Daredevil Sezon 2 - Çizgi Roman Göndermeleri 1-6


Daredevil 2. sezonu bizi hızla sersemletti. Biz de vakit kaybetmeden size sıcağı sıcağına dizinin 2. sezonundaki bütün çizgi roman göndermelerini ve etkileşimde bulunduğu diğer Marvel dizi/filmlerine yapılan bulup çıkaralım dedik. Ancak belirtmek gerek ki bu bir inceleme değildir. İnceleme daha sonra gelecek. Şu an için hazırlanın ve Hell's Kitchen'ın kızıl şeytanı ne göndermeler yapmış ona bakalım.

S02E01 - Bang

Nesbitt: İlk bölümün ilk sahnesi olan İralandalı mafya grubunun toplanıp şehrin kontrolünü ele geçirme planları yaparken Punisher'ın tüm mafya çetesini öldürdüğü sahneyi hatırladınız mı? İşte oradaki motivasyon konuşmasını yapanadam yani Nesbitt Grant Ennis'in yazdığı, Punisher Max serisinin ikinci hikayesi olan Kitchen of Irısh'de görülüyordu. Burada da kendisini gördük. Ama bu sefer bir hikayenin kötü adamı olacak kadar değil de ufak bir motivasyon konuşması yapıp hemen ardından hakkın rahmetine kavuşacak kadar görmüş olduk kendisini.

İrlandalılar: İlk bölümde birçok İrlanda göndermesi gördük. Hell's Kitchen, İrlandalı göçmenler tarafından kurulmuş bir bölge ve Matt'in kendisi de İrlanda kökenli bir katoliktir.

Grotto: Punisher'ın tü İrlanda mafyasını katlederken oradan sağ çıkmayı tek başaran kişi Grotto'ydu. Ve o da tıpkı Nesbitt gibi daha önce çizgi romanlarda da gördüğümüz bir isim. Ama Nesbitt gibi çizgi romandakine yakın bir rolü yok. Kendisi Frank Miller'ın yazdığı Daredevil hikayelerinde Josie's civarında takılan bir adamdan başkası değil.

Soldaki Grotto, Sağdakiyse, arabasının anahtarları suyun dibini boylayan Turk.
Dogs of Hell: Bu sefer karakterler ya da çete çizgi romandan alınmamış, Ama kendilerini daha önce MCU içerisinde gördük. İlk sezonda Asgard'lı Lorelai Dünya'ya geldiğinde onlarla karşılaşmış hatta çete liderini etkisi altına almıştı. Şimdi hatırladınız değil mi?

War Zone: Punisher'ın geçtiği, ortalığı dağıttığı her yer için bu tabir, Savaş Bölgesi, kullanılıyor. Punisher: War Zone, hem 3. Punisher filminin hem de 2012'de çıkan çizgi romanının adı.

S02E02 - Dogs to a Gunfight

Reyes: Grotto konusunda Foggy ile anlaşma yapmak için gelen bölge savcısından bahsediyoruz.Kendisinin MCU'daki ilk görüşümüz değil.Bu sefer Daredevil'in kardeş dizilerinde Jessica Jones'un ilk sezonunun son bölümünde kendisini yine aynı rolde görmüştük. Bu tür bağlantılara rastlamak bu diziler arasında epey keyif veriyor.


Blake Tower: Reyes'in siyahi yardımcısı Tower, Kendisi Daredevil'a yardım eden kişilerdendir. Ayrıca Luke Cage ve Iron Fist'e de büyük yardımları dokundu.

Killdozer: Foggy ile Reyes'in Grotto'yu Tanık Korumaya almaları için yaptıkları konuşmada Punisher'dan bahsederken, Reyes'in kod adı bile verdiklerini söylediği sahnede Foggy'nin "Killdozer mi?" diye şaka yaptığını hatırladınız mı? Aslında oradaki Killdozer cidden bir marvel karakteri. 90'larda Marvel Super-Heroes serisinde görülen bir kötü karakter.

Redfield Electronics: Punisher'ın Dogs of Hell çetesine saldırıp orada onların temizlemeye çalıştığı tıra da adamlarından birini bağlayıp, Grotto olayında kendisine tuzak hazırlayan polisleri dağıtmak için kullandığı tırın üstünde yazıyordu Redfield Electronics. Ki bu da muhtemelen Thunderstrike'ın iki sayısında görülen James Redfield'a yapılan bir referanstı.

S02E03 - New York's Finest

Vietnam Savaşı, 3. Deniz Birliği: Frank Castle'ın çatıda konuştuğu daha sonrasında Daredevil'in koridorda karşılaştığı yaşlı adam çatıdayken Frank'e Vietnam Savaşında 3.Deniz Birliğinde görev yaptığını söylemişti. Punisher çizgi romanlarda hep askerdi ama tabi modernize etmek için savaşları hep değiştirdiler. Şu an Frank'in de çatıda söylediği gibi Irak ve Afganistan'da görev yapsada karakter ilk çıktığı zamanlarda Vietnam Savaşında bulunan bir denizciydi. Hatta Jim Lee'nin çizerliğini yaptığı Punisher War Journal #4'e göre 3.Deniz Birliğinde görev yapıyordu.

Rahibe: Bölümün başında küçük Matt'i tedavi eden rahibeyi hatırladık mı? Çizgi romanlarda Matt'in annesinin, yıllar sonra bir rahibe olduğunu öğrenmiştik.

Çatı Sahnesi: Bölümün büyük çoğunluğu, Matt ve Frank'in çatı konuşmalarıyla geçti. Ancak bu konuşmanın bire bir aynısını 2000-2001 arası Garth Ennis'in yazdığı 12 sayılık Punisher serisinin 3. sayısında görmüştük. Sahnelere baktığınızda bire bir uyarlamayı göreceksiniz.


-Eğer ateş edersen, katil sen olacaksın. Etmezsen de ölümü sen bir şey yapmadığın için olacak. Her halükarda katil olacaksın. Seçimini yap.
-Bu nasıl bir seçim?
-Tetiğe her basışımda benim yapmak olduğum seçim.

Dizide aynı sahnedeki sözler bire bir aynı.



Tabii dizidekinin aksine Matt, silahını Frank'e karşı ateşliyor. Tabii boş çıkıyor. Dizide ilk atıştan sonra 2.si boş çıkıyordu.


Bu arada çatı sahnesinde fark etmeden edemedik ama Charlie Cox, bağırırken farkında olmaksızın kendisinin orijinal İrlanda aksanını biraz kaçırdı. ^^

Maske: Captain America: Civil War yaklaşıyor ve konusu, süper kahramanların maskelerini çıkarmasıyla alakalı olacak. Frank de çatıda Matt'e, maske giyme lüksü olmadığını söylüyordu. Gerçi düşününce Marvel sinematik evreninde kimliği bilinmeyen tek kişi Daredevil.

Luke Cage: Foggy, hastanede Claire Temple'ın yanındayken Claire ona "ortak arkadaşımızdan daha güçlü birisiyle uğraştım" diyordu. Doğrudan Jessica Jones'ta, Luke Cage'i tedavi ettiği zamanı kast ediyor.

Punisher'ın kafatası: Eh, Punisher'ın kafatası röntgeni, giydiği tişörtü biraz fazla anımsatmıyor mu?
,
S02E04 - Penny and Dime

Finn Cooley: Punisher'a işkence çektiren İrlandalı çete lideri Finn, zamanında, ilk bölümde bahsettiğimiz Nesbitt'le birlikte çalışan bir arkadaş aslında. Daha sonra Nesbitt'in yerine İrlandalı gangsterlerin başına geçer ve ilginç bir şekilde Punisher'ın peşine de bir nevi para meselesi yüzünden düşer. Ve aslında Frank, Finn'i suratından pompalıyla vurduğunda, Finn'in çizgi romanlardaki tipini neredeyse bire bir yakaladık:


Patlayan para çantası: Finn'in adamları, Punisher'ın arabasındaki paraya dokundukları zaman havaya uçuyorlardı. Çizgi romanlarda da 1 milyon doların peşine düşen Kitchen Irish (ilk bölümde Punisher'ın öldürdüğü ilk çete de bunlardı) parayı bulduğunda patlama oluyordu. Tek farksa, Parayı bombaya çeviren kişi ilk bölümdeki Nesbitt, havaya uçansa yukarıdaki arkadaş, Finn'di.

Gladiator: Belki, Daredevil'in kostümünü hazırlayan Melvin Potter'ın, Gladiator ismindeki bir karakter olduğunu öğrenmişsinizdir. Bu bölümde Melvin'in, kendisi için de bir zırh yaptığını öğrendik ve işe bakın ki Gladiator'un çizgi romanlardaki zırhını, çizgileriyle oldukça andırmakta.



Stilt Man: Ayrıca Potter'ın atölyesinde, arka planda da Daredevil'in en tuhaf düşmanlarından bir tanesi olan Stilt-Man'in zırhı bulunuyor. İlk bölümdeki silah taciri Turk adlı arkadaşı hatırlarsak, kendisi çizgi romanlarda bu zırhı çalıp Daredevil ile savaşmıştı. Yine de absürt ötesi bir düşman olduğu gerçeğini değiştirmiyor.




Max: Punisher'ın, köpeğine olan hassasiyeti sadece diziye özgün değil. Çizgi romanlarda köpeği Max, Frank'in en önemli varlıklarından birisi.


Punisher'ın Aracı: O ufak minübüsün içine yerleştirdiği eşyaları, operasyon merkezini gördünüz. Emin olun, bu sadece diziye özgü bir şey değil. Karşınızda Punisher Van:


S02E05 - Kinbaku

"German beer, tastes like piss": Elektra, Alman birasının tadının sidik gibi olduğunu söylüyor. İlk sezonda Stick de Matt'in biralarını görünce aynı tabiri kullanıyordu.

HC&B: Foggy ve Marci barda konuşurken Marci "İyi ki HC&B şu an iş alımı yapıyor" diyordu. İki avukatın bahsettiği bu yer neresi? Hogarth, Chao & Benowitz. Yani Jessica Jones'tan hatırladığımız Jeri Hogarth'ın şirketi. Eh, cümlenin devamında Marci, Jessica Jones'tan da bahsediyor.

İlginç bilgi -> Elektra ve Grotto'nun çizgi roman hayatları boyunca ilk kez gözüktükleri sayı aynı sayı: Daredevil #168.

Roxxon Corporation: Elektra'nın peşine düştüğü şirket, Agent Carter'ı izleyenlere tanıdık gelecektir zaten. Çizgi romanlarda ise Howard ve Maria Stark'ın ölümlerinden sorumlu kişiler, bu arkadaşlar.

Karen'ın New York Bulletin'i ziyaretinde ''New York Savaşı'' başlıklı ilk Avengers filmine gönderme yapılan gazete manşetini farkettiniz mi?



Bu haberin devamı da var. ''Stark Kulesi New York Savaşı sırasında mahvoldu.''



S02E06 - Regrets Only

Matt'in Asası: Çizgi romanlarda Matt, günlük hayatta kullandığı asasını, Daredevil olduğunda dövüşte kullanabileceği şekilde tasarlatmıştı. Bu bölümde ilk defa asanın bu şekilde kullanıldığını gördük.


Bay Hiroshi: Matt'le beraber gittikleri partide, Elektra, Bay Hiroshi isminde birisine selam veriyordu. Hand örgütünün bir dönem başında bu isimde birisi vardı. Eh, Elektra'nın da Hand örgütüyle ciddi bağlantıları ve geçmişi olduğunu unutmayalım.

"Not bad, Magoo": Elektra, Matt'e partide kasaya sızmaya çalıştıkları zaman böyle diyordu. Çizgi romanlarda Daredevil'a Magoo diyen en ünlü tanıdığımızsa, mahallemizin sevimli kahramanı Spider-Man.


İlk 6 bölümün göndermeleri bunlar, 7-13 arası göndermelere ulaşmak için şuraya gidebilirsiniz.

Eğer kaçırdığımız bir gönderme varsa, yorumlara yazabilirsiniz!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget