver sonunda insanlara karşı durabiliyor, lafı yiyip kenara geçmiyor. Felicity'i, yeni adamlar konusunda terslemesi bile buna bir örnek.
  • Biliyorum korkunç derecede saçma ama: Paraşüt oku!

Eksileri

  • Thea'nın mızmızlanması. Leblebi gibi milleti oklamasına rağmen, üstelik Oliver neden öldürdüğünü gayet açık açık anlatmışken bu kadar mızmızca konuşması açıkçası sadece karakter açısından hoşuma gitmedi. Bölüme bir etkisi yok. Thea özelinde bir eksi düşünelim.
  • Felicity yaşıyor. Ama en azından daha az rahatsız edici. Son sahnedeki aşk sahnesini de bir daha görmeyiz umarım.
  • Bu arada Felicity'nin oturduğu ev, Thea'ya aitti, niye taşınmadı bu kadın? 
  • Felicity'nin geçen sezonun sonunda 10,000 insanı nükleer bombayla öldürdüğü kısmı halının altına mı süpürdük? Hmm, Guggie?
  • Black Canary heykeli çok çirkin değil mi? :/

Göndermeler

  • Wild Dog: Eski bir asker olan Jack Wheeler, bütün takımı bir bombalama sonucunda ölünce ayrılır ve şehrine gelir. Bir kız arkadaşı olur, ancak o da şehrin büyük mafya babalarından birisinin kızıdır. Kızı öldürürler, kız parasını Jack'e bırakır. Jack de bu parayı kullanarak suçla savaşmaya karar verir. İlk operasyonunda bir rehine krizinin içine dalarak bütün suçluları öldürünce basın kendisine "vahşi köpekler gibi saldırmış" cümlesini yakıştırır ve Wild Dog ismini alır. Dizide tabii kendisi fakir bir versiyonu olacak karakterin. İsminin, tişörtündeki köpekten geliyor olması ise üzücü.
  • Mr. Ski Goggles: Bu kayak gözlüklü arkadaş dedikleri kişi aslında Vigilante isimli karakter. DC evreninde toplam 5 farklı Vigilante ismini üstlenmiş kişi olsa da bizim dizide izleyeceğimiz, karakterin Adrian Chase ismindeki hali. Bu arkadaş ailesi çeteler tarafından öldürülmüş bir bölge savcısı. Kostümünü giydikten sonra da oldukça acımasız bir şekilde davranıp insan öldürüyor. Ancak yanlış kişileri öldürdüğünü gördükçe vicdanı daha da sızlamaya başlıyor. Git gide akıl sağlığını da kaybedip etrafındakilere zarar vermeye başlayınca da intihar ediyor. Evet, bu üzücü hikayeli arkadaşı izleyeceğiz. Ayrıca Felicity'nin bilgisayarındaki polis çizimini yapan kişi bizzat Vigilante'nin yaratıcılarından George Perez!
  • Hub City & Bludhaven: Bölümün başında iki şehrin de ismine gönderme gördük. Hub City, Question'un, Bludhaven ise Nightwing'in şehri.
  • Evelyn Sharp: Bu hanım kızımız daha önce Laurel'ın kıyafetlerini çalıp Black Canary'lik oynamaya çalışmıştı, Felicity onu öneriyor yine. Kendisi Artemis ismini alacak. İsmi aldığı zaman Artemis'in öyküsüne değiniriz. 
  • Prometheus: Sezonumuzun kötü adamı bu yeni okçumuz. Şunu belirtelim, bu Prometheus ile çizgi romanlardaki Prometheus'un hiçbir alakası yok. Yapımcılar da bunu belirttiler çok kez. Her ne kadar çizgi romandaki Prometheus, Roy Harper'ın kolunu kesip hayatını yıkmış olsa da o arkadaşı hiç görmeyeceğiz. Tommy Merlyn olabilir mi peki?
  • Charon: Tobias Church'un kod adı bu. DC Comics evreninde de ölüleri diğer tarafa taşıyan bir Charon var ancak dizidekiyle hiçbir alakası yok. Yine diziye özel bir kötü adamımız var.
  • Konstantin Kovar: Flashbacklerdeki asıl kötü adamımız Kovar olacak. Taiana'ya verdiği sözden dolayı bu arkadaşı öldürecekti. Kendisi, Sovyetlerin süper kahramanı Red Star, Leonid Kovar'ın babası olur. Oğlunun süper güç kazanması, kendisinin yaptığı bir arkeolojik kazının sonucudur. O kadar detaya gireceklerini sanmıyorum.
  • A-Ross Paints: Tobias Church'ün adamlarıyla gittiği arabasının yanında bu görsel vardı. Tabii ki çizer Alex Ross'a gönderme.

Görüş


Sandalyeden kalkıp adam öldürme sahnesi! Girişteki dövüş sahneleri! Acımasız Oliver! Church cidden mükemmel bir suç patronu. Flashback sahneleri gerçekten ilgi çekici. Anatoly yeniden aramızda. Bratva çok sağlam bir örgüt. Ortalığı dağıtıp geçen efsane bir helikopterle kaçış sahnesi var! Arrow, mükemmel bir şekilde geri döndü arkadaşlar! Felicity'nin aşk sahnelerini de bir daha görmezsek mükemmel kalmaya devam edecek. Bu kadar harika bir sezona başladığımız için zaman çizgisinin içine yine eden Barry'e mi teşekkür etmeliyiz acaba?
9.0
MÜKEMMEL

S05E02: The Recruits Fragmanı:


Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget