İnceleme: Teen Titans Rebirth #1


[update title="Künye" icon="info-circle"]Yayınlandığı Tarih: 28.09.2016
İçerdiği Sayı: Teen Titans Rebirth #1
Hikaye: My Own Worst Enemy - Part 2
Yazar: Ben Percy
Çizer: Jonboy Meyers
Yayıncı: DC Comics[/update]
Teen Titans serisi, DC'nin en ufak kahraman grubunun olacak. Bildiğiniz üzere bir devler takımı Justice League, ardından bir zamanların sidekicki, şimdinin bireysel kahramanları olan karakterlerin takımı Titans var. Şimdi de evrenin en ufak kahramanları, Beast Boy, Starfire, siyahi ve yeni Kid Flash, Batman'in oğlu Damian'ın önderliğinde bir araya gelecek. DC Universe Rebirth sayısında gördüğümüz kadarıyla Damian 10 değil, 13 yaşında artık yeni evrende. Hemen hemen diğer Robinlerin yaşlarına ulaştı bile. Bu seriyle ilgili önemli olan bir diğer şey ise, Super Sons serisi çıkana kadar Damian'ı görebileceğimiz tek seri olacak.


[error title="Spoiler Bölgesi" icon="exclamation-circle"] Sayıya Beast Boy'un parti verdiği evinde başlıyoruz. Tim Drake'in kendisine verdiği tavsiyeleri düşünüyor ve Tim'in ölümünü hala kabullenemediğini, sadece mutlu gözükmek için buları yaptığını söylüyor. Daha sonra bir kızı havuzda köpek balığı haline girerek korkuttuktan sonra birisi havuzu elektrikliyor ve Beast Boy'u bayıltıyor. Daha sonra Starfire'ın, insan ticareti yapılan bir adada birisini durdurmaya çalıştığını görüyoruz. Starfire da Tim'in ölümünü düşündüğünü kısaca söylüyor. Ancak kovaladığı kişiyi yakaladığında birisi onu bayıltıyor.Başka bir yerde Raven, bir müzeye giriyor ve müzede şeytan babası Trigon'un portresiyle karşılaşıyor. Dehşet içindeyken yine aynı kişi tarafından bayıltılıyor. Son olarak Kid Flash, kapkaççı bir çocuğu durdurmak üzereyken yakalanıp bayıltılıyor aynı kişi tarafından. Sonunda dördü de aynı yerde, elleri ve ayakları bağlı şekilde uyanınca kendilerine ne olduğunu anlamaya çalışıyorlar. Karşılarına onları yakalayan kişi geliyor ve "Sonunda sizi topladığıma göre konuşabiliriz" diyor ve tüm bunların arkasındaki kişinin Damian Wayne olduğunu görüyoruz. [/error]

Görüş


Seri çok çocukça. Bunu söylemek şart. Zamanında Marv Wolfman'ın, daha sonra Geoff Johns'un yarattığı Teen Titans ekiplerini ve hikayelerini gördükten sonra bu seri gerçekten de daha küçük yaşlara hitap etmek için yapılmış diyebiliyoruz. Hatta Scott Lobdell'in New52'da yazdığı Teen Titans serisi de daha olgun bir seriydi. Tabii diyebilirsiniz ki "arkadaş o seri şu an Titans'a döndü" diye ama karakterlerin yaşları her zaman küçüktü. Sonuçta bu serideki kahramanlar da 10-11 yaşlarında değillerdi. Damian sırf bu seride biraz daha ön plana çıkıp liderlik yapabilsin diye 13 yaşına getirilmişti. Sayının kendisi hikaye açısından çok büyük bir şey vaat etmiyor. Damian kendine has bir üslupla ekibi topladı ama ben gidip hepsiyle tek tek dövüşüp yanına almaya ikna eder diye düşünmüştüm, gelmeyeni de sallamazdı. Bu yüzden Damian'ın ekibe karşı bu kadar sert olmasını pek güzel bulmadım. Sayının çizimleri de karakterlerle eşleşircesine oldukça çocukçaydı. Özellikle yüz ifadeleri ziyadesiyle abartılıydı. Kısacası seriyi Teen Titans Go'nun biraz daha ciddileşmiş halini okumak isteyenlere öneririm sadece.
6.0
ORTALAMA

Sizin sayıya verdiğiniz puan kaç?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget