İnceleme: Luke Cage S01E04 - Step in the Arena

Beklediğimiz flashback sahneleri ve Reva ile tanışmasını nihayet görebildik. Flashback sahneleri biraz hayal kırıklığı yaratsa da fena bölüm değildi. Bölüm adını yine Gang Starr'ın bir parçasından, ''Step in the Arena''dan almış!


Değerlendirme

Hatırlarsanız ikinci bölümde Shades, Pops'ın dükkanına gelmişti ve Luke'u tanımamıştı. İlla ki siz de ''Nasıl tanımaz abi ya? Yuh!'' demiş olabilirsiniz. Neden tanımadığını bu bölümde anladık. Ben Shades adına flashback sahnelerinde daha büyük bir rol bekliyordum, benim için hayal kırıklığı oldu. Bu hayal kırıklığı, Reva ile giderildi. Jessica Jones'dan beri merak ettiğimiz Reva'nın Luke ile tanışması ve sonrasında gelişenler çok hoştu.

Ne Cottonmouth, ne Misty Knight, ne de Harlem. Bu bölüm tamamen Luke Cage odaklıydı. Günümüzde yaşananlara ara verilip, hikayeleri karıştırmadan sadece flashback anlatılması da güzel bir karar oldu. Karakteri bilmeyenler için Luke Cage'in orijini çok klasik. Yanlış giden bir deney. Aslında yapılmak istenen şey deney değil, tedavi.

Kafamda iki soru kaldı. Luke, Seagate Hapishanesine nasıl düştü? Reva, Seagate hakkında neleri gizliyor? İlkinden emin değilim fakat ikincinin cevabını önümüzdeki bölümlerde çok büyük ihtimalle öğreneceğiz.


Görüş


Seagate sahnelerinin tamamını tek bölüme koymak iyi oldu mu? Bilemedim. Shades şu ana kadar tahmin ettiğimizden daha basit bir karaktermiş. Luke & Reva dinamiği güzel oturtulmuş. Mike Colter, Luke'un hapishanedeki duygusal yönünü çok iyi yansıttı. Üç bölümdür alıştığımız aksine karakterler arası diyaloglar oldukça fazlaydı.
7.0
GÜZEL




Çizgi Roman Göndermeleri

Luke'un güçlerini kazanması: Çizgi romanlarda Luke'un güçlerini kazanması yeni bir Captain America süper asker serumu yaratma amaçlı bir deneydi. Dizide Luke'un hapse girmesi Cap'in buzdan çıkarılmasından öncesine denk geliyor.

Comanche: Hapishanede Shades'in yanında ismi hiç anılmayan biri vardı. Kendisini çizgi romanlardan Comanche ismiyle tanıyoruz.

Kostüm: Luke'un hapishaneden kaçtıktan sonra giydikleri tabii ki ilk yaratıldığı dönemki kostümüne gönderme.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget