Daredevil Sezon 1 - Çizgi Roman Göndermeleri



Netflix'in mükemmel dizilerinden Daredevil'ın 2. sezonu geçtiğimiz haftalarda çıktı. Hemen izleyip bütün çizgi roman göndermelerini sizinle paylaşmıştık. İlk sezon da yetim kalmasın diyerek 1. sezona ait bütün çizgi roman göndermelerini çıkarmaya, bir nebze olsun size nostalji yaşatmaya niyetlendik.

Ancak 2. sezon, Jessica Jones, Arrow, The Flash göndermelerine ulaşmak isterseniz, şu linkin götürdüğü yere gidin:

TV İncelemeleri


S01E01 - Into the Ring



Matt'in kör olduğu yaş: Matt dizinin ilk bölümünün başında kazaya uğruyor. Dizide 9 yaşında olduğunu öğreniyoruz. Çizgi romanlarda 15lerindeydi.

Variller: Bölümün başında küçük Matt'i kör eden varilin numarası 0464'tü. Daredevil ilk defa 1964'ün Nisan ayında ortaya çıkmıştı.

Peder Lanthom: Matt'in konuştuğu peder, çizgi romanlarda Runaways serisinde gözükmüştü.


Turk Barrett: Limanlardaki konteynırlarda yapılan dövüşte gördüğümüz, operasyonun başındaki Turk, çizgi romanlarda da ufak çaplı bir suçlu. Daha sonraları Stilt Man kostümünü de çalıp Daredevil'a meydan okumaya kalkmıştı.

Siyah kostüm: Frank Miller'ın, efsane Daredevil köken hikayesi The Man Without Fear'da, Matt kırmızı ve hatta sarı kostümünden önce siyah bir kostüm giyiyordu.


Wesley: Kingpin'in yardımcısı Wesley, Frank Miller'ın Born Again serisinde tanıştığımız, çizgi romanlarda da aynı göreviyle yer alan bir karakter.

Leland Owsley: Bölümün sonunda çatıdaki adamların arasında bulunan ihtiyar, çizgi romanlarda bir finansçıyken, kötü adamlığa soyulan The Owl'un kendisi. Dizide The Owl, oğlu bile olabilir.

Mr. Rigoletto: Yine çatıda Wesley'nin bahsini ettiği bu adam, Wilson Fisk'ten önce Hell's Kitchen'ın Kingpin'i olarak bilinen adamdı. Daha sonra emekli olup taşınınca Fisk başa geçti.

S01E02 - Cut Man


Claire Temple: Öncelikle şu ana kadar yayılmış yanlış anlaşılmayı bir düzeltelim. Çizgi romanlarda Claire Temple NIGHT NURSE DEĞİLDİR. Kendisi sadece Doktor Claire Temple'dır. Night Nurse ismi ile gezen kişi ise Linda Carter'dır. Yine de Claire, tıpkı Night Nurse gibi süper kahramanları iyileştirmeye niyetli.

Mike: Claire, Matt'e sürekli Mike diyor. Çizgi romanlarda Daredevil'ın oldukça tuhaf bir zamanında Matt, insanlara Daredevil olmadığını kanıtlamak için Mike isminde bir ikiz kardeşi varmış gibi Mike gibi davranıyordu.


Josie's: Foggy ve Karen'ın içki içmeye gittikleri ucuz mekan 70lerden beri Daredevil çizgi romanlarında Hell's Kitchen'daki yerini korumuş bir mekan.

Roscoe Sweeney: Fogwell's Gym'deki adam, çizgi romanlarda boks maçlarında hile hurdayı düzenlediği için kendisine "The Fixer" denmiş bir adam. En önemli işlerinden birisi de tabii ki Battlin' Jack Murdock'ın maçına müdahale etmesiydi.

S01E03 - Rabbit in a Snowstorm


Ben Urich: Bu bölümde Marvel evreninin en önemli, kahraman olmayan, sıradan birisi olan, en büyük gazetecisi ile tanıştık. Kendisi Daredevil'la oldukça yakın olan bir gazeteci olmasının yanı sıra, Peter Parker'la da muhabbeti büyüktür. Zira, Urich çizgi romanlarda dizi için uydurulmuş The New York Bulletin'de değil, The Daily Bugle'da çalışıyordu!

S01E04 - In the Blood


Vanessa Mariana: Sanat galerisinin küratörü olan bu hanımefendi, çizgi romanlarda zamanla Wilson Fisk'in hanımı olup Vanessa Fisk ismini üstlenir. Kendisinin kaçırıldığı ve Kingpin'in ortalığı cehenneme çevirdiği bir macera okumak istiyorsanız Daredevil: War and Love cildine bir göz atın.

Mr. Potter: Kingpin, rusu mahvettikten sonra Wesley'e, Bay Potter'ı arayıp yeni bir takım hazırlamasını söylemesini istiyordu. Mr. Potter, çizgi romanlarda Gladiator ismini alıp Daredevil'la mücadele eden Melvin Potter'dan başkası değil.

S01E05 - World on Fire


Karen'ın geçmişi: Karen bu bölümde akıcı bir şekilde İspanyolca konuşuyordu ve kimseye geçmişiyle ilgili bir şey söylememişti. Frank Miller'ın yazdığı Born Again serisinde Karen Page'in geçmişte Meksika'da uyuşturucu ve pornografiye bulaştığını öğrenmiştik. Sonucunu da Kevin Smith'in yazdığı The Guardian Devil hikayesinde gördük.

Wilson'un giyim tarzı: Vanessa, yemekte Wilson'a beyaz takım elbise ve şalın kendisini etkilediğini söylüyordu. Çizgi romanlarda Wilson Fisk'in giyim tarzı doğrudan bu şekilde.

S01E06 - Condemned


Keskin nişancı: Dedektif Blake'i çatıdan vuran, Wilson Fisk'in keskin nişancısı, büyük ihtimalle Bullseye olabilir. Bullseye, çizgi romanlarda attığı her şeyi vurmakla bilinen bir karakter ve Daredevil'ın en büyük düşmanlarından birisi. Kendisinin Karen Page ve Elektra Nachios ile üzücü geçmişleri var. Peki, neden Bullseye? Nişancının çantasında Bullseye'ın tanımlayıcı nesnelerinden iskambil kartlarından birisi var:



S01E07 - Stick


Stick: Yaşlı ve sert ihtiyar, çizgi romanlarda da Matt'i eğiten Stick'in direk uyarlanmış hali. Ayrıca dizideki Stick'in tam bir pislik olduğunu düşünüyorsanız, çizgi romanlardaki versiyonuna ne yorum getirirsiniz duymak isterdim.


Stone: Bölümün sonunda Stick'in karanlıklarda konuştuğu ve bizim sadece sırtını gördüğümüz kişi, çizgi romanlarda Stick'in organizasyonu Chaste'in bir üyesi. Alttaki sahne ise Frank Miller'ın The Man Without Fear çizgi romanından Stick ve Stone'un konuşma sahnesi.


S01E08 - Shadows in the Glass


Melvin Potter: Çizgi romanlarda Gladiator olarak karşımıza çıkıp Daredevil'ı uğraştıran kişinin ta kendisi.

Don Rigoletto: Wilson'un babası, Rigoletto'nun korumalarındanmış. Çizgi romanlarda Rigoletto, Wilson'dan önceki Kingpin'di. Dizide zamansal olarak bağlanmışlar.

S01E09 - Speak of the Devil


Nobu: Bölüm boyunca Matt ile dövüşen Hand ninjası çizgi romanlardaki ölümcül ninjalardan Krigi'ye gönderme olabilir.

Eroin Paketlerindeki soru işareti: Iron Fist'in düşmanlarından Steel Serpent'in sembolüdür.

S01E10 - Nelson v. Murdock


Yunan Kız: Foggy, üniversitedeyken Matt'le beraber olan yunan kıza ne olduğunu soruyor. Tabii ki bir Elektra göndermesi.

Senatör Randolph Cherry: Bağış gecesi sırasında Wilson'un tanıştığı bu adam, çizgi romanlarda yine Frank Miller'ın Born Again serisinde çıkmış bir karakter. Tam olarak Kingpin'in kuklasıdır.

Van Lunt: Leland Owsley, Van Lunt isminde astroloji meraklısı birisinden bahsediyor. Çizgi romanlarda Taurus isimli kötü adamın gerçek ismi bu.

Foggy'nin Daredevil'ı öğrenmesi: Daredevil #347 ile hemen hemen aynı şekilde öğrendi Foggy ve benzer tepkiler verdi. Tek farkı, dizide ninja tarafından mahvedilen Matt, o sayıda zil zurna sarhoştu.

S01E11 - The Path of the Righteous


Betsy: Melvin Potter'dan yukarıda bolca bahsettik, asıl mevzuları da 2. sezon göndermelerinde masaya yatırdık. Melvin'in korumaya çalıştığı Betsy, çizgi romanlarda Melvin Potter'ın suçluluk günlerinden arta kalan sorunlarını çözmesine yardımcı olan görevli bir kadın.

S01E12 - The Ones We Leave Behind



Madame Gao: Dünyadaki bütün dilleri konuşabildiğini söyleyen Gao, muhtemelen, Ed Brubaker ve Matt Fraction'un The Immortal Iron Fist serilerinde yarattıkları, eroin paketlerinde logosu olan Steel Serpent'in önemli müttefiklerinden olan ve Iron Fist'in mistik şehri K'un Lun'la sıkı bağları bulunan Crane Mother.

S01E13 - Daredevil


Stilt Man: Matt, Daredevil kostümünü almak için Melvin Potter'ın atölyesine gittiğinde, daha önce de bahsettiğimiz Stilt Man'in kostümünün bacaklarını görüyoruz.



Böylelikle 1. sezondaki önemli göndermelerin sonuna gelmiş olduk. 2. sezonda daha da detaya indiğimiz göndermelere buradan ulaşabilirsiniz.

Daredevil artık yeni favori kahramanınız mı? Öyleyse en az dizisi kadar güzel çizgi romanlarını okumak için şu rehbere tıklayabilirsiniz:

Daredevil Okuma Rehberi

Kaçırdığımız önemli göndermeleri ise hem Twitter hesabımızdan, hem Facebook sayfamızdan, hem de burada yorumlardan bize bildirebilirsiniz!

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget