İnceleme: The Punisher #4


[update title="Künye" icon="info-circle"] Çizgi Romanın Adı: The Punisher
Yayınlandığı Tarih: 03.08.2016
İçerdiği Sayı: The Punisher #4
Yazar: Becky Cloonan
Çizer: Steve Dillon
Yayıncı: Marvel[/update]
Punisher serisini, ilk sayısından beri ne yazık ki çok sevemedim. Her ne kadar Steve Dillon'un çizimleri, Garth Ennis dönemini güzel bir şekilde anımsatsa da Cloonan'ın hikayesi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Yine de en azından ilk hikayenin sonuna kadar devam edeyim dedim. Bu yüzden her yeni sayıda beklentimi biraz daha düşürerek devam ettim. Geçtiğimiz sayılarda Frank, bir uyuşturucu mafyasını çökertmeye kalkmıştı. Karşısına hem narkotik hem de cinayet masası dikilmişti. Örgütün, uyuşturucu ürettiği çiftliği basan Frank, kendisine karşı kullanılması planlanarak canlı bomba yapılan küçük bir kızı kurtarmış ve yanına almıştı. Bu sırada örgütün, Frank'in üzerine gönderdiği adamları Face de, çiftliğin çıkışında, yanında iki adamıyla Frank ve küçük kızı sıkıştırmıştı.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayı tamamen aksiyon doluydu. Face ve adamları Frank ile küçük kız Juniper'i kovalamaya başladı. Bunun haberini alan narkotik de bir helikoptere atlayarak olay mahalline geldi. Otoyolda çok fazla çatışma oldu. Frank, Face'in adamlarından birisini kamyonunun altında ezdi. Sonunda narkotik geldiğinde, helikopterden düşen bir ajanı Face yakalayıp esir olarak aldı. Bu sırada yolu kapatan polislere yaklaştıklarını gören Frank, küçük kızın üzerindeki patlayıcıyı arkadaki arabaya attı ve patlattı. Face, içeriden kurtularak birkaç polisi vurdu ve polis arabasıyla kaçırdı adamlarını. Frank'se küçük kıza dondurma alıp polislerin bulabileceği bir yerde bıraktı. Sayının sonunda da narkotikteki kadının sinirleri bozuldu ve öfkeyle Frank'i aramaya çıktı.[/error]

Görüş


Yani bu sayıya ne denir bilemiyorum. Doğru düzgün bir diyalog görmedik, bütün sayı aksiyon üzerine kuruluydu. Steve Dillon tek başına sayının kahramanı oldu. Enfes paneller ve yaratıcı aksiyon sahneleri yerleştirerek sayının okunabilirliğini ciddi bir şekilde arttırmış. Ancak hikaye bazında, hala ilk sayıdan beri birbirlerini öldüren adamlar dışında bir temaya giremiyoruz. Şimdilik tek düşüncem Steve Dillon'un, bu seride elinden geleni yaptığı ama tek başına da olsa seriyi kurtaramadığı. 5. sayı eylülün 21'inde gelecek. O zamana kadar sabırsızlıkla bekleyeceğim bir hikaye değil ne yazık ki.
6.0
VASAT

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget