DC'nin Acilen Çıkartması Gereken 10 Animasyon Film

Daha önce Marvel'in Acilen Çıkartması Gereken 7 Animasyon Listesi (buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz) yapmıştık. Şimdi de sıra DC'de. DC her ne kadar bol bol animasyon çıkararak bizi sevindirse de o animasyonlarda çok büyük bir eksiklik var bana kalırsa. Çeşitlilik... DC'nin çıkardığı animasyonlardan Batman, Justice League ve Superman etiketli olanları çıkartırsanız geriye sadece 3 animasyon kalıyor. (Wonder Woman, Green Lanten:First Flight, Green Lantern:Emerald Knights)


Peki koskoca DC evreni bu üç karakterden mi oluşma? Tabii ki hayır. DC'nin bu konuda çeşitliliğe yönelmemesinin temel nedeni bana kalırsa diğer isimlerin Batman ve Justice League kadar satmaması. Superman ismi de istenilen kadar satmayınca onun da animasyon filmleri durdu. Wonder Woman ve Green Lantern denemeleri de istenilen rakam ulaşmadı ve devamı gelmedi. Ancak DC geçtiğimiz bir iki yılda bu konuda ufak adımlar atmakta. Batman ve Justice League adı altında filmler çıkarmakta. Mesele Flashpoint Paradox her ne kadar Justice League etiketi taşısa da bir Flash animasyonudur. Assault on Arkham, Batman etiketi taşıyan bir Suicide Squad animasyonuydu. Ve bunun gibi pek çok örnek daha var. Bu filmler her ne kadar çeşitliliğe katkı sağlasa da, DC'nin bu konuda bu kadar korkak davranmasını gereksiz buluyorum ben. O yüzden DC'yi biraz cesaretini toplayıp acilen aşağıda bahsettiğimiz animasyon filmlerini yapmaya davet ediyorum.

Superman: Red Son

Yukarıda çeşitlilikten bahsedip listeye Superman ile girmemin garip olduğunu pek ala ben de farkındayım.  Red Son hem yapılması farz olan bir animasyon olmasının dışında listede aynı zamanda tüm Elseworld hikayelerini temsilen bulunuyor. DC'nin de Marvel'ın da elinde muhteşem çoklu evren hikayeleri var lakin bunu kullanmıyorlar. Hangimiz bir 52,  Kingdom Come(Listeye alıp çıkardım hala eklemek için içim içimi yiyor), Justice League: The Nail görmek istemeyiz ki... Red Son'a dönecek olursak, Krypton'dan gelen kapsül Amerika'ya değil de Sovyetler Birliği'ne düşseydi, Superman Amerikan değerlerini değil de Sovyet Rusya'nın değerlerini temsil etseydi ne olurdudan yola çıkan bu eser, "Ben Superman okumam ya!" diyenlerin bile gönlünü fethetmesiyle bilinir. Ortada çok güzel bir eser var uyarlanmaması için de hiç bir neden yok. Ayrıca DC'nin onca Superman animasyonu çıkarıp Red Son gibi muhteşem bir eseri çıkarmamasını da sadece yadırgıyorum.

Doctor Fate

Doctor Fate, DC evreninin belki de en gizemli ve en havalı karakterlerinden biridir. İşi gereği de sürekli Doctor Strange ile kıyaslanır. Doctor Strange zaten filmiyle potansiyelini ortaya koydu. Benzer bir potansiyel de Doctor Fate'te var. Gerek melankolik havası gerek büyü yeteneği ile Doctor Fate'ten ciddi bir atmosferde geçen, yer yer melankolik ve bol kanlı bir animasyon çıkabilir. Tabii hedef kitlenin yaşını düşünürsek belki etkisi biraz azaltılabilir bu dediklerimin ama yaş kitlesi olarak bence bu animasyonda çocukları hedeflemeseler daha güzel olur. Demek istediğim şu Doctor Fate, muhteşem düşmanları ve benzersiz mistik atmosferiyle animasyon olmak için biçilmiş kaftan. Az tanınıyor olabilir ama zaten bu animasyon bir yandan karakterinde tanınmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca DC buradan aldığı gazla diğer JSA karakterlerine de yönelebilir. Bknz:Hawkman, The Atom...




Shazam

Shazam bana kalırsa DC'nin potansiyelini değerlendiremediği karakterlerden biri. Captain Marvel adı altında Fawcett Comics'te yayınlanırken, dönemin en çok satan çizgi romanlarından biriydi. Ancak DC döneminde kendine doğru düzgün bir seri bile verilmedi. En az kendisi kadar ünlenen Black Adam gibi bir düşmanı varken ve karakterin kullanıldığı her yerde dikkat çekmesine(en azından benim dikkatimi çekiyor) rağmen bir serisi bile olmamasını hiç anlamlandıramamışımdır. DC film evreninde Shazam filmini bu kadar erken duyurması ve bir de üstüne Black Adam solo filmi duyurması beni bu yüzden bu kadar şaşırtmıştı. Gerçi o filmlerin akıbeti de henüz net değil ama olsun.

Belki Shazam kimsenin favori kahramanı değildir ama Shazam'ı sevmeyen kişi de pek yoktur. Bence DC hem karaktere güzel bir animasyon çıkartıp hem de artık düzenli bir şekilde seri verirler. Adamın filmini çıkartmayı planlıyorsunuz, hala düzenli bir seri vermemek nedir?

Aquaman: Taht Oyunları

DC'nin dışlanan çocuğu da diyebiliriz ona. Yıllar boyunca güçleriyle dalga geçildi. Şamar oğlanına çevirdiler. Yeri geldi deniz canlılarıyla iletişimi kıskanıldı, yeri geldi Atlantis'i çekemediler Aquaman'i dışladılar ama o yılmadı çalıştı ve karizmasını geri topladı. New 52'den sonra bir daha Aquaman ile dalga geçen olmadı. Geoff Johns karakterin davranışlarını kostümünü güçlerini olması gereken düzeye getirdi. Hazır film ile birlikte karizması ikiye üçe çıkmışken New 52'deki versiyonu kullanılıp bir de güzel Aquaman hikayesi seçilebilir. Aquaman'in de Throne of Atlantis adında bir animasyonu var ama kendi ismini taşımıyor. Pekala kendi ismini taşıyan bir animasyona da sahip olabilir. Şahsen ben Aquaman'in Black Manta'yla olan mücadelesini sürekli sallantıda olan Atlantis'teki tahtını ve tabii ki Atlantis'i izlemekten sıkılacağımı sanmıyorum. Yedi denizlerin kralı... Bir saniye! Yedi deniz, yedi krallık, taht mücadelesi, yoksa...


Costantine

Doctor Fate maddesinde de bahsettiğimiz gibi, büyü teması kullanılması çok cazip bir tema. DC'nin elinde bu şekildeki mistik karakterlerden biri de, hatta en bilineni Costantine'dir. Mistik öğeleri dedektif hikayesi kıvamında işlerken, oradan oraya uçup kaçmaması nedeniyle hem daha insancıl hem de daha ilginç hale gelen Costantine oldukça sağlam hikayelere sahip. Vertigo etiketi taşıyan Hellblazer serisinde oldukça sağlam hikayelere sahipti. Bunlardan birisini alıp Justice League Dark'ın aksine DC evreninden çok azıcık daha uzak bir animasyon yaparsanız muazzam olur. Demek istediğim, tutup da Costantine animasyonuna Superman, Batman falan koymayın bi zahmet.

Sandman

Evet yalnış duymadınız Sandman. Hatta sadece Sandman de değil Vertigo etiketine sahip daha niceleri. DC'nin alt firması Vertigo pek çok kez DC'ye taş çıkaracak çizgi romanlar çıkardı. Watchmen, V for Vendetta, Sandman, Fables, Y:The Last Man ve daha niceleri... Ancak DC animasyon konusunda bu serileri kullanmaya bugüne dek pek yanaşmadı. Zaten Batman ve Justice League dışındaki karakterleri kullanmaya bile girişmezken bir anda Sandman animasyonu çıkartması hayal olurdu. Filmi pek çok kez gündeme geldi ama olmadı. Bari animasyonla izleyelim şu seriyi. Animasyonu olması filmi olmayacağı anlamına gelmiyor. Bari ortaya şöyle enfes bir Sandman animasyonu atın da gözümüz gönlümüz açılsın.  Hatta yazar Neil Gaiman'a güvenerek filmi çıkmasa bile animasyon serisi olarak izlemek isteyeceğimi belirteyim.

Blue Beetle/Booster Gold

DC'nin Superman/Batman etiketi taşıyan iki animasyonu var. İki karakteri bir arada kullanıp animasyon yapmaya daha önce de giriştiler. Neden şimdi bir daha yapmasınlar ki? Mesela Black Canary&Green Arrow çok güzel gidebilirdi bu konuda aynı şekilde Flash/Green Lantern, Hawkman/Hawkgirl ve tabii ki de Blue Beetle/Booster Gold. Çizgi romanların pek ciddiye alınmayan ikilisi. Bol aksiyonlu bol komedili güzel bir hikaye pekala işlenebilir bu karakterler hakkında. Ki bence ciddiye alınmamaları da üstünde durulması gereken bir mesele. Bunun büyük sonuçları olduğunu Countdown to Infınıte Crisis ile öğrendik. Şahsen ben bu ikilinin boyundan büyük işlere kalkışıp işin içinden çıkmaya çalışmasını zevkle izlerdim.

Wonder Woman

Üstte birbirinden bağımsız yedi animasyon yazdık. Hepsi bence çıkması gereken animasyonlar ama DC'nin hali hazırda var olan animasyon evrenine hepsini birden sokmaya çalışırsan işler karışır. Bu yüzden aşağıya yazdığımız üç animasyonu DC'nin animasyon evrenine dahil olması için yazdık.

DC'nin en öne çıkan üç karekterinden biri. Sembol karakterlerden biri hatta. Ama kendisiyle ismi geçen diğer kudretli kahramanların onlarca animasyonu varken Amazonların Prensesi tek bir tanesiyle yetindi. Böyle bize Wonder Woman'ın kim olduğunu hatırlatacak, tercihen mitoloji yüklü bir animasyon mükemmel olmaz mıydı? Mesela Azzerello'nun Wonder Woman hikayeleri bu iş için biçilmiş kaftan. Gerçekten çok hoş hikayeler. Ya da Gail Simone'un Wonder Woman için yazdığı hikayeleri de gayet güzel. Wonder Woman'ın da kullanılabilecek ve kullanılması gereken pek çok hikayesi var. Kullanılmakta geç bile kalındı. Zira Wonder Woman'ın hikayelerinin de diğerlerinden aşağı kalır yanı yok. Neden evren dahilinde bir kaç hikayesi daha anlatılmasın.

Flash: Wonderland

Evet elimizde hiç Flash etiketi taşıyan bir DC animasyonu yok. Flashpoint her ne kadar tam anlamıyla Flash animasyonu olsa da Justice League adı altında çıktı. Halbuki Flash belki de, Batman ve Superman'den sonra üstüne ilgiyi en çok toplayan karakterdir. Bir Flash animasyonu olması gerektiği kesin. Peki neden Wonderland? Aslında bakarsak ilk başta listeye Return of Barry Allen'ı yazmıştım ancak o seri kesinlikle ilk çıkan Flash animasyonu olamaz. İlk hikaye için çok komplike bir kere. Onun yerine Geoff Johns'un ilk Flash hikayesi olan Wonderland oldukça hoş gider. Bu hikayede Flash(yani Wally) Mirror Master'ın ayna dünyalarından birinde mahsur kalmıştır üstelik süper hızını da bu evrende kaybetmiştir ve gözünü Iron Heights'ta açar. Tabii bir de ana karakterimiz Wally West olacağından izleyiciye Barry ile Wally'nin arasındaki ilişkiyi ve Wally'nin kostümü giyme sürecini vs. anlatmak için Mark Waid'in Born to Run hikayesinden yararlanılır hikayeye yedirilirse ortaya muazzam bir animasyon çıkabilir. Born to Run hem Wally'nin güçlerini nasıl kazandığını, Kid Flash nasıl olduğunu ve tabii ki Barry ile Wally'nin dostluğunu anlatıyor. Üstelik hikayede Mirror Master ile Flash'ın ilk karşılaşması da var güzel bir şekilde yedirilir bu hikayeye. Bak DC'cim, yaz bunları!

Green Lantern: Sinestro

Green Lantern en çok animasyonu çıkan karakterlerden biri. First Flight ve Emerald Knight olmak 
üzere iki animasyonu çıktı. Ancak kendisinin en ikonik anları hiç yansıtılmadı. Coast City'nin yok oluşu, Green Lantern'ın çıldırışı, bazı fenerleri öldürmesi, daha sonrasında da korkuya yenilmesi ve bedenini Parallax'a teslim etmesi bence Green Lantern tarihindeki en önemli olaylar silsilesidir. Ancak tüm bunları tek filme sığdırmak mümkün değil dahası devamlılık bu konuda sıkıntı yaratır. Ancak onun yerine başka bir ikonik olayı işleyebilirler, mesela Sinestro'nun ihaneti. Şahsen ben Green Lantern animasyonlarını izlerken ikisini de yeşiller içinde gördükçe rahatsız oluyorum. Bu Batman'i Joker ile yanyana suç çözerken ya da Spider-Man'i Green Goblin'le oturup bir şeyler içerken görmek gibi bir şey. Sinestro'nun sarıya geçişi biran önce işlenmeli bana kalırsa. 
,

Bonus:Red Robin

Şimdi ortada tonlarca Batman animasyonu var. Ama kaçında gerçekten yan karakterlere odaklanılıyor. Kaçında hikayeyi Batman'in gözünden dinlemektense Robin'in ya da Batgirl'ün ağzından dinleyebiliyoruz.  Madem DC illa bir Batman animasyonu çıkarmak istiyor buyursun yan karakterlere odaklansın. Neden Red Robin dersek? Batgirl'ün yolda gelen bir filmi var, Batwoman odaklı 2003 yılında çıkan bir animasyon var. Dick Grayson zaten her animasyonda var. Jason Todd Under the Hood'da, Damian Wayne de Son of Batman'de anlatıldı. Ama Tim Drake bu tür animasyonlarda hiç öne çıkamadı. Bu animasyonda, Tim Drake'in Bruce ile yarışacak dedektiflik zekasını görelim, Şeytan'ın ta kendisine diz çöktüren çocuğu görelim. Şahsen tamamen Robin'in bakış açısından çıkacak film hele de Red Robin serisinde olduğu gibi bir konuyu işlerse sanıyorum ki pek çoğumuzun hoşuna gider.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget