Pazar Kahvesi #34

Pazar Kahvesi (5-11 Eylül)


Alan Moore Çizgi Roman Yazmayı Yeniden Bırakıyor
Çizgi Roman tarihinin en baba yazarlarından biri kabul edilen Alan Moore'un geçmişte çizgi roman yazmayı bırakması pek çok kişiyi üzmüştü. Daha sonrasında Avatar Press'in Crossed serisiyle yazmaya geri dönen Moore'un geri dönüşü çok da uzun sürmeyecek gibi. Çünkü Alan Moore çizgi roman yazmayı temelli bırakmayı düşünüyor. 

Avatar Press'te yayınlayacağı Juresalem için bir basın konfrensında konuşan Alan Moore bu konuda "Sanırım yeterince çizgi roman çıkarttım. Yapabileceğim her şeyi yaptım. Eğer çizgi romanlar üstüne çalışmaya devam edersem sanırım elinde sonunda fikirler kötüye gidecek, elinde sonunda beni kendimi tekrar ederken görmeye başlarsınız. Sanırım siz de ben de bundan daha iyisini hakediyorsunuz." dedi. 

Moore'un yazmayı bırakmadan önce yayınlayacağı, şu an üstünde çalıştığı Avatar Press serisi, HP Lovercraft'ın bir eserinin uyarlaması, son bir Cinema Purgatorio kitabı ve son bir League of Extraordinary Gentlemen kitabı kaldı. Bu kitapların sayfa sayısının da hemen hemen 250 sayfa olacağını söyledi Moore. Yani Moore yazmayı bırakmadan önce okuyabileceğimiz 250 sayfa daha var.

Supergirl'e Yeni Orijin Hikayesi

Çizgi romanlarda, orijin hikayesini modernleştirmek, yeni okuyucular için güncel bir orijin hikayesi yaratmak ve mevcut orijin hikayesine yeni bir soluk getirmek başka bir açıdan bakmak gibi pek çok nedenden karakterler için yeniden orijin hikayeleri yazılır. Supergirl için de böyle bir hikaye yazılmasına başvurulmuş. Supergirl: Being Super adlı bu yeni 4 sayılık hikaye bizi Supergirl'ün ilk yıllarına götürecek. Mariko Tamaki'nin yazıp Joelle Jones'ın çizeceği bu hikaye Aralık ayında ilk sayısıyla raflardaki yerini almış olacak. 

Flash Sezon 2 Sahne Arkası Videoları

Genel olarak Pazar Kahvesi'nin mantığı hafta içerisinde yayınlanmayan daha küçük ölçekli haberleri alıp yayınlamak olsa da bu sefer küçük bir istisna yapıp haber yerine Pazar kahvenizi yudumlarken yanına oldukça iyi gidebilecek bir video yayınlayacağız. Videoyu izlemeden önce buraya not düşelim ciddi bir şey beklemeyin zira video yer yer fazlasıyla saçmalıyor. 


Agents Of S.H.I.E.L.D. İlk Bölüm Synopsis'i  ve Teaser'ı

Ghost Rider'ın sinematik evrene giriş yapacağı 4.sezon'un ilk bölümü The Ghost'un Synopsis'i ve Teaser'ı yayınlandı isterseniz ilk olarak synopsis'e bir bakalım. 

Skovia Antlaşması ve Hydra'nın tamamen yok edilmesi ile birlikte S.H.I.E.L.D. tekrardan yasallaştırılıyor ve artık gölgeler içinden operasyon yapmalarına gerek kalmıyor ekibin. Dünya Coulson'ı ölü bildiğinden dolayı S.H.I.E.L.D.'in yüzü olabilecek yeni bir lidere ihtiyacı vardır. Böylece Coulson kendisini tekrar ajan olarak eski mevkisinde, Mack ile takım olup Inhumans'ların peşine düşüyolar. Ekip, geçmişteki hatalarını düzeltmek için kaçan Daisy, yani Quake'i yakalamaya çalışıyor. Ancak tüm dünya Daisy'i bankaları ve köprüleri paramparça etmiş tehlikeli bir suçlu olarak tanıdığından yeni direktörün onun hakkında pek iyi düşünceleri yok. Ajan May özel bir harekat ekibi yetiştirmek için görevlendirilirken, Simmons ile Fitz de ilişkileri hakkında büyük bir adım atıyorlar. Ancak Simmons'un tıpkı diğer ekip üyeleri gibi terfi almasıyla birlikte,Fitz ona sırlarını vermek ya da Direktör'ün emri altında çalıştığından ona güvenmek konusunda sıkıntılar yaşıyor.

Her ne kadar bölümün adı The Ghost olsa da synopsis'te Ghost Rider hakkında hiç bir detay yok. Ancak teaser tam tersine tamamen onun üstüne kurulu. Tabii kendisini net bir biçimde göremesek de teaser teaserdır.


DC Legends of Tomorrow'da Albert Einstein Rüzgarı

Geçtiğimiz hafta yayınlanan Stargirl'ün de bulunduğu Teaser'da Albert Einstein'ı da görmüştük aslında.  Ancak Oliver Queen ve Albert Einstein gibi karakterlerin bulunacağı bu bölümün set fotoğrafları da çıkınca Pazar Kahvesine koyalım dedik iyi etmiş miyiz?
 










Krypton Dizisinine Önemli Bir Casting

Uzun süredir söylentileri dolaşan ancak bir türlü adım atılmayan SyFy'nin Krypton dizisinden sonunda bir haber geldi. Dizinin ana karakterlerinde biri olacak Lyta Zod'u kimin oynayacağı belli oldu. General Alura Zod'un kızı Lyta Zod'u Georgina Campbell oynayacak.

Lyta Zod dizinin ana karakteri Superman'in dedesi Seg-El ile aralarında yasak aşk olacakmış. Ayrıca Campbell'in karakterinin soy adının Zod olması da tabii ki tesadüf değil. Kendisi Superman'in azılı düşmanlarından Zod'un bir akrabası hatta belki de annesi. Bu durumda Zod'un Superman'e neden kin beslediğini daha net anlayabiliriz. Umalım da dizi içerisinde Zod'u Superman'in amcası yapmasınlar.  

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget