İnceleme: Legends of Tomorrow S02E03 - Shogun


"This master Yoda is very wise."

Bölümün Konusu:

Vixen, Rex Tyler'ın son sözlerinden sonra Legends ekibinin peşine düşer. Bu sırada hala baygın olan Nate Heywood uyanır ve vücudunun tamamen demirle kaplı olduğunu görür. Ancak bir hata sonrası zaman akışında gemiden düşen Nate, kendisini orta çağ Japonya'sında bulur. Onu takip eden Ray Palmer ise atom zırhını bölgenin efendisine kaptırır. Ekibimizin, bu ikiliyi kurtarması gerekmektedir.

Artıları

  • "Sensei Yoda"! Zamanda böyle saçma sapan muhabbetler edildiğinde seviyorum karakterleri. Ve, tabii ki de Yoda oldukça bilgili bir efendidir.
  • Sara'yı lider olarak görmek beklediğim kadar kötü değil. Gerçekten de yaptığı şeylerin farkında, bilinçli bir lider. Rip'in boşluğunu güzel doldurduğunu düşünüyorum.
  • Mick'in sevdiği şeyleri öğrenmeye devam ediyoruz, önce 70ler, sonra Nazi öldürmek ve şimdi de Ninjalar! Mick Rory kesinlikle bu dizinin altını.
  • Sara'nın dövüş sahneleri oldukça güzel. Dizide muhtemelen sadece Caity Lotz'a bir kareografi ayarlayacak kadar bütçe var. Geri kalanı, önlerine gelenleri sağa sola fırlatmakla meşgul sadece.
  • Steel'in CGI efekti o kadar da kötü değil sanki, ha?
  • Ray'in biraz daha öne çıkartılması güzeldi. Ancak takımda resmen bir Iron Man varken, işlerin hep yarım akıllı Mick ve League of Assassins 2009 sınıfı mezunu Sara'ya kalması can sıkıcı. Atom kostümü şimdi gittiğine göre yenisini mi alacağız yoksa sürekli zamanda yolculuk yaptığı için artık göze çarpmayacak, çizgi romanlardaki gibi bir kostüm mü giyecek Ray Palmer.

        Eksileri

        • Sara bu bölüm kimseyi baştan çıkarmadı.
        • Sara, zaman çizgisine saygı duyduklarını söyleyerek Rex'i kurtarmayı reddetti ama gelin görün ki kendi arkadaşları söz konusu olunca, tarihte Legends ekibiyle karşılaşmasa hayatına devam edecek olan Shogun'u ve adamlarını hiç acımadan öldürdüler. Çok şey değil, aynı bölüm içinde tutarlılık istiyoruz.
        • Gideon'ın gemide gizlice dolaşan Vixen'i fark etmemesi biraz saçmaydı.

          Göndermeler

          • Citizen Steel: Nate, "büyük babam Commander Steel'di, bana da ne diyelim Citizen Steel mi diyelim?" dediğinde, gerçekten de çizgi romandaki adını söylüyordu. Çizgi romanlarda da Citizen Steel, tıpkı dizideki gibi Colossus benzeri bir abimiz.
          • 2056: Jax ve Profesör Stein, 2056 yılından Barry Allen'ın mesajını dinliyordu. Çizgi romanlarda bu yılın bir önemi olmasa da Young Justice dizisinde Bart Allen'ın kaçıp günümüze geldiği karanlık gelecek bu yıldaydı.
          • Masako: Muhtemelen tahmin etmişsinizdir ama bölümümüzdeki Japon kız ve babası, Arrow'dan ve Suicide Squad'dan hatırlayacağınız Tatsu Yamashiro'nun, Katana'nın ataları. Eh, Ray'in kullandığı kılıç ise Soultaker olsa gerek. Yamashiro klanının bahsi ayrıca Jeff Lemire'in yazdığı Green Arrow serisinde de geçmişti. Tabii orada Sword Clan olarak geçiyordu ama Katana'nın klanıydı.

              Görüş

              Fena olmayan ortalama bir bölümdü. Ekip her zamanki gibi eğlendirdi. Zaten Legends dizisi biraz daha eğlencelik bir dizi. Çoğu zaman kendilerini ciddiye almadıklarını gösterdiklerinde seviniyor. Nate Heywood'a hala ısınamadım. Bölüm içinde bize klişe bir Amerikan kahramanını dibine kadar gösterdi. Sara'yı hala çok seviyoruz. Vixen takıma çok güzel uyum sağladı. Ray Palmer'ın da artık zırhına mukayet olmasını istiyorum. Genel olarak normal bir bölümle bu haftayı tamamladı efsaneler.
              7.0
              İYİ

              S02E04: Abominations Fragmanı:


              Yorum Gönder

              [disqus]

              İletişim Formu

              Ad

              E-posta *

              Mesaj *

              Blogger tarafından desteklenmektedir.
              Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget