Kafe Küratörü #1 - X-O Manowar: By the Sword


Kafe Küratörü Nedir?

Çizgi roman okumaya yeni başlamış olabilirsiniz ya da uzun süreli bir çizgi roman okuyucusu olabilirsiniz. Ancak elinizdeki çizgi romanları bitirdikten sonra okuyacak bir şeyler bulmakta zorlanıyor olabilirsiniz. "Bir çizgi roman söyleyin de okuyayım" diyorsanız, "ama öyle 100-150 sayı olmasın, birkaç güne bitirebileceğim, okuduğumdan zevk alacağım bir çizgi roman olsun" diye ısrarcıysanız, bu köşe sizin için. Kafe Küratörü size dikkatle seçilmiş çizgi romanlar öneren Çizgi Kafe köşesidir. Bu köşede çizgi romanların incelemelerini değil tanıtımlarını bulacaksınız. Eğer önerilen çizgi romanın incelemesini daha önce yapmışsak, bu sayfada incelemenin linki de bulunacak. Öneriler belli bir sayıya ulaştığında sitenin sağ kısmında bir "Bana çizgi roman öner" butonu yer alacak. Tıklayarak küratörün şimdiye kadar tanıttığı çizgi romanlardan herhangi birisi rastgele olarak karşınıza öneri olarak gelecek, kaderin salladığı zarları kabul edip seriyi okuma listenize dahil etmeniz kolaylaşacak!


  • Çizgi Roman:


 X-O Manowar: By the Sword

  • Künye:


Yazar: Robert Venditti
Çizer: Cary Nord
Yayınlandığı Tarih: 2 Mayıs 2012-29 Ağustos 2012
İçerdiği Sayılar: 4 Sayı (X-O Manowar (2012) #1-4)
Yayıncı: Valiant Entertainment

  • Tanıtımı:

Yepyeni Valiant evreninin başlangıç noktası burası! Dakyalı Aric, atılgan bir savaşçı ve Vizigot halkının taht varisidir. Hayatını Roma İmparatorluğu'nun boyunduruğu altında geçirmiştir ama şimdi çok daha korkunç bir düşman ona boyun eğdirmiştir. Ailesinden ve yuvasından koparılan Aric, The Vine adıyla bilinen acımasız bir uzay kolonicisi ırkın uzay gemisinde tutsak edilmiştir. Buradan kaçıp evine, Dünya'ya yeniden dönebilmeyi umuyorsa, Vine'ın en güçlü silahını -canlı ve hiçbir şekilde zarar görmez zırhlarını- çalıp X-O Manowar olmak zorundadır!

  • Neden Okumalısınız?

Marvel ve DC'nin ana akım çizgi romanlarına biraz ara vermek mi istiyorsunuz? Çizgi roman dünyasında başka adam akıllı bir evrenin olmamasına üzülüyor musunuz? O zaman Valiant Entertainment'ın 2012 yılında kendisini yenileyerek başlattığı Valiant evreni tamı tamına sizin aradığınız, hepimizin özlediği o mükemmel çizgi roman evreni. Evrendeki bütün çizgi romanların birbirleriyle bir şekilde bağı olsa da bütün evreni başlatan çizgi roman, işte bu X-O Manowar serisidir. Evrenin diğer önemli karakterlerinden Ninjak ile de bu seride tanışmaktayız. Bu 4 sayı bize Aric ve Vine ırkı ile ilgili bilgiler verirken evreni de yavaş yavaş tanımaya başlıyoruz. Enfes şekilde çizilmiş savaş kareleri, oldukça zekice yazılmış diyaloglar, üzerinde gerçekten düşünülüp oturtulmuş karakterizasyonlar ve gerçekçi karakterlerle seri neredeyse hiçbir eksiye sahip değil. Alternatif çizgi roman ya da farklı tatlar arayanlar bir yana bambaşka bir evreni keşfetmek için kapıyı aralamak istiyorsanız, X-O Manowar: By the Sword sizin çizgi romanınız.

  • Tek bir cümleyle:

Uzaylılarla savaşan bir 5. yüzyıl barbarının öyküsü.

  • Devamı Var Mı?

Bu ilk cilt sadece ilk 4 sayıyı kapsıyor ve şu anda 50. sayıyı aşan ve finale doğru giden serinin ilk macerası tam olarak 14. sayısında tamamlanıyor. Bu maceraları da takip eden diğer iki ciltte, ya da #5-14 arası fasiküllerde bulabilirsiniz. İlk fikir ve kısa bir tat için bu üç macerayı ve 14 sayıyı şiddetle tavsiye ederiz.



X-O Manowar Volume 2: Enter Ninjak (X-O Manowar (2012) #5-8)
X-O Manowar Volume 3: Planet Death (X-O Manowar (2012) #9-14)

  • Bunu Seven Bunları da Sevdi:



Harbinger Volume 1: Omega Rising (Harbinger #1-5)
Black Science Volume 1: How to Fall Forever (Black Science #1-6)
Dark Reign: Fantastic Four (Dark Reign Fantastic Four #1-5)


Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget