MCU'nun başı Kevin Feige merak edilenleri yanıtladı

Eğer Marvel Sinematik Evreni hakkında bir şeyi merak ediyor ve bunun yanıtını arıyorsanız sorularınıza yanıt verecek en doğru kişi oyuncular değil, Kevin Feige'dir. Doctor Strange tanıtımları devam ederken Feige, her filmde olduğu gibi yeni röportaj koltuğuna oturdu ve gelen soruları yanıtladı. Bu sefer Collider'ın konuğu oldu. Gelecek Avengers filmlerinden Sony ile Spider-Man anlaşmasına, MCU geleceğinden Netflix karakterlerine kadar merak ettiğimiz birçok şeye değindi kendisi.


SORU: İlk olarak seni tebrik ederim. Doctor Strange'in sosyal ambargosu kalktığında Twitter'da mıydın?

Aslında o sırada uçakta seyahat ediyordum. Yönetmenimiz Scott Derrickson ile konuştuğumda ambargo kalkmadan 1 dakika önce Twitter'da olup olan biteni takip ettiğini söyledi. Neyse ki ben yazılanları takip edecek kadar müsait değildim daha sonra hepsi toplu olarak bana mail atıldı. Bizim gibi kişilerin bu tarz şeyleri bu kadar merak etmesinin ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. Ama okuduktan sonra baya memnun kaldım.

SORU: Avengers üyeleri Phil Coulson'ın hayatta olduğunu öğrenecekler mi?

Belki.

SORU: Sony ile yaptığınız anlaşma herkesi çok heyecanlandırdı. FOX ile aranızdaki buz dağı eridi mi yoksa devam mı ediyor?

Eskiden nasılsa hâlâ aynı şekilde devam ediyor. Arada sırada bir yerde karşılaşıp görüşüyoruz fakat yakın zamanda bir şey olması çok zor.

SORU: Tom Holland geçenlerde Spider-Man'in Infinity War'da olup olmayacağından emin olmadığını söyledi. Sony ile hâlen Spider-Man'in Marvel evrenindeki geleceğini görüşüyor musunuz?

Bazı şeyleri çözmeye çalışıyoruz. Spider-Man: Homecoming çekimleri daha yeni bitti ve düzenleme kısmına geçtik, ana odağımız şu anlık bu. Sony ile aramızdaki buz dağı tamamen eridi, artık öyle bir şey yok. Gelecek için kendileriyle sürekli görüşüyoruz.

SORU: Spider-Man, Avengers: Infinity War'da olacak mı? Yoksa belki mi?

Bunun için sürprizin bir parçası diyebilirim. Spoiler vermek istemiyorum. Filmde çok fazla kişi var.

SORU: Avengers 3 ve 4'ün çekim tarihleri belli oldu mu?

Nokta tarih veremem fakat Ocak'ta kameraları çalıştırmaya başlayıp Ekim ya da Kasım ayına kadar devam edeceğiz.

SORU: Russo kardeşler bana iki filmin iki ayrı hikaye anlatacağını söyledi. Sen ne düşünüyorsun?

Evet doğru, iki filme de ayrı pencerelerden bakıyoruz.


SORU: Avengers: Infinity War'da yeni karakterler görecek miyiz yoksa filmde zaten yeteri kadar karakter olduğu için yenileri tanıtmaya zaman yok mu?

Aramıza yeni katılanlar olacak.

SORU: Chris Evans, Chris Hemsworth ve birkaç kişi daha eğer tekrar imzalamadılarsa kontratlarının sonuna geldi. Oyuncularla bu tarz konuşmaları yapmaya başladınız mı? Çünkü baya bir kişi bu konuda endişeli, Hemsworth'un olmadığı bir Thor'u hayal etmek çok zor.

''Kontratlarının sonundalar'' demek biraz tuhaf. Bazılarının daha üç filmlik daha kontratı var. Gerekli olmadığı sürece bunları düşünmüyoruz. Bunu düşünecek daha çok zamanımız var.

SORU: Avengers 4 sonrası MCU nasıl olacak? Phase 1'den beri evrende olan karakterler emekli olmaya başlayacak mı?

Bence her şey mümkün. Bu sene ve geçen sene izlediğiniz gibi yeni ve farklı şeyler evrene katmayı seviyoruz. Seneye Guardians ile bunu bir kez daha göreceksiniz. Buna Ragnarok ve Homecoming'i de ekleyebilirsiniz.

SORU: Steve Rogers'ın olmadığı bir Captain America filmi olabilir mi?

Güzel bir soru. Eğer ilham olarak geçmiş çizgi romanlara bakarsanız cevap hayır! Steve'in olmadığı Captain America çizgi romanlarını okumuşluğum var.

SORU: Netflix dizileri hakkında ne düşünüyorsun? Sence oradaki karakterler beyaz perdeye geçecek mi?

Netflix dizileri çok etkileyici işler başarıyor ve cevabım yine aynı olacak; ''Her şey zamanlamanın doğruluğuna bağlı.'' Kimse çok sevdiği bir karakteri filmde birkaç saniye görmek istemez. En güzel örnekler Civil War'daki Black Panther ve Spider-Man. Infinity War'da hâli hazırda çok karakter var. Nasıl yapacağımızı çözmemiz lazım.

SORU: Infinity War'da 64 karakter olduğu söyleniyor. 11-12 karakterle başa çıkmak zaten zorken bunu nasıl başaracaksınız?

Bu yazarlarımız Chris Markus ve Steve McFeely'e bağlı. İlk Captain America filminde de çok karakter vardı, ikincide daha çok ve üçüncüde daha da çok. 64 karakter diyorsunuz, bu kadar karakter tek karede kaç kere hep beraber gözükecekler? Fazla değil.

SORU: 2019 ve 2020'de çıkacak filmleri takvimlerinize eklediğinizi duyurdunuz. Hangi filmler olacağı belli mi yoksa siz de daha karar veremediniz mi?

Kombinasyondan ibaret. 2020'de ne yapmak istediğimizi biliyoruz. Bazı fikirlerimiz var, 2020'ye kadar yıllar boyunca bu fikirleri geliştirmeye bakacağız.

SORU: Sanırım senin kontratın Phase 3'ün sonunda sona eriyor, yanılıyor muyum?

Sona eriyor demek için erken, Phase 3'de 10 film var ve daha sadece biri çıktı. En az birkaç yıl daha buralardayım.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget