Şimdi Nerede?: Tobey Maguire

Çizgi roman filmleri için öyle bir zamana geldik ki bazı karakterlerde ya yeni oyuncu seçimleri yapılmış ya da yapılmak üzere. 16 yıldır gönlümüzün prensi olan Hugh Jackman son filminin çekimleri sona erince resmen Wolverine rolünü bıraktı. Robert Downey Jr. da yavaş yavaş elini ayağını MCU'dan çekerek buna hazırlanıyor. Christian Bale gibi ortaya kanımca en iyi çizgi roman filmi üçlemesi çıkarmış bir oyuncunun yerinde de artık başkası var. Zamanında bu günlerin geleceği aklımızın köşesinden geçmezken arkamızda birçok kişiyi bıraktık ve bırakmaya devam ediyoruz.

Çizgi roman karakterlerine gönül vermiş herkes için Tobey Maguire'nin çok farklı bir yeri vardır, kendisi Dünya'nın en popüler süper kahramanı Spider-Man'i modern çağda beyaz perdede canlandırmış ilk kişidir. Onun da üzerinden çokça zaman geçti, ilk Spider-Man filminde 7-13 yaş aralığındaki kişiler 20'li yaşlarını devirmiş durumda. Maskeyi önce Andrew Garfield'a devretti, şimdi o yükün altında yeni tanıştığımız Tom Holland var. Bugünün gözüyle film ve karakter bolluğuna bakıp değerlendirmemizi buna göre yaparsak bence Tobey ne iyi bir Spider-Man'di, ne de iyi bir Peter Parker'dı. Hatta 15 yaşındaki bir lise öğrencisini canlandırmak için de biraz yaşlı duruyordu. Zamanında elimizdeki kaynaklar kısıtlıydı, bugünün gözüyle konuşmak kolay. O zamanlar Tim Burton'ın Batman üçlemesi, ilk X-Men filmi ve Blade vardı.

Biraz eleştiri, biraz memnuniyet ile Tobey Maguire ortaya üç adet Spider-Man filmi çıkardı, belki bilmeyen vardır. Spider-Man 2 çekimleri başlamadan önce Tobey'nin sırt ağrılarından dolayı rolü bırakması gündemdeydi, daha sonra toparlanıp devam etmişti. Dördüncü filmin neden çıkmadığı ise hâlen kesin olarak bilinmiyor. Şimdi Nerede serisinin amacı bir zamanlar beyaz perdede çizgi roman karakterlerini canlandıran oyuncuların bu rollerden sonra neler yaptığı, ne başarılır elde ettiği veya başarısız olup olmadığını sizlerle paylaşmak.


Tobey Maguire, Peter Parker rolünü aldıktan sonra açık söyleyeyim ne başarılı olup ses getirebildi, ne de başarısız olup yerin dibine sokuldu. Birkaç filmde yer alıp ekmek parasını kazandı adam. İkinci ile üçüncü Spider-Man filmleri arasında The Good German filminde Tully adlı bir şoförü canlandırdı, çok da güzel bir performanstı. Daha sonra Jake Gyllenhaal ve Natalie Portman ile Brothers filminde yer alıp En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre'ye aday oldu. Sırf Tobey için değil, yanındaki oyuncular da harika olduğu için izlemenizi öneririm gayet güzel bir filmdir. Bu filmden sonra işler Tobey için sarpa sardı, baş rolünü oynadığı The Details filmi sadece 63 bin dolar hasılat toplayabildi, tutmadı. Daha sonra Leonardo Di Caprio'nun yer aldığı The Great Gatsby ile kıpırdanır gibi oldu ama malum, baş rolde Di Caprio olunca sahne ışıklarını çalmak o kadar kolay değil.

Sıradaki durağı arka sıralarda yer aldığı Labor Day oldu, bu da yetmedi. Tobey'i son kez 2015'te efsane satranç oyuncusu Bobby Fischer'ı canlandırdığı Pawn Sacrifice'da izledik. Biyografi filmlerinde Benedict Cumberbatch'in yarattığı etkiyi yaratamayıp ortalama bir film ortaya çıktı. Neredeyse 1 yıldır Tobey Maguire'yi başka bir filmde izleyemedik, kadrosuna katıldığı bir film de bulunmuyor.

Şu sıralar Zack Snyder, Spider-Man üçlemesinden isimleri DCEU'ya kapış kapış topluyor. Belli mi olur belki kendisini bir yan rolde izleme fırsatı buluruz. Zamanın Peter Parker'ı Tobey Maguire için aktaracaklarımız bu kadar, kendisine kariyerinin devamında başarılar dileyip ''live long and prosper'' diyoruz.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget