Şimdi, bir fragman ve bir TVspot’un ardından üçüncü videoyu da (aslında 2 numaralı fragman oluyor kendisi) gördük. Diğerlerine göre daha fazla detay ve görsele yer veren bu fragman tüm hayranları coşturdu. Özellikle de son 10 saniyesinde…
Demir Adam 3 filmi birçok sürprizin yanında sayısız zırh güncellemesi ile birlikte geliyor. (Gerçi Win7 kullanıcıları güncelleme lafını duymaktan korkar oldu ama..!) Özellikle de Tony’nin Mark VIII’den (8) Mark XLII’e geçmesi (42 abicim, 42…) filmin en büyük devrimlerinden oldu. Karakteri birden bire kırk yıl öteye attılar. Tony Stark yeni filmde karşımıza Extremis teknolojisi ile çıkacak. Ama hepsi bu mu? Tabi ki hayır, fragmandan olsun, posterden olsun görebileceğiniz gibi Tony Stark büyük bir demir lejyonu ile geliyor. Ki zaten Demir Adam 3 filminin hemen öncesinde geçen iki sayılık Prelude’da Tony bunu direkt olarak söylemişti. (Hmm… Acaba bu konuda size bir sürprizimiz olabilir mi? Belki… )
Şimdi, fragmanda ve posterde boy gösteren zırhlara bir göz atalım ki oyuna ne gibi katkılar sağlayabilecekleri konusunda bilgi sahibi olalım.
1- MARK XLII (Mark-simum zırh..!)
İlk iki Demir ve Avengers filmlerinde Tony 1’den 7’ye kadar gitmişti. E sorarlar adama, nereden çıktı şimdi pat diye 42?! Bunun cevabı da her zaman söylediğimiz ve defalarca tekrar ettiğimiz gibi, Marvel’ın sinema evreninin hiçbir çizgi roman evreni ile alakası yok. Ne ana evrenle ne de Ultimate evreni ile. Marvel sinema filmleri için zincirleme olarak ilerleyen ayrı bir ‘’Sinematik Evren’’ kurgusu yarattı. Yani Marvel filmlerinin tamamının çizgi romandan bağımsız, objektif bir gözle izlenmesi gerekiyor. Bu bağlamda Mark 42 aslında film için Mark 8 sayılır. (Tony’nin Demir Ordusunu nasıl numaralandırdığını da bilmiyoruz gerçi…) Ama çizgi romanlar aracılığı ile bildiğimiz kesin bir şey varsa, o da Extremis zırhının vücuda enjekte edilen nano-virüsler sayesinde zihin ile kontrol edilebildiğidir. Zırhın parçalarının ayrı ayrı havada süzülüp arzu halinde Tony üzerinde bir araya gelerek yekpare olabilme gibi bir yetisi var. Zihin kontrolün, onu giymiyorken bile uzaktan kontrol sağlaması gibi bir artısı da var. Belki de diğer tüm zırhlar da bu mantıkla ortalıkta salınıyordur.
2- DEEP SPACE ARMOR (Uzayın Derinliklerine Yolculuk)
Çizgi roman evreninde Tony ilk uzay zırhını ‘80lerde yapıyordu. Üzerinde bir jet motoru, G kuvvetinden korunmak için bir artı katman ve dünyanın atmosferine girişteki yanmadan korunmak için solar koruyucular olan zırh akla gelebilecek en maksimum astronot donanımından kat be-kat yüksek teknolojiye sahiptir. Büyük haber ise, yeni filmde Tony’nin bu zırhla uzaya yaptığı kısa bir yolculuk olabilirmiş. Bize bu biraz asparagas haber gibi geldiyse de, eğer bu gerçekleşirse bununla birlikte Guardians of the Galaxy’e giriş yapılabilir.
3- HULKBUSTER (SMASH!)
Hulkbuster aslen tek başına bir zırh değildir. Buster esasen orijinal zırhın içerisine girilerek kullanıldığı bir modüldür. Yani zırh üstü zırh. Katmerli. Adının da Hulkbuster olduğuna bakmayın ha, kendisi aslen Tony’nin en büyük düşmanlarından (ve dönemin gerektiği şekilde siyasi hislerle yaratılan) Rus düşman Crimson Dynamo’ya karşı savaşmak için yaratılmıştır. Dynamo bizim Demir Adamımız kadar teknolojik olamasa da ağır silahlara ve cüsseli bir zırha sahip bir Rus kozmonottur. Neyse, uzatmayalım. Daha sonralarda New York’u viran eden Hulk’ı durdurmakta başarılı olunca zırh resmen patlayıp gitmiştir. Bundan iyi reklam mı olur sonuçta?! Zırhın 175 ton kadar ağırlığı kaldırabildiği ve Hulk’ın yumruklarından minimum düzeyde sıyrılabildiği biliniyor. (Yani evet, illa ki kaporta hasar alıyor.) Üstelik içerisindeki ana zırhın güç panellerini olsun, enerji bataryalarını olsun, respulsor’unu olsun besleyebilme gibi bir yetisi de var.
4- HEARTBREAKER (Kalp-kıran!)
Açıkçası Kalp-kıran ile ilgili ortada hiçbir bilgi yok. Daha çok XLVII’nin bir üst modeli olduğu sanılıyor. Tabi ki daha ağır bir donanım ve daha çevik bir duruşla. Yalnız, film ekibindeki ışıkçı gençlerden birinin çekimler daha sürerken Twitter hesabından ağzından kaçırması sonucu yayılan bir dedikodu var. Artık ilgi çekmek için yapılan bir strateji hamlesi mi yoksa gerçekten saf bir çocuğun ağzından laf kaçırması mı gerçeği bilemiyoruz ama; güya Tony, filmin sonlarına doğru bu zırhı kuşanacakmış. Böylelikle hem Mandarin’i alt edip hem de Extremis virüsü ile güçlendirilmiş bir ordu ile savaşabilecekmiş. (Fragmanda Demir Lejyon gelirken ortada duran adamın da bu olması belki de bu yüzdendir?!) Zırh çok şey vaadediyor. Bekleyip göreceğiz.
5- GHOST ARMOR (Sevimli Hayalet Casper)
Hayalet zırh çizgi roman evreninde XXVII kodu ile geçiyor. Alaşımında sıkıştırılmış seramik ya da güçlendirilmiş Kevlar gibi maddeler bulunmakta. Zırh aynen bir hayalet uçak mantığı ile çalışarak kendisini radardan ve süper-insan duyularından gizleyebiliyor. Bununla da kalmayıp işi bir adım daha öteye götürerek ses azaltma teknolojisi kullanıyor ve tam anlamıyla sessiz işliyor. BİTMEDİ! Çevresindeki görüntüyü bire bir kopyalayıp kendi üzerine yansıtarak tam kapasite bir kamuflaj sağlayıp neredeyse görünmez bir hal alabiliyor. BİTMEDİ! Otuz dakika içerisinde ararsanız yanında ikinci bir zırh ve kargo ücretsiz!!! (Tamam tamam, iyi bir espri olmadı…) Aslına bakarsanız ne fragmanda ne de afişlerde kendisini hiç göremedik ama film için üretilen oyuncak serisinde bu zırh da var. E durduk yere mi çıkarmışlar yani? Sanmıyoruz..!
6- STEALTH ARMOR (Casusların şahı!)
İlk casus zırhı 1981 yılında çizgi romanlarda boy göstermiştir. Yapı ve işlevsellik olarak diğer zırhların bir toplaması gibidir. Şöyle ki; Tony uzaya çıkarken Deep Space Amor’u kullanır ancak kolaylıkla ifşa edildiğini fark eder. Bu yüzden de rahatlıkla gizli işler çevirebilmek için Ghost Armor’da kullandığı her şeyi Deep Space ile birleştirir. Yani kendisi, uzayın casus zırhıdır. Zaten üzerinde de aman aman bir silah, bir cephaneliği yoktur. Kendisi bilhassa keşif görevleri içindir. Daha sonra Tony, Magneto ile savaşabilmek için bu zırhı %90 oranında preslenmiş seramik ile yapmayı başarmıştır. Kendisinin filmde olacağı da kesin. Aha gene bir uzay bağlantısı. Guardians of the Galaxy’e bir gidiş var ama..? Hayırlısı…
7- HYDRO ARMOR (Denizler altında 20.000 fersah!)
Avengers filminin başında bir sahne vardı. Hatırlarsınız, Tony su altında yeni gökdelenine enerji verebilmek için bir iki kaynak yapıyor, sonra da denizden çıkıp uçarken gökdeleninin ışıklanmasını izliyordu. Yani evet, her zamanki zırhı deniz altında kısa süreli faaliyet gösterebiliyordu. Ama daha derin denizlerde, okyanuslarda, suyun daha karınlık noktalarında bulunması gerektiği zamanlar için böyle bir zırh şart. Filmde bu zırhın kullanım şekli için de düşünülen, (ya da yine dedikodu) Tony, Malibu’daki evi Mandarin tarafından yıkıldıktan sonra (aga o ev yıkılır mı yaa…) deniz altında kanıt toplayabilmek için bu zırhı kullanacağıymış. Zırhın genel görünümü ve özellikleri ileri seviye bir dalgıç giysisini andırıyor. Çizgi roman versiyonu ise biraz daha farklıydı. Başında bir fanus vardı örneğin. Ya da bir yılan balığı gibi elektrik atmasını sağlayan, bir mürekkep balığı gibi zehir salgılamasını sağlayan daha su altına özgü silahları vardı.
8- GODKILLER ARMOR (İlah-biçer!)
Godkiller Tony’nin uzay zırhlarından bir diğeri. Kendisi Deep Space kadar ileri teknoloji değildir. Çünkü uzayda sadece hayatta kalmak için tasarlanmıştır. Öncelikli amacı savaşmaktır. Bir nevi Marvel’ın yıldız savaşlarına giriş zırhı. Yeri gelmişken, IronMan - Godkiller çizgi roman serisi de şu an Marvel NOW! Kapsamında çıkmakta olan 3 sayılık bir seri. Bu arada, zırh sayesinde uzaylı hatunların peşinden koşan Tony’nin kullandığı Godkiller’ın yapay zekaya sahip iç sesi de Jarvis değil, Pepper’dır!
Eeee, bu daha çok filme yönelik bir dosya oldu. Aslında Tony’nin bundan çok çok fazla adete sahip geniş bir koleksiyonu var. Hepsi olmasa da yine bir kısmı aşağıdaki resimde görebilirsiniz:
Şaka şaka. Yukarıda görmüş olduğunuz resim ilk filmden beri görülen zırhlar için yapılmış bir parodidir. Neyse efendim, şimdi karşınızda diğer bir takım zırhlar:
Yorum Gönder