Black Widow solo filmi nasıl olmalı?

Captain America Civil War'ı izleyene kadar ben Natasha Romanoff/Black Widow'a solo film yapılmasının gereksiz olduğunu düşünüyordum. Ama Civil War'da Nat'in hepimizi şaşırtan bir şekilde Sokovia Accords'u desteklemesi, bakın Tony demiyorum, Sokovia Accords'u desteklemesi karakterin özgünlüğünü göstererek solo film için umut verdi.

Geçenlerde Civil War tanıtımında Kevin Feige Black Widow filmi için ''Güzel olabilir.'' demişti. Daha sonra Fandango ''Hangi karaktere solo film yapılmalı?'' diye bir anket yaptı ve Widow açık farkla aldı. Bu film en azından Faz 4'e kadar gerçekleşmeyecek. Peki diyelim gerçekleşti, Black Widow solo filmi nasıl olmalı?

Öncelikle şuna değinmek istiyorum. Black Widow solo filmi neden günümüzde geçmemeli? Marvel'ın Faz İkisinin iki filmi Captain America: The Winter Soldier ve Thor: The Dark World'de sorulan iki soru vardı; ''Bir filmde ABD Başkanı, Tony Stark, daha bir çok önemli isim ve milyonlarca insan öldürülecekti (Cap 2), diğerinde Dünya yok olacaktı (Thor 2), bu kadar büyük tehditler yaşanırken Avengers neredeydi? Bu soruyu sordurmayan tek film Ant-Man oldu, çünkü
Ant-Man daha dar bir pencerede geçiyordu ve kurgu MCU'ya yön vermek adına öyle harika işlenmişti ki Falcon'ın
Ant-Man'in varlığını öğrenmesi dışında hiçbir şey olmadı, çünkü Ant-Man Avengers gibi bir grubun yer aldığı Dünya'da kendi filminde çıkıp Dünya'yı kurtaracak bir karakter değil. Ant-Man'de olduğu gibi bir konu Black Widow'da neden işlenmesin değil mi? Cevabını vereyim, Ant-Man MCU'ya ilk kez giriş yaptı ve bu girişi bir origin hikayeyle yaptı, Black Widow Civil War ile birlikte beşinci kez MCU'da karşımıza çıktı. Iron Man 2, 2010 yılında geçiyordu yani Natasha Romanoff altı yıldır bu evrende ve Iron Man 2'de gizli görevdeki ajan rolünden öncesi de var tabii ki. Şimdi alakasız bir düşman ve hikaye ile MCU'ya hiçbir yön vermeyecek, sadece hayranlar istediği için yapılan bir film olacaksa hiç olmasın.


Başlığa dönelim, Black Widow solo filmi nasıl olmalı? Black Widow kesinlikle X-Men Origins: Wolverine gibi bir origin hikayeye sahip olmalı. Hatta filmin konusuna dair de 3 adet fikre sahibim...

1- Black Widow: The Red Room

Age of Ultron'da Natasha'nın geçmişinden ilk kez görüntüler izlediğimiz, Natasha Romanoff'un Natasha Romanoff olduğu Red Room! Tabii bu ''Black Widow: The Red Room'' filmi tek sıkımlık olmalı, yani devam filmleri olmayacak. Film bize Natasha'nın hikayesini geçmişinden günümüze tek lokmada anlatmalı. Olacaksa da korku/gerilim/aksiyon karışımı olsun, başına da adam gibi bir yönetmen oturtulsun, Widow'u ilah ilan edelim burada.


2- Black Widow & Hawkeye

Hani The Avengers'da Natasha ''Aynı Budapeşte'deymişiz gibi.'' deyip Clint de ''Sen ve ben Budapeşte'yi çok farklı hatırlıyoruz.'' diye cevap vermişti ya... Budapeşte'de neler olduğunu anlatan bir film olsun. Bu filmde hem Clint ve Natasha ilişkisinin başlangıcını öğreniriz, belki biraz da Nick Fury izleriz hem de Marvel tek taşla iki kuş vurarak herkesi memnun bırakacak one-shot bir film çıkarır ortaya.


3- Black Widow & The Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier'da öğrenmiştik ki Natasha ve Bucky bir geçmişe sahip, bazı teorilere göre ise Natasha'nın eğitildiği Red Room'da Winter Soldier tarafından da eğitim almış... Tabii bu Bucky ve Red Room olayı ilk fikirdeki Black Widow: The Red Room'da da işlenebilir. Madem yapılacaksa hayranların isteğinden yapılacak bu filmde, 6 filmlik kontratı bulunan Sebastian Stan'i de izleyelim de filme biraz daha anlam gelsin.


İlla tuttururlarsa Black Widow filmi olacak diye, lütfen karşımıza Civil War'da kayıplara karıştıktan sonra
''Black Widow: Natasha'nın Yolu'' gibi saçma sapan bir temayla karşımıza çıkmasınlar. Scarlett Johansson'ın güzelim yüzüne yazık.

Yorum Gönder

[disqus]

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget