Suicide Squad'dan hangi sahneler silindi?

Diğer şeyler yetmezmiş gibi Suicide Squad'ın başına bir de bu silinmiş sahneler meselesi çıktı. Warner Bros.'ın verdiği kararla silinen sahnelerde özellikle Joker'in fazlasıyla bir kaybı var. Filmi izleyenler arasında sahnelerin kesildiğini bilenler hikayedeki kopuklukları net şekilde anlayabiliyor. Özellikle flashback sahnelerinde büyük sorunlar var. Joker'i canlandıran Jared Leto da söylemleriyle hafiften stüdyoyu protesto ediyor ki çok da haksız değil.Sen gel upuzun saçlarını kes, kaşlarını tamamen aldır, ilk resmi bakış yayınlanmadan önce aylarca toplum içine çıkama ve stüdyo gelsin sahnelerini kessin. Ben Jared Leto'nun ne derlerse yapacak, stüdyoya veya yönetmene karşı ağzını açamayacak bir insan olduğunu düşünmüyorum. Kendisi 30 Seconds to Mars'ın kurucusu ve baş solisti. Adam part time rock yıldızı, part time Oscar ve Altın Küre sahibi bir oyuncu. Sessiz kalacak bir karaktere sahip değil. ''Benim sahnelerimi kestiler!'' diye her yerde çıkıp bağıracak değil tabii ki ama şu ana kadar izlediğim röportajlarında gayet güzel laf da çakıyor, eleştiriyor da. Hatta bir röportajında Joker filmine yetecek kadar sahnesi olduğunu söylüyor. Yani en az bir 90 dakika süresi olduğunu ele alalım, filmde ise 15-20 dakikalık bir ekran süresi var. Joker'in en az 60 dakikası silinmiş.

Bu silinen sahneler listeni ikiye böleceğim. Bir tarafta fragmanlarda, kliplerde ve TV Spot'larda gördüğümüz fakat filmde yer almayanlar olacak, yani resmi olanlar. Bir tarafta da iddialara göre filmden silinen sahneler, resmi olmayanlar. Uyaralım; SPOILER içerir.



Resmi olanlar:



1- Joker, Harley Quinn ve Batman arasındaki kovalamaca sahnesinde Harley Quinn'in Joker'e söylediği ''Umarım sigortan vardır.'' repliği filmde yer almıyor. Joker'in de arabanın tavanına yumruk attığı sahne de çıkartılmış.







2- Harley Quinn'in beyzbol sopasıyla silah taklidi yaptığı sahne de filmde yer almıyor.









3- Harley Quinn'in bar sahnesindeki ''Bu herifi sevdim.'' repliği de yok.






4- Comic-Con'da yayınlanan ilk fragmanda Amanda Waller'ın, ekranda Dr. June Moone varken ''Belki de Superman onların saklandıkları yerlerden çıkmalarını sağlayan şey olmuştur.'' repliği var, bu replik filmde yer almıyor.



5- Suicide Squad'ın sahadaki lideri Rick Flag ile Dr. June Moone'ın yakınlaştığı sahne ve Flag'in Moone'a Suicide Squad üyelerini anlattığı ''Deadshot... bu adam milleti öldürüyor. Bu da bir timsah ve milleti yiyor. Milleti yakıyor. Senin içine bir cadı girdi ve bu da bildiğin deli.'' repliği de filmden çıkartılmış.






6- Joker'in, Belle Reve'de çalışan görevli Griggs'i kaçırıp konuştuğu mutfak sahnesinde söylediği ''Sana oyuncaklarımı göstermek için sabırsızlanıyorum.'' repliği de bulunmuyor.







7- Harleen Quinzel'in daha Harley Quinn olmadan önce Joker'in arabasını önce motosiklet ile kovaladığı, yakalayınca da vurduğu bir sahne var. Evet, çıkartılmış.







8- Fragmanda Joker'in yüzünün bir sebepten ötürü yandığını görüyoruz, filmde böyle bir sahne veya yanmış yüzüne dair bir şey yok. Buna ek olarak el bombası atıp bir elinde tabanca diğer eliyle de bomba attığı kişiye/kişilere ''Görüşürüz!'' dediği bir sahne var. Filmde yer almıyor.




9- Harley Quinn'in yine bar sahnesinde bir barmen gibi herkesten sırasıyla sipariş aldığı sahneyi bilirsiniz. O sahne tamamen filmden çıkartılmış.






10- Fragmanda Killer Croc'ın Katana'ya saldırdığı bir sahne var. Ne sebeple olduğunu anlayamasak da filmde buna yol açan bir konuşma veya sahne olmadığı gibi bu sahne de filmden çıkartılmış.



11- Yine Comic-Con fragmanında El Diablo filmde gördüğümüz boru tarzı hücrede değil, Deadshot ve Captain Boomerang gibi normal bir hücrede tutuluyor. Bir sahnede de aynada kendisine bakarken ateş ile bir şeyler yapıyor. Ayna sahnesi ve normal hücresi filmde yer almıyor.





12- Pentagon'da Amanda Waller'ın brifing verdiği sırada Dr. June Moone'ı Enchantress'e dönüştürdüğü sahnede Enchantress'in ''Hadi birazcık eğlenelim!'' repliği de diğerleri gibi filmde yer almıyor.




13- Katana'nın öldürdüğü insanların ruhunu tutsak olarak ele geçiren bir kılıcı var. Fragmanda Katana'nın kılıçtan süzülen ruhlara baktığı sahne de filmden çıkartılmış. Ayrıca Katana'nın gözlerinin tamamen siyaha döndüğü sahneyi de göremedik.




14- Deadshot'ın Belle Reve'deki hücresinden dışarıdaki yağmuru izlediği sahne filmde yer almıyor.





Resmi olmayanlar:

1- Filmin açılış sahnesi Dr. June Moon'un Enchantress ile bağ kurmasıyla yapılacakmış. Daha sonra bunu bir flashback sahnesi olarak kullanmaya karar verip açılışı Deadshot odaklı yapmışlar.

3- El Diablo'nun Belle Reve'deki gücünü kullanmasını engellemek için koyulduğu boru tarzı hücreye giriş sahnesi çıkarılmış.

4- Film öncesi yapılan röportajlarda Captain Boomerang'ın cinsiyetçilik ve ırkçılığına değinilmişti. Bunu özellikle Katana üzerinde gösteriyordu fakat filmde buna dair pek bir şey göremedik.

5- Killer Croc bütün hayatını toplumdan dışlanmış olarak geçirmiş biri ama kendisi bunu kendi güzelliği olarak görüyor. Gotham'daki mafta babalarının yanında gizlice bir gün işi ele geçirme planı yaparak koruma olarak çalışıyor. Karakterin geçmişine dair sadece bir cümle filmde yer alıyor.

6- Killer Croc, Belle Reve'de görevliler tarafından verilen hayvanlarla besleniyor. Midway City'ye olan helikopter yolculuğunda midesi bulanıyor ve yediği keçiyi kusuyor. Daha sonra onu tekrar yiyor. Bütün ekibin tepkisine yol açan bu sahne de filmden çıkarılmış.

7- Set fotoğraflarında gördüğümüz Harley Quinn'in Joker'e silah doğrulttuğu sahne filmde yer almıyor, sahnede Joker silahı indirmesi için Harley'i önce ikna ediyor. İndirince de tokat atıyor, ikili tekrar tartışmaya başlıyor. Daha sonra Joker yine ikna edip öpüşüyorlar.

8- Metrodaki sahnede Joker helikopter kazasından dolayı yüzünün yarısı yanmış hâlde ekibin karşısına çıkıyor ve aralarında bir diyalog geçiyor. Daha sonra Harley'yi beraber kaçmaları için yanına çağırıyor fakat Harley arkadaşlarına yardım edebilmek için bunu reddediyor. Bunun üzerine de Joker ekibin durduğu yere bir el bombası atıp kaçıyor.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget