Marvel'ın Yeni Büyük Olayı "Secret Empire"



Marvel son dönemlerde her yıla belirli bir önemli olayı yerleştirdi. 2014 civarında Infinity, 2015'te Secret Wars ve geçtiğimiz yılda da Civil War II vardı ve bu üç çizgi romanın başarı grafiği benim için zamanla düşen türdendi. Çizgi roman severlerin çoğu içinde bu aynı şekildedir sanırım. 

Şimdi de Marvel'dakiler de oturmuş düşünmüş, demişler bu Kaptan Amerika dergisi ilginç, hayranlar sevdi, biz bu adamı merkeze koyup bir olay örgüsü yapalım. Peki bu Secret Empire, yani Gizli İmparatorluk ne? 

Stan Lee ve Jack Kirby "Tales of Astonish" dergisinin 81. sayısında Kaptan Amerika'ya yer verdiği günden beri böyle bir örgüt varmış ve Hyrda'ya bağlılarımış. Genellikle "Number One" adını verdikleri figür tarafından yönetilirlermiş. Defalarca kez de S.H.I.E.L.D.'le savaştıkları gibi bir kaç kez de bazı kahramanlar veya gruplar da onlara karşı mücadele etmişler. Son yıllarda Secret Avengers, Kate Bishop(Hawkeye) ve evet, Kaptan Amerika onlara karşı mücadele etmiş.

Şimdilik bildiklerimiz bu kadar, yani kısıtlı. Fakat ortadaki duruma bakarsak bu hikaye ne Secret Wars ne de Civil War II kadar kapsamlı olmayacak. Bu açıkçası hoş bir karar çünkü Marvel için belki de artık biraz olsun evreni dinlendirme zamanı gelmiştir. Çünkü özellikle Hickman döneminde çok karışık çizgi romanlar okudu hayranlar. 

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget