YOUNG JUSTICE


Hep derim ki: ''İki şeye güvebilirsiniz. Biri ananızın yemeklerine, diğeri de DC’nin animasyonuna.'' Açıkçası The Batman (2004) izlediğim son iyi DC animasyonu idi -efsane Justice League’i saymıyorum elbette- ve uzun bir aradan sonra Young Justice çıkageldi.

Doğrusunu söylemek gerekirse şu Teen Titans olayına mesafeli yaklaştım bugüne kadar. Hatta hiçbir çizgi roman sayfasında bu oluşumla muhattap olmadım. Ondan olacak ki Young Justice’e de geç ve temkinli başladım; ama ilk bölümünden itibaren kendimi her bölümünü büyük bir heyecanla beklerken buldum! Hatta bu seri bana kısa sürede Teen Titans’ın çizgi romanlarını okumaya başlattı.

Greg Heisman’ın başını çektiği, Kevin Hopps ve Andrew Robinson gibi isimlerin de bulunduğu çok sıkı bir yazar kadrosu var Young Justice’in! Prodüksiyon ise yine Greg Heisman ve Brandon Vietti’ye (The Batman, Batman: Under the Red Hood) ait. Zaten serinin çizimleri Bruce Timm imzalı klasik DC çizgi filmlerinden (Batman, Superman, Justice League) farklı. Batman: Under the Red Hood‘taki gibi. Brandon Vietti kendini iyi hissettiriyor anlayacağınız. Young Justice her bölüm standart bir çizgi filmin öyle üstüne çıkıyor ki hani insanın buna ''dizi'' diyesi geliyor. Keza çoğu bölümün konusu da küçük izleyici grubu için fazla. Harika ilk sezon finaline doğru karanlık ve rahatsız edici bir havaya bürünüyor olması da cabası!

Peki Young Justice’in olayı ne? Young Justice aslında çizgi romanda Superboy, Bart Allen ve favori Robin'im Tim Drake'ten oluşan, DC'nin en genç süper kahraman grubu. Bir üstü Teen Titans, onların üstü de Justice League. Çizgi filmdeki Young Justice ise çizgi romandaki Teen Titans aslında. Bu yüzden çizgi filmdeki ekip nispeten B seviye görevlere katılan eğitimdeki bir grup. Bu grup Robin, Superboy, Miss Martian, Kid Flash, Artemis ve Aqualad’ten oluşuyor. Özellikle Aqualad çok modern bir uyarlamadan geçmiş, bayıldım! Kid Flash yani Wally West'i söylemeye gerek yok! Öte yandan Robin’i sevenler daha da sevecek. Buna garanti veririm!

Young Justice’in eğitimde olan bir grup olduğunu söyledim. Peki onların eğitmenleri kim? Başlıca Red Tornado ve Black Canary. Görevleri ise Batman veriyor. Red Tornado’nun karşımıza eğitmen olarak çıkması Young Justice çizgi romanına bir gönderme. Tıpkı ilk sezon 18. bölümün konusunun ilk Young Justice sayısından gelmesi gibi.

Young Justice sırlar ve sürprizler üzerine kurulu bir seri. Yeri geldi mi bir twist her şeyi değiştiriyor. Yeri geldi mi de öyle karakterlerle karşılaşıyorsunuz ki bir anlık nostalji yaşıyorsunuz. Bu seriyi güzel yapan diğer bir şeyse bu çocukların büyümesi ve gelişmesini izlemek. Bu çok doğal bir hava katıyor seriye. Yaş ortalaması 16 olan çocuklar sadece Dünyayı kurtarmıyor yani.

Kısacası, ''Don’t call them sidekicks!'' sloganıyla yolan çıkan Young Justice muhteşem aksiyon sahneleri ve sürekliyici hikayesiyle DC’nin Batman TAS’tan sonraki yazılmış en iyi serisi! Evet, bunda iddialiyım. Warner Bros. – DC ortalıklığı çok yaşasın! Seri efsane 2. sezonunu Cartoon Network’ten sıfır destekle, güç bela tamamladı. Bir 3. sezon için ise hala yeşil ışık almış değil. Yazıklar olsun diyoruz.


Çizgi roman için size önereceğim okuma sırası modern olacak. Eski Teen Titans’ı okumaya değer bulmuyorum.
  • Young Justice – The Secret (1998):   Young Justice'e zemin hazırlayan harika one-shot!
  • Young Justice (1998 - 2003):              Bu favorim! Eğlenceli ve sağlam bir seri!
  • Teen Titans Vol. 3 (2003 - 2011):       Young Justice büyüyor ve yeni Teen Titans oluyor.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget