Guardians of the Galaxy Kimdir, Nedir?


Bildiğiniz gibi Marvel, Comic-Con 2012'de yeni filmi "Guardians of the Galaxy"nin 1 Ağustos 2014 tarihinde sinemalarda yer alacağını duyurdu. Ama Guardians of the Galaxy ekibi, diğer kahraman takımı Avengers kadar tanınmıyor ve bilinmiyor. Sadece çizgi romana uzak kişiler değil, uzun zamandır Marvel çizgi romanlarını takip eden kişiler de bu ekip hakkında yeni yeni duyumlar almaya başladı. Peki, nedir bu ekip? üyeleri kimdir? O rakunla ağaç cidden bu takımın savaşçıları mı? Bize kaderimizin bir oyunu mu bu? Öğrenelim o zaman...



Bu ekip, ilk olarak 1969 yılında ortaya çıktı. 31. yüzyılda yaşayan bu muhafızlar, günlerini kötü uzaylı ırkı Badoon'a karşı savaşarak geçiriyordu. Görevleri nihayet onları, Avengers gibi tanınmış ve güçlü bir ekiple Badoon ırkına karşı savaşacakları 20. yüzyıla götürdü ve maceralarına burada devam ettiler. Marvel Super Heroes #18 ile okurların karşısına çıkan ekip "Thor" ve "Avengers" gibi dergilerde bol bol boy gösterdiler. 1990 yılında kendi serilerine kavuştuklarında ekipte Binbaşı Vance Astro, Martinex T'Naga, Yüzbaşı Charlie-27 ve Yondu Udonta gibi 'siz ne şekilsiniz birader' diyebileceğiniz üyelerle 62 sayılık bir yayın hayatına sahip oldular.





Asıl bahsetmemiz gereken ise, filmin de temel alacağı, 2008 yılında yeniden harekete geçirilen ekip. Bu ekip tüm galakside yıldızlar arası krizleri çözmek üzere bir araya gelmiş kişilerden oluşuyor. Tıpkı Dünya'mızın sevimli koruyucuları Avengers gibi (Ama bunlar uzayda, unutmayalım). Grup üyeleri sürekli değişmekte, yeniler girmekte, eskiler elveda demekte. Ayrıca içinde bulunduğumuz bu aylarda Marvel Now ile başlayan yeni serilerine kadar ekibimizin son dönemde devam eden bir serisi de yoktu. The Avengers: Earth's Mightiest Heroes animasyonunun bir bölümüne konuk olarak katılmışlıkları vardır ama. Peki, izleyeceğimiz filmdeki ekipte kimler olacak? Comic-Con 2012'de Marvel'ın tanıttığı, Charlie Wen'in film için konsept çalışması olan ve son dönemde filmle ilgili haberlerin vazgeçilmez görseli olan resme bakalım:

Resme tıklarsanız, hayretle büyüdüğünü göreceksiniz!
Soldan sağa sayalım: Drax the Destroyer, Groot, Star Lord, Rocket Raccoon ve Gamora.
Yarışmacılarımızı tanıyalım:


Drax the Destroyer

İlk Görünüş: Iron Man #55 (Şubat 1973)

Güçleri: Süper kuvvet, uçabilme, neredeyse fiziksel olarak zarar göremez, uzun kılıçlara olan aşkıyla yumruk yumruğa dövüşme konusunda uzman.

Geçmişi: Drax, Thanos'un  Mojave Çölü'nü geçerken öldürdüğü Art Douglas adında eski bir saksafoncudur. Thanos'un Titan gezegenini yok etmemesi için yollar arayan Kronos (Başka bir kozmik güçlü) Douglas'ın "Ruhsal Şeklini" bulur ve onu insan üstü savaşçı Drax'ı yaratmak için kullanır. Drax, Thanos'a karşı dopdolu bir intikam hırsıyla geri döner. Kozmik enerjisini toplayıp oldukça kuvvetli yumruklar şeklinde açığa çıkarabilir ayrıca.


Groot

İlk Görünüş: Tales to Astonish #13 (Kasım 1960)

Güçleri: Diğer ağaçlar üzerinde kontrolü vardır, kütlesini artırabilir ve ateşe karşı dayanıklıdır, (Mobilya reklamı değil, Groot tanıtımı yapıyoruz), incecik bir daldan bile bütün vücudunu yeniden üretebilir. 

Geçmişi: Floral Colossus türüne ait olan bu uzaylı varlığın bütün yakınlarının nesli tükenmiştir ve Dünya'ya test deneği bulmak için gelmiştir ama Leslie Evans isiminde bir kadın tarafından yok edilir, daha sonra bir kopyası yapılır Hulk'a karşı savaşması için ancak Hulk tarafından da yok edilir. Zamanında S.H.I.E.L.D. gözetiminde tutulan Groot, Guardians of the Galaxy ekibinin elindeki bir parçası aracılığıyla yeniden büyür ve ekibe iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve ölümde eşlik eder. Groot çok konuşmaz (Ses telleri çok serttir, oynatamaz çok). Tek söylediği "I am Groot" cümlesidir. 



Star-Lord

İlk Görünüş: Marvel Preview #4 (1976)

Güçleri: Yarı insan yarı uzaylıdır, tam bir stratejist ve problem çözücüdür. Bire bir dövüş ve silah ustasıdır. Evren ve birçok uzaylı türüne dair bilgisi geniştir. Kendisine süper kuvvet ve uçma gibi yetenekler veren bir kıyafet giyer. Element Gun isminde dört elementi kontrol edebilmesini sağlayan bir silahı vardır.

Geçmişi: Guardians of the Galaxy ekibinin lideri olan Star-Lord'un gerçek adı Peter Quill'dir. Uzaylı bir babadan ve insan bir anneden doğan Peter Quill 11 yaşındayken bir uzaylı saldırısında annesini kaybeder ve yetimhaneye yerleştirilir ama orada kaçar ve zamanla NASA'nın yurt dışındaki uluslar arası uzay istasyonlarından birinde astronot olur. Master of the Sun (Uzaylı bir kuruluş) istasyona gelir ve Star Lord olmak isteyen, bunu hak eden bir aday ister. Peter, daha önce kötü davrandığı bir iş arkadaşı yüzünden adaylığı geri çevrilince Dünya'ya gönderilir fakat çaldığı bir gemiyle geri dönerek arkadaşının yerini alır. Bundan sonra da Star Lord olur.

Rocket Raccoon

İlk Görünüş: Marvel Preview #7 (1976)

Güçleri: Herhangi bir özel gücü yoktur. Nişancılığı ve taktisyenliği ise oldukça ileri düzeydedir.

Geçmişi: Guardians of the Galaxy ekibinin en merak edilen üyesi olduğuna şüphe yok. Evet, yanlış görmüyorsunuz gerçekten bir rakun. (Hem de roketli!) Kendisi Keystone Quadrant(Galaksiler arası bir akıl hastanesi) muhafızıdır. Akıl hastalarına bekçilik yapmaları için genetiksel olarak değiştirilmiş ve insan zekasına ulaştırılıp iki ayak üzerinde hareket edebilmeleri sağlanmış hayvanlardandır. Buradan Rack 'n' Ruin isimli gemisiyle yanında Wal Russ (konuşan bir deniz aygırı (!) ) ile beraber kaçmıştır.





Gamora

İlk Görünüş: Strange Tales #180 (Haziran 1975)

Güçleri: İnsan üstü bir güce ve çevikliğe sahiptir. Galaksideki çoğu silahı tanır ve zamanla iyileşme yeteneği edinmiştir. Aslında bir nevi Black Widow'un yeşil ve uzaylı versiyonu da diyebiliriz.

Geçmişi: Uzaylı bir ırkın sağ kalan son bireyidir. Thanos tarafından evlatlık edinilmiş ve üst düzey yok edici bir silah olması için yetiştirilmiştir. Thanos tarafından insan üstü güçlerle donatılmıştır zamanla. Tam bir suikastçi olması için yetiştirdiği Gamora ilk başlarda Thanos'un emrinde infazlar yaparken zamanla Thanos'un aslında çok büyük bir tehdit olduğunun farkına varmış ve Guardians of the Galaxy ekibine katılmıştır. Adam Warlock ve Nova ile ilişki yaşamışlığı da vardır. 

Evet, ekip bu 5 kişiden oluşuyor. bazı söylentiler de Nova'nın da filmde olabileceği söylense de henüz kesin bir şey yok. Bildiğiniz üzere baş kötümüz ise Thanos olacak bu filmde. Kendisinin Avengers 2'de de olacağı düşünülürse, bu filmde Guardians of the Galaxy ekibine büyük çileler çektirecek gibi. Zaten dikkat ederseniz ekipte Thanos ile oldukça ciddi husumetleri ve bağları olanlar da var. Bu da Guardians of the Galaxy filmini, Thanos'u tanıtmak için ideal bir uyarlama yapıyor.

-Enygma-

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget