Wonder Woman Filminden Yayınlanan Görsel Tartışmalara Sebep Oldu


Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde, Wonder Woman filminden yayınlanan görseli sizlerle paylaşmıştık. Ancak görünen o ki görsel herkesi aynı derecede etkilemedi ve filmin beyaz oyuncu ağırlıklı olduğu konusunda tartışmalar başlattı.

Özellikle bu sene Oscar ödüllerine hiçbir azınlık mensubu oyuncunun aday gösterilmemesiyle başlayan sinematik eleştirilerden nasibini aldı film. Çizgi romanlarda ve 2009 yılındaki enfes ötesi Wonder Woman animasyon filminde oldukça çeşitlendirilmiş kadrolar gördük. Özellikle Wonder Woman çizgi romanlarının önemli bir parçası olan Phillipus'un nerede olduğunu soruyor herkes.


Yönetmen Patty Jenkins, Twitter hesabı üzerinden eleştirilere şu şekilde cevap verdi:

Herkese teşekkürler. Paylaştığım için çok heyecanlıyım! Ve merak etmeyin, Themyscira'da birçok harika ve değişik etnik kökenli karakter var. Bu görseldekiler doğrudan Diana'nın ailesi. Daha fazlası yakında!!
Ancak tartışmalar yine de durulmak bilmedi. Şu an odak daha çok "neden herkes beyaz dediğimizde, merak etmeyin sadece ana karakterin ailesi beyaz açıklaması yapmak" üzerinde.

Her ne kadar başrol oyuncusu Orta Doğulu bir kadın olsa da film muhtemelen #OscarsSoWhite kampanyasının artçı sıkıntılarını çekiyor.

Bu arada unutulmaz Wonder Woman yazarlarından Gail Simone, konu hakkında yönetmene güvendiğini ama çizgi romanlardaki gibi çeşitli ırklara ait karakterleri görmezsek bunun affedilemeyecek bir şey olduğunu söyledi.

Ayrıca kendisi Batman v Superman: Dawn of Justice'i izlemiş ve kesinlikle muhteşem olduğuna dair Twitter'daki bütün zaman tünelini çılgın fangirl tweetleriyle doldurmuş. Siz de eğlenin diye, Wonder Woman hakkındaki görüşünü de şu tweet ile özetlemiş:


Evet evet, bu kadın çizgi roman dünyasının en tatlı insanlarından birisi!

Wonder Woman 27 Temmuz 2017'de sinemalarda!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget