İnceleme: Arrow S05E02 -The Recruits


"Maybe that guy in rags isn't so bad."
-Thea Queen

Bölümün Konusu:

Oliver, takımına Wild Dog, Curtis ve Evelyn Sharp'ı dahil eder ancak eğitim metodları çok serttir ve geri teper. Öte yandan şehirde Ragman isimli birisi dolanmaya başlamıştır ve Oliver'ın belediye başkanı olarak ortak iş yapacağı Amertek Endüstrisinin başındaki insanları hedeflemiştir. Flashback sahnelerinde ise Oliver, Bratva'daki korkunç eğitimine devam etmektedir.

Artıları

  • Giriş görüntüleri değişmiş. Oliver'ın çılgın attığı aksiyon sahnelerini yerleştirmişler, patlamaya arkası dönüp gittiği kısmı koymuşlar, pek leziz olmuş.
  • Oliver'ın, bölümün başında Wild Dog'u önce asıp sonra okla yere düşürmesi size de Batman Arkham serilerinde Gargoyleların tepesine adam çekip, sonra ipleri bataranglarla kestiğimizi hatırlatmadı mı?
  • Oliver'ın eğitimdeki sertliği çok iyiydi. Thea, Sara, Laurel ya da diğer konuştuğu hiç kimseye bu kadar sert olmamıştı. Bu sertliği seviyoruz! "On the line!" Ayrıca sert olması da gerekiyor. Sara'yı League of Assassins yetiştirdi ama yine de öldü değil mi bir dönem?
  • Flashback dövüş sahneleri! Yani, bu incelemelerde şiddet sever bir insan gibi gözüküyor olabilirim ama Arrow'un sevdiğimiz yanı karanlık ve sert bir dizi olmasıydı. Eski haline yaklaştığını gördükçe sadece seviniyoruz. Dövüş sahneleri olacaksa çocukça değil, daha gerçekçi olsun istiyorum. Dolayısıyla sert dövüş sahnesini övüyor gibi gözüksem de gerçekçiliği övüyorum aslında.
  • Sanki Flashpoint'ten sonra Olicity olayı tamamen değişmiş gibi gelmiyor mu? Felicity ve Oliver arasındaki cinsel çekilimi hissetmiyoruz artık. Harika!
  • Flashbackteki takım çalışma sahnesinde, Oliver zili çaldıktan sonra diğerlerinin öldürülmesini hiç beklemiyordum. Güzel sahneydi.
  • Diggle'ın sahneleri de gerçekten ilginçti. Dizide artık iki tane flashback kısmı var. Güzel.
  • Ragman çok iyi. Scarecrow'un bir farklı versiyonunu izliyormuşuz gibi kendisi ancak farklı bir tad alabileceğimiz kadar da özgün olmuş. Ayrıca Felicty'nin yediği naneyi de çok güzel bir şekilde bağladılar. Sonunda DC kendi hikayesini kullanarak bir köken hikayesi yaratmış oldu ve gerçekten ama gerçekten çok sevdim Ragman'in arkaplan hikayesini. Keşke kostümünü hiç çıkarmasaydı ancak. Yine de Ragman'in iyi adamlardan olup ekibe katılmasından feci derecede memnunum!
  • Felicity sonunda Haverock'ta öldürdüğü insanların cezasını çekecek. Mutluyum. Ragman vs. Felicity'i görmek istediğimizden emin miyiz ama? Ayrıca Oliver, Felicity'nin koca bir şehre nükleer attığını bilmiyor mu yahu? O kadar gizli bir şey değil, Darhk'ın attığı füzelerden sadece birisi yere çarpmıştı, o da Havenrock isimli şehirdi. Haberlerde vardı Oliver, izlemedin mi hiç?
  • Prometheus yeniden teşrif etti, her bölüm sonu da böyle göreceğiz gibi. Green Arrow'u sadece kendisi için istiyor. Önceki bölümde söylemiş miydim bilmiyorum ancak benim oyum Tommy Merlyn'den yana. Flashpoint'in etkisi sadece Diggle'ın kızına olmadı değil mi?
  • Tek bölümde harcanan düşmanlarımız yok, Ragman, kırmızı çizgiyi daha aşacak gibi geliyor, Prometheus sadece son sahnelerde geliyor, Tobias Church kendi işinde gücünde. Leblebi gibi düşmanların harcanmasına son! Not al Flash!

Eksileri

  • Ragman'ın saldırdığı sahnede, klinikte Oliver takım elbisesini giyiyorken tamı tamına 1 dakika sonra kostümünü tamamen giymiş olarak karşımıza çıktı. Bu sadece kötü kurgu, dikkat edilmesi gerek.
  • Oliver'ın gençleri başarısızlıktan sonra ezdiği sırada Felicity doğrudan önceki sezonlardaki kafasına geri döndü. Halbuki Felicity'e ısınmaya çalışıyorduk. Oliver'ın doğru düzgün öne çıktığı her yerde Felicity'nin arkadan çekmesi sinir bozucu.

  • Curtis'in Oliver'a kızdığı "arkadaşların da senin yüzünden gitti" muhabbeti de kötüydü. Thea'nın kendi problemleri vardı, Roy kendisin feda etti, Diggle kardeşini öldürdü, Sara zaman yolculuğuna çıktı, Laurel öldü. Oliver kimseyi itmedi ki? Yazarların biraz daha dikkat etmeleri gerek. Duygusal patlama yaratacağım derken dizinin kendi geçmişini unutmaları sıkıntılı.
  • Felicity'nin erkek arkadaşına yalan söylemesi biraz iki yüzlülük değil mi? "Eski erkek arkadaşımla benden bir şeyler gizlediği için ayrıldım, şimdi de ben sana yalan söylüyorum". Neyse, ağzımı bu konuda çok açıp Olicity'i diriltenlerden olmak istemiyorum.
  • Oliver, Ra's Al Ghul, Damien Darhk, Malcolm Merlyn, Deathstroke'la dövüştü, nasıl oluyor da Church'ten dayak yiyor? Ragman'in dikkatini çekmek için olabilir ama bence kötü bir strateji.
  • Omzundan ok yiyen insanlar neden bayılıyor?
  • Gizli kimliğini çok erken açıkladı Oliver, Wild Dog, benim kimliğimi açıklayacak kadar güveneceğim son insan olurdu muhtemelen.
  • Ragman ve Prometheus'un kostümlerini, Flash setinde Doctor Alchemy'nin kostümünden kalan bezlerden mi diktiniz? Şikayetim yok ama her yer ikiliyi aynı kişi zannedenlerle dolu. 

    Göndermeler

    • Amertek: Bölümümüzdeki geçen bu şirket, çizgi romanlarda bir silah üreticisidir ve John Henry Irons yani Steel'in silah ürettiği bir şirkettir. Daha sonra bu silahlar istenmeyen kişilerin elince geçince de durumlar haliyle karışmıştı. Daha önce kendilerini 3. sezonun 2. bölümü "Sara"da, petrol borusu döşeyen şirket olarak duymuştuk, 4. sezon 12. bölüm "Unchained"de ise logosunu görmüştük.
    • Ragman: Ragman'i biz çizgi romanlarda en çok Bill Willingham'ın Shadowpact serisinde görmüştük. Daha önce 2. sezon incelemelerinde de özellikle bu seriyi belirtmiştim birçok kez. Arrowverse, Shadowpact serisinden çok fazla alıntı yapıyor. Kendisi Gotham kahramanlarından birisidir. Aslında Ghost Rider'a benzeyen bir karakter diyebiliriz. Biraz acımasız, biraz mistik. Dokunduğu suçluların ruhlarını, üzerindeki bez kıyafette depoluyor, Ghost Rider'ın aksine bu ruhlarını hapsettiği kişilerin güçlerini kullanabiliyor. Ne kadar kullanırsa, hapsolunan ruhun günahları o kadar azalıyor ve sonunda cennete gidebiliyor. Çok ilginç bir karakter. Tipinden dolayı da genelde korkulan birisi. Ragman kimliği babadan oğula geçen bir şey. Babası Gerry, oğlu Rory'e bu kimliği vermişti. Dizide babasının kökeninden bahsedilmese de benzer bir teslim yapılmış gibi oldu.

      Görüş


      İlk bölümün hızını hiç kesmeden devam eden bir bölüm izledik. Oliver'ın sert hali gerçekten hoşumuza gidiyor. Flashback sahneleri git gide daha da ciddi bir hal almaya başladı. Bunun yanında Diggle'ın askerlik anıları ana konuyla pek kesişmese de kendisini izlettiriyor. Ragman mükemmel bir karakter olarak geldi diziye ancak diğer yeni elemanlar ve Felicity'nin, Oliver'a çıkışması hala can sıkıcı bir şey. Tüm bunları göz ardı edersek, Green Arrow bu sezon 2'de 2 yapıyor!
      9.0
      HARİKA

      S03E03: A Matter of Trust Fragmanı:


      Yorum Gönder

      [disqus]

      İletişim Formu

      Ad

      E-posta *

      Mesaj *

      Blogger tarafından desteklenmektedir.
      Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget