Superboy Okuma Rehberi


Superman okumaktan sıkıldınız veya Superman ailesiyle daha yakından mı ilgilenmek istiyorsunuz? Ve bunu da ilk olarak Superboy okuyarak mı gerçekleştireceksiniz? O zaman tam doğru yerdesiniz. Fakat uyarımızı en baştan yapalım, Superboy 1940’lı yılların sonlarından beri var olan bir karakter ve bu nedenle liste, klasik serilerin büyük çoğunluğu atlanarak oluşturuldu.

Nereden çizgi roman temin edebileceğinizi merak ediyorsanız da sizi şuraya alalım:

Nereden Çizgi Roman Okunur? Nasıl Çizgi Roman Temin Edilir?


1.Superman: The Secret Years #1-4
Yazar: Bob Rozakis
Çizer: Curt Swan
Basım Yılı: 1985
Bilmeyenler için ufak bir noktayı aydınlatalım, Clark Kent’in Smallville’de geçen maceraları Superboy olarak uzun yıllar boyu yayınlandı. Fakat hepsi tavsiye edebileceğimiz hikayeler değil ve ayrıca o kadar vaktinizin olmadığına da eminiz. O yüzden Clark Kent’in Superboy olarak son anlarına davet ediyoruz. Hikayemiz baş kötüsü Lex Luthor olup, klasik Superboy maceralarının genel yapısını kavramak için de iyi bir kaynak olarak listemizin ilk sırasında yerini alıyor.


2.Action Comics vol. 2 #1-4
Yazar : Grant Morrison
Çizer: Rags Morales
Basım Yılı : 2011
Aslında Superboy ile alakası pek olmasa da, Clark Kent’in kot pantolon-tişört-pelerin gibi garip bir kombinasyonla karşımıza çıktığı ki geçmiş yıllarda pelerin hariç -Superboy da aynı tarzda giyiniyordu-sayılar olması ve genel itibariyle de Superboy atıfı olması nedeniyle, bu niyetle okunacak sayılar olarak kabul edebilir ve geçmişe kısa bir yolculuk yapabiliriz.


3.The Death and Return of Superman
Yazar:-
Çizer:-
Basım Yılı: 1992-1993
Birçok Superman çizgi romanından oluşan bu hikaye örgüsünü okumamızın bir sebebi elbette var. Çünkü Superman hayata dönerken beraberinde dört yeni karakter daha aramıza katılır ve bunlardan birisi de Superman’in klonu olarak Cadmus Projesi kapsamında yaratılan Superboy’dur.



4.Superboy vol. 3 #83-88
Yazar: Joe Kelly
Çizer: Pascal Ferry vd.
Basım Yılı: 2001
Aslında Superboy'un 3. volümü neredeyse 100 sayı civarında, içlerinden herhangi birisini bu aralıkta seçseniz sizin için sıkıntı olmayacaktır. Biz, en çok beğendiğimiz bu hikayeyi, buraya örnek olması için koyalım dedik. Joe Kelly'i Amazing Spider-Man ve Deadpool'dan tanıyorsanız, bu sayıların neden okuması en eğlenceli Superboy sayıları olduğuna da şaşırmayacaksınız.


5.Teen Titans/Outsiders: The Insiders
Yazar: Geoff Johns, Judd Winick
Çizer:-
Basım Yılı: 2006
Superboy listesi yaptığımız bir yerde, Superboy'un en çok faal olduğu serilerden birisini, Teen Titans'ı bu listeye katmamak olmazdı değil mi? Bu sayılarda, Nightwing ve Speedy, aralarında bir hain olduğunu öğrenirler. Araştırmalara, Superboy'la oldukça yakından alakası olan Lex Luthor da dahil olur. Böylelikle Outsiders ve Teen Titans ekiplerini güçlerini birleştirir.


6.Infinite Crisis
Yazar: Geoff Johns
Çizer:-
Basım Yılı: 2005-2006
Bu hikayeyi Superboy açısından önemli kılan iki unsur var. Birincisi ana kötülerimizden birisinin Superboy-Prime olması ve ikincisi de kötümüzün Superboy takıntılı olması. İkisi arasındaki mücadele hikayenin en önemli kısımlarından birisini oluşturuyor.




7.Final Crisis: Legion of 3 Worlds
Yazar: Geoff Johns
Çizer: George Perez
Basım Yılı: 2008-2009
Infinite Crisis hikayesinin Superboy-Prime ve Superboy çatışmasının sonucuyla direkt bağlantılı olan bu hikaye Final Crisis’in yan hikayelerinden biri. Superman ve Superboy’un yanında Legion of Superheroes’un da işin içinde olduğunu düşünürsek, hikayemiz elbette gelecekte geçiyor.



8.Boy of Steel
Yazar: Geoff Johns
Çizer: Francis  Manapul
Basım Yılı: 2010
Eğer bu liste, bir okuma rehberi değil de en iyi Superboy hikayeleri listesi olsaydı, kesinlikle birinci sıraya oturacak hikaye bu olurdu. Superboy geri döndü! Tekrar huzur bulmak için Smallville'e yerleşse de önce eski sevgilisi Wonder Girl ile arasını yapar, sonra da evreni yine kurcalamaya çalışan Lex Luthor ve Brainiac'ı durdurmak için, artık Red Robin ismini almış olan Tim Drake'in yardımını ister. Eğer tüm bu listeden tek bir çizgi roman okuyacaksanız, o da bu seri olsun.


9.Superboy vol. 4 #1-11
Yazar: Jeff Lemire
Çizer: Pier Gallo
Basım Yılı: 2011
New 52 öncesi son Superboy maceramız da bu sayılarla beraber son buluyor. Fakat yayın hayatı pek uzun olmayan bu serinin yerini yine 2011’de gerçekleşen New 52 hareketiyle bir başkası alıyor. Yine de Superboy okumaları için gerekli bir seri. Superboy'un, Smallville'de Superman'in bile bilmediği bir gizemi çözmeye çalışmasını temel alan seri, Jeff Lemire'in ilk denemelerinden olduğu için o kadar da başarılı sayılamaz ne yazık ki.


10.Teen Titans vol. 4 #1-5
Yazar: Scott Lobdell
Çizer: Brett Booth
Basım Yılı: 2011
New 52 ile beraber Superboy’u N.O.W.H.E.R.E. Projesi kapsamında ilk görüşümüz bu seride gerçekleşiyor. Aslına bakılırsa, Superboy'un New52'daki tehditkar dönemleri de böyle başlıyor. Conner'a yeni bir köken hikayesi verilirken, aynı zamanda onu kurtarmaya çalışan Teen Titans ekibiyle de tanışıyoruz. Hatta olayı daha da ileri götürelim, mini Batman-Superman kavgasını, Tim Drake vs. Conner Kent arasında da görebilirsiniz.


11.Superboy vol. 5 #1-34 – H’el on Earth
Yazar: Çokça Yazar
Çizer: Çokça Çizer
Basım Yılı: 2011-2014
Artık en güncel Superboy okumalarındasınız. New 52 hareketi ile başlayan bu yeni maceralarımızda Kon-el adının anlamını öğrenecek, tek kötü Superboy’un Superboy-Prime olmadığına ve birçok paradoksa şahit olacaksınız. Ayrıca crossover maceramız H’el on Earth ile Superman ailesinin üç üyesini bir arada görme imkanına sahipsiniz, fakat yine de hem New 52 kapsamındaki Superboy’da hem de H’el on Earth hikayesinde pek fazla beklentiye kapılmamanızı tavsiye ederim.


****
Tebrikler, Superboy hakkında okunacak neredeyse gerekli her şeyi okumuş oldunuz. Bu noktadan sonra istediğiniz Superboy hikayelerinden seçip okumalar yapabilirsiniz.

Eğer elinizde Superboy çizgi romanları varsa ve hangi sırayla okuyacağınızı bilmiyorsanız, bu listeye de uyduramamışsanız, yorumlara bırakın, sizin için sıralayalım!

Bu listedeki çizgi romanlardan birisini incelemek, kurcalamak ve masaya yatırmak ister misiniz? İnceleyin, inceleme@cizgikafe.com adresine gönderin ve bu rehberde sizin incelemenizi yayınlayalım!

Çizgiyle kalın!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget