Pazar Kahvesi #65

Pazar Kahvesi (1-7 Mayıs)

İlk Inhumans Görüntüleri

Marvel'in ilk iki bölümünü IMAX ile sinemada, geri kalanını ise ABC kanalında yayınlayacağı, Inhumans dizisinden ilk görüntüler gelmeye başladı. Dizinin ana kadrosu, yani Black Bolt(Anson Mont),  Medusa(Serinda Swan), Crystal(Isabelle Cornish),  Karnak(Ken Leung), Gorgon (Eme Ikwuakor) ve Maximus (Iwan Rheon)'un yer aldığı görsel dizideki karakterlerin görünüşü hakkında kafamızda fikirlerin oluşmasını sağladı. 



Ayrıca diziden ilk tadımlık video da geldi. Kişisel görüşüm kostümlerin ve görünüşlerin yakışmadığı. Ancak bunu dizideki efektlerle ve tabii ki hikayeyle kapatabilirler. Bunu bize zaman gösterecek.

The Spirit Geri Dönüyor

Will Eisner ve onun meşhur karakteri The Spirit'ın ruhunu yaşatmak adına, Spirit of the Eisner isimli bir projeye başlandı. Bu  on iki sayfalık yayın orjinal formatına uygun biçimde gazetede yayınlanacak. Ed Brubaker ve Sean Phillips ikilisi de projede bir sayfayı üstlenecek. Projede bu ikilinin dışında, Sergio Aragones, Michael Cho, Duncan Fegredo, Jason Latour, John M. Burns, Seth, Brendan McCarthy, Simon Thorp ve Peter Milligan gibi isimler de çalışıcak. Proje 13 Kasım ile 15 Kasım arasında gerçekleşecek Lakes International Comic Festival'de yayınlanacak. Festivalden sonra da mail yoluyla sipariş edilebilecek.

Runaway'e Bir Sezon Siparişi Geldi

Marvel'ın aynı isimli çizgi romanından uyarlama dizi Runaways kanal tarafından pilot bölümü sevilmiş olacak ki birinci sezon için de sipariş verildi. Hulu henüz dizinin çıkış tarihi hakkında bir bilgi vermese de ilk görseller gelmeye başladı bile.


Runaway'den İlk Görseller

Runaway'in sezon onayının duyurulmasının hemen ardından serinin ilk cildinin kapağındaki görsele benzer bir kapak görseli yayınlandı. İlk ciltte Adrian Alphona'nın çizdiği kapakla her ne kadar aynı olmasa da oldukça benzer olan bu kapak görseli dizi hakkında yayınlanan ilk resmi görsel oldu. 




Aquaman Çekimlerine Başlandı

Filmin yönetmeni James Wan, filmin çekimlerine başlandığını bizzat duyurdu. Kendi Twitter adresinden paylaştığı fotoğrafta "Aylar süren hazırlık, bizi buraya getirdi. Başlıyoruz." yazdı. Aynı zamanda attığı fotoraftaki AHAB yazısı da dikkat çekti. Oradaki AHAB yazısı Moby Dick'e yapılan bir gönderme. Aynı zamanda görselde bir deniz altının içinde olduklarını görebiliyoruz.

Bendis İmzalı Defenders Geliyor

Incincibles Iron Man'in yaratıcı kadrosu, Brian Michael Bendis ve David Marquez tarafından bir Defenders serisi geliyor. Marquez görsellerin biraz daha noir olacağını söyleyerek bizi heyecanlandırdı. Bendis her ne kadar son dönemdeki serileriyle eleştrilse de hala Marvel'in en popüler yazarlarından, Marquez ise gerek Invincinle Iron Man'de gerekse Civil War II'deki çizimleriyle kendine pek çok hayran kazandı. Belki bu ikili bu seri için doğru tercih değildi ama yine de neden bu ikiliyi seçtiklerini anlayabiliyorsunuz.

Bu Defenders çizgi romanı öncekilerinin aksine Namor, Hulk ve Doctor Strange içermiyor. Aksine dizideki karakterleri ve daha çok dizideki versiyonlarını andıran çizimleri içeriyor. Yani muhtemelen diziyle birlikte çıkması planlanıyor. Bana kalırsa Marvel bu seriyi başlatırken geç bile kaldı. Bu tarz bir hamleyi diziyi ilk duyurdukları dönemde yani iki yıl önce bekliyordum.

Defenders'tan Fragman

Hepimizin merakla beklediği, büyük birleşmenin gerçekleşmesine az kaldı. Sonunda Marvel ve Netflix'in iki yıldır inşa ettikleri şey tamamlanacak. New York'un kahramanları bir araya geliyor. Defenders, Hand'e karşı. Şu an biraz gaza gelmiş olabilirim.,


George Perez Kalp Krizi Geçirdi

Kalabalık sahnelerin usta çizeri, çizgi roman dünyası için oldukça önemli bir isim olan George Perez bu hafta içerisinde kalp krizi geçirdi. Crisis on Infinite Earths, Teen Titans:Judas Contract ve pek çok Wonder Woman ve Avengers hikayesinin ardındaki, yazar/çizer George Perez, New Jersey'e East Coast Comic Con'a katılmak için gittiğinde kalp krizi geçirdi. Durumunu sosyal medyadan bildiren Perez, daha önce zaten kalbindeki sıkıntılardan dolayı ameliyat geçirdiğini ve geçmiş rahatsızlıklarının da tekrardan gün yüzüne çıktığını söyledi.


Ghost Rider AoS'a Geri Dönüyor

Önceleri Netflix dizisi olarak çıkacağı söylentileri yayılan ancak büyük bir ters köşeyle Agents of S.H.I.E.L.D.'e giden Ghost Rider, AoS'un dördüncü sezon finaliyle birlikte geri dönüyor. En son Aralık ayında yayınlanan yarı sezon finalinde rol alan Gabriel Luna, 16 Mayıs'ta yayınlanacak olan dördüncü sezon finalinde Ghost Rider karakteriyle tekrardan ekranda görünecek. Daha önceden karakterin efektlerinin bütçeyi sıkıntıya soktuğu söylenmişti. Bu yüzden rolünü azaltmayı tercih ettiler sanırsam yine de sezon finali için dönmesi güzel.

Guardians of the Galaxy Vol 2 İlk Filmi Gişede Solladı

Guardians of the Galaxy vol 2. ülkemizde daha önce vizyona girmiş olabilir ama Amerika'da 5 Mayıs'ta vizyona girdi. Ve şu anda ilk filmin hasılatını çoktan sollamış durumda. İlk filmin haftasonu hasılatı 94M$ iken ikinci film şu anda 223M$ hasılat yapmış durumda. bu hasılatın 167M$'ı yurt dışından gelme. Amerika'daki hasılat şimdilik 56M$. İlk filmin toplam hasılatı 773M$'dı ve bunların 440M$'ı yurtdışındandı. İkinci film ise şimdiden 223M'i bulmuş durumda. 

İkinci filmin ilk filmden daha çok hasılat elde etmesi benim beklediğim bir şeydi. Sonuçta ilk film karakterlerin popüleritesini arttırdı ve pek çok kişiye tanıttı. Ancak böyle bir farkı kesinlikle beklemiyordum.  

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget