Arrow Sezon 4 - Çizgi Roman Göndermeleri 1-11



Arrow çizgi roman göndermeleri yazılarımızda güncele gelmiş bulunmaktayız. Şu an içinde bulunduğumuz 4. sezonun ilk 11 bölümünü şimdi inceleyeceğiz, kalan 12 bölüm ise sezon finalinin hemen ardından sizlerle olacak.

Arrow'un 1, 2 ve 3. sezonlarındaki çizgi roman göndermelerine aşağıdaki linkten "Arrow" kısmına gelerek keyifle okuyabilirsiniz:

TV İncelemeleri

Öyleyse başlayalım!

S04E01 - Green Arrow



Ivy Town: Oliver ve Felicity'nin tatlı aile hayatı yaşadığı bu şehir, Ray Palmer'ın küçülmeyi öğrenip Atom'a dönüştüğü şehir.

Jordan: Dizide şimdiye kadar daha net bir Green Lantern göndermesi olmamıştı:



Damian Darhk: Çizgi romanlarda küçük çaplı bir karakter olsa da HIVE'in yöneticiliğini yapmıştı. Ama dizideki gibi mistik güçleri yoktu.

Kord Endüstrisi: Dizide en çok gördüğümüz şirketlerden birisi. Ted Kord'un, yani Blue Beetle'ın şirketidir.

Green Arrow: Sonunda asıl isme sahip olduk.

Green Lantern Yemini: Flashback sahnelerinde gördüğümüz şu sahne:


Tam göremeyenler için tabela şu:

O başlangıç kısmı, doğrudan Alfred Bester'in yazmış olduğu Green Lantern yemininden alınma:

In brightest day, in blackest night
No evil shall escape my sight
Let those who worship evil's might
Beware my power, Green Lantern's light!

S04E02 - The Candidate


Curtis Holt: Her ne kadar çizgi romanlarda Mr. Terrific karakterinin gerçek adı Michael Holt olsa da bu kişinin Curtis olacağına dair büyük ihtimaller var. Michael Holt karısının ölümünden sonra intiharın eşiğindeyken Spectre tarafından kurtarılmış ve teknolojiye karşı görünmez olma özelliği verilen, dünyanın en zeki adamlarından birisidir.

Anarky: Çizgi romanlardaki tipiyle neredeyse alakasız olsa da ismini kullanarak tam bir parodiye dönüşmüş. Orijinalde bir Batman düşmanıdır.

Oliver'ın başkanlığa yürümesi: Çizgi romanlarda Oliver Queen, Star City'nin başkanlığını yapmıştır. Infinite Crisis sonrası seçilen Ollie'nin o günlerini Crawling Through the Wreckage hikayesinden okuyabilirsiniz.

Reiter: Bu sezonki flashback sahnelerinde kötü adamımız Reiter. Reiter, çizgi romanlarda All-Star Squadron ekibinin düşmanı Baron Blitzkrieg isimli bir Nazi'nin ismi. 

S04E03 - Restoration


T- Küreleri: Bölümde Curtis'in yanında gördüğümüz o küreler, çizgi romanlarda Mister Terrific'in yardımcılarından. 3 tanedirler ve kendi kafalarına göre hareket ederler.

Double Down: Bölümümüzün kötüsü, vücudundan iskambil kartı fırlatan bu arkadaştı. Çizgi romanlarda dandik bir Flash kötüsü. Güçlerini, kaybettiği bir poker oyunundaki lanetli bir kart destesinden alıyordu.

S04E04 - Beyond Redemption



Neal Adams: Curtis, Green Arrow'un gerçek kimliğinin bu olup olmadığını soruyor. 3 sezondur söylüyorduk, Neal Adams efsane Green Lantern/Green Arrow serisinin yaratıcılarındandır.

Papp Stadyumu: Oliver'ın bahsettiği stadyumun adı, çizgi romanlarda Arrow mağarasını ilk ortaya atan adamdan, George Papp'tan geliyor.

Lady Cop: Bölümdeki kanunsuz polislerin başındaki kadın, çizgi romanlarda Lady Cop olarak geçen Lisa Warner'dır. Kendisi süper kahraman avlayan bir ekibin üyesidir.

S04E05 - Haunted



Constantine!: John Constantine bölümümüzün konuk oyuncusuydu, daha ötesini söylemeye gerek yok.

Tavuskuşu tüyü: Constantine'in sırtını kaşımak için istediği tüy, iptal edilen dizisinin kanalı NBC'nin logosuna bir taş atma.

Fair Play: Curtis'in spor çıkışı giydiği cekette bu yazıyordu. Mr. Terrific de üzerinde "Fair Play" yazan bir ceket giymekte. Ayrıca spor çıkışı gördüğümüz Curtis, Mr. Terrific'in atletik geçmişini doğruluyor.

Baron Reiter: Reiter'ın tam adını öğrendik. İlk bölümde dediğimiz gibi, Baron Blitzkrieg'in dizi versiyonu kendisi.

United: Oliver'ın kampanyasının sloganı bu. Green Arrow, Justice League United ekibinin uzun süreli bir üyesiydi.

S04E06 - Lost Souls



Sword of the Atom: Ray Palmer, bu macerada kendi iradesi dışında küçülüyordu ve yeniden büyüyebilmek için arkadaşlarının yardımına ihtiyaç duyuyordu. Bölümdeki hikaye biraz buna göndermeydi. Ayrıca Brandon Routh, günün birinde Sword of Atom hikayesini canlandırmak istediğini söylemişti. (Bu arada çizgi roman dizilerinde oynayan oyuncuların, çizgi romanları tanıtmaları muazzam bir şey değil mi?)

Kord Endüstrisi: Ted Kord'un şirketinin logosunu gördük bu bölümde.

Spartan: Diggle'ın yeni kod adı. WildC.A.T.S. grubunda bir Spartan vardı ama Diggle ile bir benzerlikleri yok. Yine de bir alakası olabilir.

Taiana: Oliver'ın geçmişte Reiter'ın adamlarıyla çalıştığı dönemde tarladaki işçilerden, daha sonra da ön plana çıkacak olan Taiana çizgi romanlarda Green Arrow: Year One serisinde de benzer bir görevdeydi. China White'ın uyuşturucu tarlalarında çalışan bir işçiydi.

S04E07 - Brotherhood



Wolfman Biologics: Arrow ekibinin daldığı firmanın adı buydu. Marv Wolfman, 80lerin en büyük çizgi roman yazarlarından birisidir. Kendisini Crisis on Infinite Earths hikayesiyle tanıyoruz. Ayrıca kendisi HIVE'ın yaratıcılarından birisidir.

News52: Oliver konuşma yaparken önündeki mikrofonlardan bir tanesi buydu. Evet, DC Comics'in 52'lerine yaptığı göndermeleri hiç özlememişiz.

S04E08 - Legends of Yesterday


İlahi Taşlar: Vandal Savage'ın, güçlerini gökten yağan meteorlar sonrasında kazandığı söyleniyor. Yanlış değil, çizgi romanlarda da Vandal Savage bu şekilde ölümsüz oluyordu. Aynı meteorlar, yan kabilesinden birisini de etkiliyordu, etkilenen adam her ölümünde reenkarnasyon geçirip yeniden doğuyordu. O adamın adı Immortal Man'di. (Albert Einstein'dı diyeceğim sandınız değil mi?)

Hath-Set: Her ne kadar Vandal Savage'ın eski adının Hath-Seth olduğunu öğrensek de, çizgi romanlarda ikisi de birbirinden farklı karakterler. Ancak Hath-Seth, dizideki gibi Hawkman ve Hawkgirl'ün düşmanı ve onlar öldükçe onların gücünü alıp yaşıyor. Tıpkı dizideki gibi.

Age of Ultron: Thea'nın dediği "Bütün kahramanlar bir çiftlik evine gidiyor, ben nerede görmüştüm bunu?" sözü doğrudan Age of Ultron'da yine bir okçu olan Hawkeye'ın çiftlik evine gidilmesine gönderme.

Jurgens Industrial: Bölümdeki mekanlardan birisinin adı. Dan Jurgens'in Green Arrow çizmişliği vardır.

Nth Metali: Cisco'nun bahsettiği bu metal, çizgi romanlarda Hawkgirl ve Hawkman'in giydikleri zırhtadır ve dayanıklılık, güç, her şeyi bu sağlar. Belki de ilerleyen zamanlarda o meteorların, Thanagar gezegeninden düştüğünü öğrenebiliriz.

S04E09 - Dark Waters


News52: Bölümdeki tek çizgi roman göndermesi, zaten gördüğümüz News52 kanalının mikrofonuydu.

Arrow yazarları son 2 sezondur çizgi roman göndermesi dağıtmayı oldukça bıraktılar, farkında mısınız?

S04E10 - Blood Debts



Anarky: Arrow, Batman sayfalarını kendisine uyarlamaktan vazgeçmiyor. Resmen Anarky karakteri diziye geçti tamamen. İşte son dönemde Anarky'nin çizgi roman görünüşü şu şekilde:


Bir önceki bölümde Easter egg koymamalarından yakınmışken, bu bölümde yaptığım araştırmalar sonucunda dizinin baş yapımcıları Wendy Mericle'ın verdiği bir röportajda bu konuya değindiğini gördüm. Şöyle diyor:
Bölümlerin içine çizgi roman göndermeleri dağıtmak oldukça güzel ve eğlenceli bir şey ama son bölümlerde ve özellike 10. bölüm gibi bölümlerde, bölümün ağır, trajik ve üzücü havası, bu şekilde şeyler yapmamız için uygun olmuyor.
Meh. En azından artık neden daha az gönderme yakaladığımızı biliyoruz.

S04E11 - A.W.O.L.


Oracle: Oliver, Felicity'e isim düşünürken "Oracle düşünüyorum ama o alındı" diyor. Barbara Gordon'a bir gönderme, orası kesin ama gerçekten de bu evrende de bir Oracle var mı? Ayrıca, Overwatch askeri terminolojide sahayı kollayan, takımın gidiş yönünü izleyen küçük bir birimmiş.

Shadowspire: Reiter'ın, bu organizasyon için çalıştığını öğrendik. Shadowspire çizgi romanlarda Baron Blietzkrieg (Yani Reiter) tarafından yönetilen ve genelde Deathstroke ile çarpışan bozuk bir örgüt.

Teğmen Joyner: Shadowspire'ı yaratan Tom Joyner'a bir gönderme.

Genç Felicity: Genç Felicity'nin, Sandman'in Death'ine benzediğini daha önce söylemiştik.


Sezonun ilk yarısına ait bütün çizgi roman göndermeleri bunlar! Sezonun geri kalanını ise sezon finalinin hemen ardından yayınlayacağız, takipte kalın!

Ve diğer çizgi roman göndermeleri yazılarımıza ulaşmak için buraya tıklayın.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget