Civil War'dan sonra Team Cap üyeleri ne durumda?

Captain America serisi Marvel'ın büyük olayı Civil War hikayesi ile Marvel Sinematik Evrenine yansıtıldı. Avengers Infinity War'dan önce bütün kahramanların birbirine girmesi, herkesin bir tarafa dağılması evrene ve solo filmlere büyük etki edecek. Şimdi sorabilirsiniz ''Niye sadece Team Cap? Team Iron Man üvey evlat mı?'' diye... Şu yüzden, filmde devletin karşısında olan taraf Team Cap, yani Team Iron Man üyelerinden herhangi birine bir yaptırım uygulanmayacak, görevlerine devam edecekler. Yazının bundan sonrası hâliyle filme dair büyük SPOILER içerir. Filmi daha izleyemeyenleri yavaştan dışarı alalım...


Civil War'dan sonra Avengers ekibi ikiye bölünmüş durumda. Filmin sonunda Steve Rogers, T'Challa'nın yardımıyla Raft hapishanesinde tutulan Clint Barton, Sam Wilson, Scott Lang ve Wanda Maximoff'u kurtarmıştı. Wakanda merkezli bu ekip Secret Avengers veya New Avengers gibi isimlerle görevlerine devletin haberi olmadan, kayıt dışı devam edebilir. Bu ekipte yer almama ihtimali en yüksek kişi Clint Barton çünkü zaten Civil War'da da Steve Rogers'ın ricası ile savaşa dahil olmuş, ailesini hayal kırıklığına uğrattığından söz etmişti. Hawkeye'ın gerçekten emeklilik zamanı gelmiş olabilir. Marvel'ın takviminde bu ekipten sadece Scott Lang'in solo filmi bulunuyor ki bu film Avengers Infinity War Part 1'den sonra çıkacak iki filmden birisi, diğeri Captain Marvel ve bu filmden de sonra Infinity War Part 2 var.

Steve Rogers

Rogers, Civil War'un sonunda kalkanı ve Captain America unvanını bırakmıştı. ''Ee yeni Cap kim olacak?'' tarzı sorular anlamsız, çünkü devletin yanında bu unvanı devralabilecek herhangi bir isim yok. Çizgi romanlarda bu görevi Sam Wilson ve Bucky Barnes üstlenmişti ki bu iki isim de şu an Steve Rogers'ın yanında bulunuyor. Steve filmin sonunda Tony'ye bir mektup gönderip, zeytin dalı uzatmıştı. Belki Black Panther solo filminde yan rol olarak Steve Rogers izleyip daha sonra Infinity War Part 1'de Tony'nin o telefonu açıp yardım istemesi ve kalkanı geri vermesiyle hikaye devam edebilir. Çünkü Thanos, Tony Stark'ın egosundan bile daha büyük bir düşman.



Bucky Barnes

Bucky filmin sonunda HYDRA'nın içine koyduğu şeylerden kurtulmak için Wakanda hekimleri gözetiminde dondurucuya girmişti. Ross ve Tony, filmdeki patlamayı Bucky'nin yapmadığını biliyor, hatta Tony bütün Winter Soldier olayını, beyninin yıkandığı ve bilerek yapmadığının da farkında. Sebastian Stan'in Marvel ile daha 6 filmlik kontratı var, eğer Infinity War'dan sonra biri Captain America olacaksa o kişi Bucky Barnes'dır.


Sam Wilson

Sam ikinci filmde ve bu filmde olduğu gibi Steve Rogers'ın yanında olmaya devam edecektir. Fakat Civil War'da Sam'in, Steve Rogers'ın her şeye rağmen Bucky'nin peşinden gitmesi konusunda ciddi endişeleri var gibiydi... The Winter Soldier'da gördüğümüz bağlılık bu filmde sanki sallanıyordu. Sam Wilson, Captain America için adaylardan birisi, ben Civil War'da özellikle Falcon'ın gelişimini ve yaptıklarını hayranlıkla izledim. Daha çok Sam Wilson MCU'ya kalite katacaktır.


Wanda Maximoff

Wanda'nın durumu hücresinde son gördüğümüzden bu yana pek iç açıcı değil, Age of Ultron'da büyük nefret duyduğu Tony Stark ile arası, önce Vision gözetiminde Avengers üssünde gözetimde, daha sonra Raft hapishanesinde eli kolu bağlı hücreye kapatıldıktan sonra çok daha kötü hâle gelmiş olabilir. Russo kardeşler Scarlet Witch'in Infinity War Part 1'de yer alacağını onaylamıştı, o filmden önce bir Wanda performansı daha izleme ihtimalimiz düşük, Wanda Maximoff şu an ekibin en gizemli üyesi konumunda.


Scott Lang

Scott'ın, Steve Rogers'ın liderlik ettiği Avengers ekibinde kalma ihtimali düşük, solo filminde kızına çok önem verdiğini ve ondan uzak kalmak istemediğini çok net bir şekilde görmüştük. Eh, Wakanda'da bunu yapabilmesi pek mümkün değil. Scott Lang büyük ihtimalle ekipten ayrılıp, Infinity War'da tekrar dahil olacaktır.


Clint Barton

Clint, ekibe kesin olarak veda edecek isim. Civil War'da Steve Rogers'ın ricasıyla emeklilikten dönmüştü. Hawkeye son kez Infinity War Part 1 veya 2'de yer alıp Thanos'un gazabına uğrayan kişilerden biri olabilir.


BONUS: Natasha Romanoff

Natasha, Steve ve Bucky'nin Sibirya'ya gidebilmesi için Black Panther'a karşı durmuştu. Panther da bunu Ross'a söylemişti ve Avengers kadrosundan çıkarılmıştı. Widow şu aralar pek göz önünde takılmıyor olsa gerek, belki de belli mi olur Steve Rogers ona ulaşıp ekibe katılmasını sağlamıştır?

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget