Batman v Superman Ekibi, Filmi Eleştirilere Karşı Savundu!



Batman v Superman: Dawn of Justice filmi hem yurt dışında galasını yaptı hem de çoğu ülkede basın gösterimini düzenledi. Her ne kadar bazı olumlu yorumlar gelmiş olsa da, sinema eleştirmenlerinin büyük çoğunluğu film hakkında ciddi bir olumsuz görüşe sahip. Man of Steel'in %56'da, vasat bir durumda kaldığı Rotten Tomatoes sitesinde eleştirmenler, Dawn of Justice'i %31 gibi ciddi bir skorla başlattı.

Yine Man of Steel filmine 55 veren Metacritic sitesi, Dawn of Justice'i 44 gibi düşük bir rakamla değerlendirdi. En büyük eleştirilerse, filmin görsel olarak enfes, senaryo açısındansa felaket olduğu yönünde. Öte yandan olumlu eleştirilerse filmin olması gerektiği gibi, tam bir süper kahraman filmi olduğunu, filmin karanlık olduğu için eleştirilmemesi gerektiği savunuyor.

Yahoo'da yaptıkları röportajda hem ekipten bazı oyuncular, hem de Zack Snyder, bu konuda kendilerini savundu.

Henry Cavill (Clark Kent/Superman):
Makalenizi ya da incelemenizi yazmadan önce kafanızda bir önyargı oluyor ve bu da bütün görüşünüzü tamamıyla etkiliyor. Benim için önemli olan şey, seyircinin ne diyeceği. Çünkü biletleri alanlar onlar, böyle hikayelerin devamını görüp görmeyeceğine karar verecek olanlar onlar. Yani en yüksek ses, seyirciye ait ve bu hafta sonu, bir parça da olsa seyircinin ne istediğini göreceğiz.
Amy Adams (Lois Lane):
Şundan eminim ki Zack (Snyder) ya da herhangi birimiz, eleştirmenler için film çekmiyoruz. Olaya bu bakış açısıyla yaklaşamazsınız. Sadece hayranların beğeneceği bir şey olmasını gerçekten umduk ve şu ana kadar gelen tepkiler de doğru yönde olduğumuzu gösteriyor. Eğer film dikkatinizi çekmişse, başkasının sözleriyle değil, kendiniz izleyerek değerlendirmelisiniz.
Ve son olarak Zack Snyder:
Ben bir çizgi roman adamıyım ve filmlerimi de bu estetik üzerine çekmeye çalışıyorum. Başka nasıl 100% başarırım bilmiyorum ama benim tarzım bu şekilde.

Eleştirilerin ne kadar haklı olup olmadıklarını yarın göreceğiz. Her ne kadar Batman v Superman'e gidip "karanlık" diye eleştirmeyi pek mantıklı bulmasak da tüm ekibin, eleştirmenleri böyle sallamaması da kuşku uyandırıyor. Siz ne diyorsunuz? Filme karşı beklentileriniz son gelişmelerle ne durumda?

GÜNCELLEME: Man of Steel filmini "fena değil" diyerek yorumlayan Bleeding Cool, Batman v Superman için "Şimdiye kadar yapılmış en iyi süper kahraman filmi olabilir" yorumunu yaptı. Buyurun.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget